• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Empati İle Güçlenin

• Konu Sahibi Konu Sahibi medya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

medya

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi medya
EMPATİ İLE GÜÇLENİN / ROSE ROSETREE

Empatik yeteneklerinizin farkına varışınız, başka bir insanla daha derin bir gerçeklikte kolaylıkla temasa geçebileceğiniz teknikleri kabul etmeniz anlamına gelir. Gerçekten de bunu yapmanın en kolay yolu hiç çaba harcamadan yapmaktır. Çabalıyor olmayı, bir şeyleri becerebilmenizin kanıtı zannetmeyin.
Bu kitaptaki öğretilen teknikler mümkün mertebe çaba gösterilmeden yapılabilecek tekniklerdir.
Empati başkalarına hizmet edebilmenin mükemmel bir yolu olabilir. Ancak empatinizi bilinçli bir şekilde kullanabilene kadar, en yüksek ve iyi hizmeti, ancak bir empati ustası gibi davranmayı başarabildiğiniz zaman verebilirsiniz.

Evet, daha iyi hizmet verebilmeniz için ustalaşmayı istemelisiniz. Her ne kadar yaptığınız şey için “güç” ya da “berraklık” gibi isimler kullanıyor olsa da beceriniz ile birlikte empatinin şaşırtıcı derecede kolay olduğunu keşfedeceksiniz.

Öğrencilerimden biri olan Olivia’nın da zihinsel sağlığı için teslim olmayı öğrenmesi gerekiyordu. İşte Olivia’nın seminerlerimden birinde, seminerin sonlarına doğru anlattığı hikayesi.
“Eğitim alan bir hemşire oldum. Ancak çalıştığım zamanlarda Hemşire okulunda öğretmedikleri şeyler oluyordu. İnsanların rahatsızlandıkları zamanları anlayabiliyordum. Sanki vucutlarının içinde olup bitenleri bire bir hissedebiliyordum.
“Bir hastanın yanına gidiyor, başında , bacaklarında ya da ayaklarında her hangi bir yeri koklayarak neresinden rahatsız olduğunu anlayabiliyordum. Ve de bunun bir parçası olarak kimin iyileşip kimin iyileşmeyeceğini de söyleyebiliyordum.
Çok acayip bir durumdu.”
“Sonuç olarak, o kadar çok şey biliyordum ki bu bilgiler beni ezmeye başladı. Yaşadıklarımı doktorlara ve hemşirelere söyleme hatasında bulunduğumda beni delirmiş olduğuma ikna ettiklerinden o dönemde psikiyatri servisine bile yattım. Ve elbette hemşireliği de bıraktım. Şu ana kadar, bir şeyler hisseden tarafımdan hep utanç duyuyordum. Bildiklerimin ne olduğunu sağladığınız için size müteşekkirim.
Delirmekten korkmak pek çok empati ustasının ortak sırrıdır. Ancak Tanrı-vergisi yeteneklerinize karşı mücadele etmek veya bu yeteneklerinizi inkar etmek akıl sağlığınızı korumayacaktır. Ve her ne kadar sözcük dağarcığınız empatik duyarlılığı küçümseyen kelimeler açısından oldukça zenginse de, artık bu dağarcığa yeni kavramlar, yeni bir dil, yeni teknikler katma zamanı.

Kitap hakkında görüşler, Arka kapak yazısından

Rose Rosetree’nin kitabı, biz kendi doğal yeteneklerimizi keşfetmeye, kendi varlığımızdan haberdar olmaya ve empatik eteneklerimizi hayatımızı güzelleştirmek için kullanmaya davet ediyor. Rose’un öğretileri, hayatınızı derinden etkileyecek kadar güçlü.

Bu kitap, bilgelik, öngörü ve ruha dair rerin bir bilgi kaynağı. Kesinlikle bir tecrübe ürünü. Özellikle Rose’un kişisel hikayelerini yeteneklerini geliştirmek için ortaya koyduğu tasvirleri ve soru cevap bölümlerini okumaktan büyük zevk aldım.

Rose Rosetree’den başka bir mucize daha. Pratik, basit, metodik, tutkulu, eğlenceli ve son derece doyurucu. Bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız.

Empati İle Güçlenin, adlı kitap, bana bir psikolog, ruhsal öğretici, sanatçı bir eş olarak büyük bir güç verdi.
-ALLAN COHEN, Duygusal Empat
“Dare to Be Yourself” adlı kitabın yazarı

Kitabın Künyesi
Kitabın Adı : Empati İle Güçlenin
Yazar : Rose Rosetree
Yayınevi : Prestij Yayınları
Sayfa : 400

Back