Empati Yeteneği

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
66
Empati Yeteneği

Sözlük tanımına göre üç çeşit empati vardır.

1- Kendini başkaları gözüyle görebilme..

2- Başkalarını başkaları gözüyle görebilme..

3- Başkalarını başkasının kendi gözüyle görebilme..

Kişi, empati (duygusal zeka) yeteneğini geliştirirse yukarıdaki üç derin görüşü de başarabilecek düzeye erişir. Gelişmiş bir empati yeteneği ise iletişim konusunda başarılı olmayı sağlar.

Empati yeteneğini geliştirmiş kişiler, kendilerini başkaları gözüyle seyredebildikleri için olumsuz yanlarını düzeltme, olumlu yanlarını daha da geliştirme şansı yakalayabilir. Veya başkalarını başkalarının gözüyle görebilmesinden dolayı kişisel bakış açılarından kurtulur, geniş açılı bakabilir, toplumun nabzını tutabilir ve hatta yön verebilir. Yada başkalarını başkasının kendi gözüyle görebildikleri için bireylerle kolay iletişim kurabilir. Bu sayede hem karşısındaki kişilere daha faydalı olup, hem de o kişilerden daha çok verim alabilir.

Empati yeteneği gelişmiş bireylerden oluşan bir toplum, üstün bir toplumdur.

Çocuklarımla sürekli empati kurmaya çalışıyorum.O zaman farkediyorum ki onların haksız olduğu hiçbir şey yok.Çünkü onlar da doğru bildiklerini yapıyorlar.

aslında kişisel gelişim formuna koymam lazımdı bu yazıyı arkadaşlar

sağolun

(11-04-2007 04:40 sende varmı? )
Bende Var ,gel Gösteriyim,dudaklarin Uçuklar

(ne Demek Istediğimi Anlayan Anladi)

Adam Gibi Adam Olun,bu Yaziya Kötü Puan Vermek Bana Birşey Kaybettirmez,keşke Herkez Benim Kadar Yürekli Cesaretli Olsada Ismiyle Bana Yazsa,
Sana Gülüyorum ,kuş Beyinli

AYRICA SABAHA KARŞI 04:40 DA PC BAŞINDA OLDUĞUNA VE BENİM YAZIMI BU SAATTE OKUDUĞUNA GÖRE,KK DA BAYAĞI GÖZDE OLMUŞUM .

BENCE GECE FANTAZİLERİNİDE BAŞKA ŞEKİLDE DEYERLENDİR,BEN SENİ AÇMAM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…