Emziği nasıl bıraktırabilirim?

setinay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2007
57
1
86
46
İstanbul
10 aylık bebeğim var sadece uyurken emzik istiyor, birkaç kez emziği bıraktırma konusunda girişimim oldu iğneyle delmek, kesmek, ya da hiç vermemek fakat mümkünatı yok uyumuyor bir de içli içli yaşlarla ağlıyor sabredeyim diyorum ama dayanılcak gibi olmuyor ne yapmalıyım. Dişleri erken çıktı 6 adet dişi var ve çıkanlarda bakıyorum yamulmaya başlamış. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

Selam Setinay, benim kızımda 3 yaşına kadar emzik kullandı. Bıraktırmak için çok çabaladık. Öncelikle damak ve diş yapısının bozulmaması için çocuklara damak emziği verilmesi gerekiyor. ıçi dolu gibi şişkin olan emzikler ağız yapısında uzun sürede değişikliklere sebep olabiliyor. Ben kızıma bıraktırırken, içine zeytin çekirdeği koyup böcek girmiş diye kandırmıştım. Kirlenmiş, pis olmuş falan diye ifadeler kullandım. Tabi ki ilk zamanlar ağlayıp sıkıntı yaptığı dönemler oldu ama bir süre sonra geçti. Emziğe acı bişeyler sürüp çocuğun kendisinin atmasını sağlamak da bir yöntem ama yüreğiniz dilinin yanmasına dayanırsa tabi... Bence önemli emziği bıraktırmaya çalıştığınız dönemde onun ağlamalarına sabretmek. Emin olun bir kaç gün içinde düzelecektir. Kolaylıklar diliyorum.

Teşekkürler cevabın için ilaybasak, ilk emziğe damaklı emzikle başladım öyle de devam etti ağız yapısına uygun olsun diye, acı bisiy değil de silikon emzik kullanıyordu onu kauçukla değiştirdim belki değişik gelir öyle bırakır diye onu da bir iki attı sonra baktım onu da yadırgamıyor devam ediyor, bi de şeyi sorcam acaba geceleri 2 saatte bir 1 saatte bir emzik düştüğü için mi uyanıyor yoksa uyku düzeni 2, 3 yaşında kendinden düzelip geçiyor mu yani bu kadar sık uyanması emzikle mi alakalı yoksa açlığı mı sebep oluyor ne zor şeymiş çocuk büyütmek, gerçekten cennet boşuna annelerin ayakları altında değilmiş öyle derler ya cevaplarsanız sevinirim.

tatlım ben emziği sadece uykuya dalma amaçlı veriyorum. hatta uykusu gelip gelmediğini emziği alıp almamasına göre değerlendiriyorum uykusu yoksa kesinlikle reddediyor. daldıktan sonra kendiliğinden atıyor bende hemen kenara koyuyorum.
2 saatte bir uyanması emzikten yada acıktığından da olabilir. bebekler 40. dk da derin uykuya geçermiş o dakikadan sonra emziğini çıkar istersen geceleri. tabi bazıları ağzından aldığını farkedip kıyameti koparabilir. gündüzleride susturucu amaçlı kullanma daha da bağımlı oluyorlar.emziksiz uyutma alıştırmaları yap.çokmu tedirgin oluyor bir denersin.sevmediği bir besini sürebilirsin mesela kan damalasını sevmiyorsa ondan gibi.
bende bakıcı başlamadan bıraktırmaya çalışıyorum umarım çabuk ayrılırlar.

Benim bir bebeğim yok ama 10 ay erken değilmi emzik bırakmak için?? Benide annem 1,5 ya$ımda bıraktırmı$ 20 ya$ıma kadar parmak emdim ben..Çok $ükür kurtuldum..Çok erken bence..Böyle $eyleride dü$ünün

haklısın tatlım yerine bişi koymak gerekiyor oral bağımlı dönemleri ama damak ve diş gelişimi etkilenmemesi içinde emzikten bir an evvel kurtulmak gerek. bende yastığına saten dikip kenarlarına onu elleyerek uyumasını sağlayacağım işe yaramazsa başka bişiler deneriz yada emziğe devam ederiz ((

mayalihamur benimki de sadece uyurken istiyor, uyanınca çıkarıyor kendisi fakat gece boyunca emziğin ağzında kalmasını istiyor çıkan dişlerini etkiliyor haliyle, ne kadar damaklı da olsa, bi de hijyenik de değil gecenin bir yarısı hijneni sağlamak zor oluyor. Emziğin yerine bi çok şey denedim ama sanırım aklı erince bu çalışmalara devam etmeliyim suan çok bağımlı...

Valla benim kızım yapısk yasıo emzikle... kaçtır bıraktrmayı deniyorum o olmadan uyumuyor meeem die ağlıo.. nasl dayansın yürek..hemde sinir harbi.. 3günü geçirirsen bınakır diyorlar ama bi günde bitiyoruz.. bide ısırıp yırtıo emziği... hala 0-6ay olanı emiyor... hakkaten çok zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…