Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar bebeğim 1 yaşında ve ben emziğin zararlarından çok korkuyorum....dil damak yapısı....konuşmaya etkisi...bütün gece emerek yorulması ..diş yapısı....kulağa olan zararı....emzik emmesini hiç istemiyorum..ama çokta rahat o ayrı konu emziği aldığı gibi uyuyor ağlamıyor.......ne yapıcam aynı durumda olan varmı.....nasıl etkili ve kolay bıraktırabilirim...yardım edin lütfen.....
dünyama hoşgeldin meleğim
Kayıtlı Üye
benım kızımda 15 aylık bende bıraktırmak ıstıyorum...
bırakırsa uyku düzenı degısır dıye korkuyorum..
sigara gibi nasıl bıraktırılırkı bu melet ?
3aslanannesiyimben
Kayıtlı Üye
benim oğlum2.5 yaşında sadece uykuya dalarken emzik kullanıyo
bide 8.5 aylık oğlum var o da emzik kullanıyo
henüz bıraktırmayı düşünmüyorum heleki küçününde emziği varken
ben bi zararını görmedim hemde oğlumun dişleri inci gibi
bence sizde panik olmayın
ancak bişileri anladıkları zaman iyiyi kötüyü bildikleri zaman bıraktırabilirsiniz
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Benimde 13 aylık bi kızım var ve oda uyurken sürekli emzikle uyuyor. gece uyanınca ağzında emzik yoksa başlıyor ağlamaya. Uyanıkken vermiyorum. Ama görürse hemen istiyor memmeee diye. O yüzden uyanınca beşiğinde bırakıyorum emziğini.Benim erkek yeğenim 1 yaşına gelmeden kendiliğinden bıraktı emziği. Ama kızım nasıl bırakıcak bilmiyorum. Dışarıda olduğumuz zaman eğer uyuyup kalırsa emzik istemiyor ama evde emzik olmazsa uyumuyor. Uygun bıraktırma yaşı 2 yaş diye duymuştum. O yüzden şimdi ısrarcı olmak istemiyorum. Zaten doğduğundan beri gece kesintisiz uykumuz olmadı hiç. Birde emziği bıraktıramam. Sizde rahat olun.. Biraz daha akılları ersin bırakırlar diye ümit ediyorum..
Konyanın Gülü :)
Kayıtlı Üye
benim kızlarımda sadece uyurken emiyorlar emziği...
size bir tavsiye emziği iğneyle delin...ilginç gelebilir ama ben bunu tv de duymuştum ve aklıma yazdım :))
2 hafta önce kızımın birisi emziğini dişleriyle delmiş...bende yeni emzik almadım fırsat bu fırsat emziği bırakır dedim..3 gün delik emziğ verdim uyurken...bakıyor emzik delik hemen atıyordu ve 3 gün gece ve gündüz uykularını emziksiz uyudu...ama 3 günün sonunda geceleri ağlamay ve zor uyumaya başlayınca yeni emzik almak zorunda kaldım....ama işe yaradığını gördüm...
deneyin isterseniz..
Emziğin zararlarını düşünerek bıraktırmaya çalışırken, emziği bıraktırmanın psikolojik zararlarını da düşünmenizi öneririm. Küçük bir bebeğin hayatını düşündüğümüzde emzik onun hayatının önemli bir parçası. Buna ihtiyaç duyduğunda ihtiyacını karşılamazsanız size güveni sarsılır.
Benim oğlum da sadece uyurken emiyor, uyuyunca düşüyor ağzından ama uyanmıyor. Uyanacak gibi olursa yine istiyor. Bıraktırmayı düşünmüyorum
oglum 2 yasinda.. 7 ay sonra kardesi olacak.
simdi biraktirsam zar zor , digeri emerken yine isticek diye düsündügümden birakirmiyorum.
bir de ne dislerinde, ne konusmasinda.. ben negatif bir durum görmedim..
panik olmayin bence de.
benim kızımda 19 aylık çok istiyorum emziği bırakmasını hijyen bakımından bizimki emziğine aşık resmen nasıl bıraktırıcam bilemiyorum :S