• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi emmeyi bıraktı bunalımdayım YARDIM LÜTFEN

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

guftemm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2010
85
0
36
İzmir
doğumdan beri sütüm az olduğu için bebeğim kilo almadı mecburen mamaya başladık,2 hafta önce de memeyi bıraktı şimdi iki buçuk aylık.ne yaptıysam artmadı sütüm.Sağıp biberonla veriyorum az da olsa ama nereye kadar...Bebeğim memeyi bırakınca kendimi terkedilmiş reddedilmiş korkunç hissediyorum,sanki anneliğin yarısı emzirmek gibi geliyor,emziren arkadaşlarımı çok kıskanıyorum görmek bile istemiyorum takıntı haline geldi hergün ağlıyorum eksik hissediyorum kendimi.Doya doya annelik yapamadığımı hissediyorum.Bebeğimle aramdaki bağ koptu sanki.Bu durumdaki anneler siz de böyle mi hissediyorsunuz yardım lütfen resmen mutsuzum geçmiyor içim acıyor ciğerim yanıyor:(((

canım lütfen böyle olumsuz şeyler düşünmemeye çalış...
evet, anne sütü bebekler için çok önemli..ama annesinin şefkati, sevgisi çok daha önemli.. o nednle bozma moralini..sağmaya devam et ve ara ara bebeğine memeyi teklif et...yeniden alır umarım...sütün artması için bozayı denemediysen muhakkak dene çok fark ediyor...
inşaAllah yeniden emer bebeğin...

Canım seni çok iyi anlıyorum benim bebeğimde 2. ayından itibaren mama takviyeli emdi hep 4. aydada sütüm iyice azaldı ve bıraktı kızım emmeyi maalesef çok üzüldüm çok ağladım helede her yerde anne sütünün önemi anlatılırken kendimi eksik suçlu hissettim bebeğimde hep bir şeyler eksik olucak gibi düşündüm ama zamanla kızım büyüdükçe bu duygu azalıyor aç olup ağlayacağına mama yiyen mutlu gülücükler saçan çok aktif hareketli bir bebek bence daha iyi şimdi 1 yaşında çok mutlu hala gecede 1 kez mama veriyoruz sağlığı çok şükür yerinde kışı sağ salim hasta etmeden atlattık sayılır herkes emmedi diye bu çocuk hastalıktan kurtulmaz demişti ama çok şükür hiç öyle olmadı gayet sağlıklı bir bebek şu anda hiç üzülme herşey olacağına varır hiç anne sütü almayan bebekleri düşün ben öyle yaptım canım...

canım benim oğlumda bugün 4ayını dolduruyo ve ben doğduğundan beri sütümü sağıp veriyorum emmiyo hiç nereye kadar böyle gider bilmiyorum elimden geldiği kadar 3saatte bir 100mg sağıyorum yetmediği yerdede gece 2 defa devam sütü yapıyorum çok şükür kilosu boyu çok iyi.hiç üzülme sağlıklı olsunlarda gerisi boş..ek gıdalara gecsen rahat ederssin sende biraz biraz elma sebze çorbası veriyorum tadımlık bir ay sonra öğünlere geçicez tam anlamıyla inşallah.en azından günde 500-700ml arası sütümden veriyorum bunada şükür..allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyeyim...

doğumdan beri sütüm az olduğu için bebeğim kilo almadı mecburen mamaya başladık,2 hafta önce de memeyi bıraktı şimdi iki buçuk aylık.ne yaptıysam artmadı sütüm.Sağıp biberonla veriyorum az da olsa ama nereye kadar...Bebeğim memeyi bırakınca kendimi terkedilmiş reddedilmiş korkunç hissediyorum,sanki anneliğin yarısı emzirmek gibi geliyor,emziren arkadaşlarımı çok kıskanıyorum görmek bile istemiyorum takıntı haline geldi hergün ağlıyorum eksik hissediyorum kendimi.Doya doya annelik yapamadığımı hissediyorum.Bebeğimle aramdaki bağ koptu sanki.Bu durumdaki anneler siz de böyle mi hissediyorsunuz yardım lütfen resmen mutsuzum geçmiyor içim acıyor ciğerim yanıyor:(((

canım bu kadar üzülme nolur...benim bebeğimde hep mama destekli emdi...arada da sağıp veriyodum..çok aktif değildi emmesi.. uyurken emiyodu...5 ay emebildi...7.5 aylıkken de sütüm tamamen kesildi..sağmaklada gelmedi..napalım..allah bebeğime benim sütümü bu kadar nasip etmiş..ya hiç emmeseydi canım..sen pozitif olmazsan sütün daha da azalır..rahat ol..alabildiği kadar alsın..sağıp ver...bol su dengeli beslenme ve rahat bi uyku en güzel süt yapan şeyler...sağlıcakla kalın yavrunla...

Arkadaşlar destekleriniz için çok teşekkür ederim benim için çok önemliydi paylaşmak,şimdi daha iyi hissediyorum hepinizin bebeklerini öpüyorum:)

canım malesef mama takviyesi alan bebekler memeyi az emdikleri için süt azalıyor..eğer yeterince su içiyorsan,mamayı azaltıp daha çok emzirebilirsen sütün çoğalır.ilk başlarda zor olacaktır ama zamanla sütün kesin artar..ben de ilk 2 ay mama verdim sütüm azdı sonra hayır dedim emzireceğim ..ilk başlarda yarım saatde bir meme verdim.allah şükür o emdikçe sütüm arttı ve mamayı bıraktık.şimdi oğlum22 aylık ve hala emiyor.üstelik 15 ay su bile içmedi düşün sütüm o kadar çogalmıştı..süt arttırıcı çayları da içebilirsin..yarım demet dereotunu biraz yogurtla karıştırıp yersen de arttırır...

Secosel cevabın için teşekkürler ama bebeğim emmeyi tamamen bıraktı denediğim zaman ağlıyor zaten sağdığım zaman 20 cc geliyor en fazla,o da zoraki...Ben olsam ben de emmem o kadar az ve zor gelen sütü:)Günde 3 litre su,Humana Still Tee,her türlü yeşillik,helva,kuru maya,dereotu,paraya kıyıp eczaneden aldığım Vita malt ve daha birçok şeyi denedim olmuyor bir gıdım bile artmadı artmıyor,artık yapı meselesi diyorum kabulleniyorum artık yapacak birşey yok maalesef...Doğumun ilk haftasında meme ucu çatlakları yüzünden ağlayarak emzirdiğim zamanları bile nasıl özlüyorum...Keşke acıdan ölsem ama yine de emzirebilsem...
Daha öte bir duygu olamaz:(EMZıREN ANNELER LÜTFEN EMZıRDıĞıNıZ HER SANıYENıN TADINI ÇIKARIN ...)

ne garip dünya :) bende bıraksın diye neler yapıyordum..
canınızı sıkmayın. aranızdaki sempati her türlü kurulur. hakkınızda hayırlısı olsun Allah evladınıza güzel ömürler nasip etsin :)

benim bebeğim 34 haftalık doğdu 10 gn yoğun bakımda kaldı ve sütüm üzüntüden kesildi sadece 1 ay emzirebildim şimdi 3,5 aylık ve mamayla besliorum tabiki başta üzüldüm sütüm gelsin die neler yaptım ısırgan bile yedim ama nafile durum böle olunca bebeğiminin annes sütüne çok ihtiyacı var ok ama sağlıklı bir anneye daha çok ihtiyacı var dierek çokda canımı sıkmadım sonuçta birebir olmasa bile anne sütünün yerine verebileceğimiz bişiler var ama annenin yerini kimse tutamaz şimdi kilosuda boyuda sağlığıda çok ii yine onu kucağına alıp yanağını okşayarak beslersen şarkılar sölersen hiçbir eksiklik hissetmeyecektir

merhabalar anne sütünü en çok azaltan şey stres üzüntü bunuda unutma lütfen fazla takma kafana sonuçta bir yudun anne sütü almadan büyüyen çocuklar var etrafımda hiçte korktuğun şeyler olmuyor sen annesisin bebişinin bu duyguyu doyasıya yaşa çünkü çok hızlıbüyüyürlar anne sütüne yakın mamalar var hiç üzülme lütfen ....

Secosel cevabın için teşekkürler ama bebeğim emmeyi tamamen bıraktı denediğim zaman ağlıyor zaten sağdığım zaman 20 cc geliyor en fazla,o da zoraki...Ben olsam ben de emmem o kadar az ve zor gelen sütü:)Günde 3 litre su,Humana Still Tee,her türlü yeşillik,helva,kuru maya,dereotu,paraya kıyıp eczaneden aldığım Vita malt ve daha birçok şeyi denedim olmuyor bir gıdım bile artmadı artmıyor,artık yapı meselesi diyorum kabulleniyorum artık yapacak birşey yok maalesef...Doğumun ilk haftasında meme ucu çatlakları yüzünden ağlayarak emzirdiğim zamanları bile nasıl özlüyorum...Keşke acıdan ölsem ama yine de emzirebilsem...
Daha öte bir duygu olamaz:(EMZİREN ANNELER LÜTFEN EMZİRDİĞİNİZ HER SANİYENİN TADINI ÇIKARIN ...)

Bir kaç ay sonra dönüp baktığında "aman boşuna o kadar çok üzülmüşüm" diyeceksin. Benim oğlumda 3 aylıkken emmeyi bıraktı ve ben ne yaptıysam döndüremedim. çok üzüldüm, deli gibi ağladım. Sonra hırs yaptım 6 ay anne sütüyle besleyeceğim diye. kendime güzel bir pompa aldım ve sağmaya başladım. en başlarda senin gibi 20-30 cc geliyordu. 50 cc gelince bayram ederdim. sonra sık sık sağınca arttı. ama mutlaka 2-3 saatte bir sağman lazım. ben bir ara gece 1-2 gibi kalkıp gene sağıyordum. 8,5 aylık olana kadar sağdım ve besledim.

Keşke emseydi ama emmedi. ne yapayım. şimdi o kadar üzülmüyorum ve mama veriyorum.bana da çok bağlı bir bebek. hiç kucağımdan inmez. anneme bile gitmez o derece:). Dünyada bir sürü çocuk mama ile büyüyor. Senin bebeğinde ilk olmayacak. Kendini üzme. Bol bol sarıl ona. Aranızdaki bağ çok güçlüdür, emzirsende emzirmesen de.
Güle güle büyüt bebeğini :)

Medela'nınkini aldım. Ama sakın swing modelini alma. Masaj yapıyor dedi satan kız. Ben de onu aldım. Hem daha pahalı hem de hiç işlevi yok. Normal elektriklisini al eğer alacaksan. kolay gelsin.

Benim bebeğim de ilk iki ay anne sütü aldı sadece. 5. ayda da emmeyi tamamen bıraktı.Bugüne kadar sadece bir kez hastandı, daha doğrusu burnu tıkandı. Babası gripti sanırım ondan. belki de diş çıkardığı içindir bilemiyorum. Anne sütündeki antikorlar bebeği hastalıklara karşı koruyor evet bu doğru ama bence anne sütü almayan bebekler de kendi antikorlarını daha erken geliştirmeye başlıyorlar. İki arkadaşımda 18. aya kadar emzirdi. Ve sütten kesilir kesilmez bebekleri hastalanmaya başladı.Sanırım bu kadar uzun süre emen bebekler anneden gelen hazır antikorları aldıkları için kendi bağışıklık sistemlerini daha geç geliştiriyorlar. Tabii bu benim gözlemlerimden çıkardığım bir sonuç. Hiç bir bilimsel dayanağı yok :)
Boş yere kendini de bebeğini de üzme. Bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama ben daha 5.ayında meyvelere başlamıştım. Hazır mamalarda gerekli bütün vitamin ve mineraller var. Meyvesini,sebzesini de yer mis gibi büyür. Ek gıdaya geçmen de daha kolay olur.
Benim oğlum 14. ayını bitirdi. Allaha şükür boyu da kilosu da akranlarından ileride. 8.5 aylıkken ilk adımlarını attı, 10 aylıkken evin içinde dolaşmaya başladı, şimdi alışveriş merkezlerinde koşturuyor.
Önemli olan neyle beslendiği değil iyi beslenip beslenemediği. Bebişini bizim için öp annesi :nazar:

teşekkür ederim birde benim sütüm tamamen kesilmiş durumda kraftın pompası sayesinde kesildi acaba iyi bir pompayla geri gelirmii

Ben sütüm çok çok azaldı ve bebeğim emmiyor diye ve sağmaktan gına geldiği için bir haftadır sağmıyordum dün manuel pompayı görünce salonda aklıma takıldı acaba gelir mi dedim sağdım ve geçen hafta olduğu gibi az da olsa geldi mutlaka denemelisin.ben de kraftın pompasını kullanıyordum ama bir haftada bozuldu manuel takıldım bi süre.şimdi tamirde ama ne fayda...

Arkadaşım seni benden daha iyi kim anlar ki
Benim oğlumda emmedi
15 gün pompayla sağıp, biberonla verdim
sütüm iyice azaldı,mecburen mamaya başladık
bi daha da hiç sütüm gelmedi
yemediğim, içmediğim şey kalmadı
hergün bulgur pilavı, vitamalt içeceği,ceviz,badem,hurma,boza
daha neler neler
ama olmadı işte
okadar çok ağladımki, resmen içime kapandım
kimseyle konuşmak istemiyodum
hala daha emziren arkadaşlarımı gördükçe sinirlerim bozuluyo
bide nispet yapar gibi anlatmıyolar mı
emzirmediğimi duyanlarda, sanki ben emzirmek istemiyomuşum gibi konuşuyolar
uğraşsaydın, aç bıraksaydın emerdi diyolar, nasıl aç bırakabilirim ki yavrumu
bebek mememi ağzına dayadığım anda çığlığı basıyodu
bi annenin bebeğini emzirememesi kadar kötü bişey yok bence
benim bebeğimi emziremeyeceğim doğumdan önce hiç aklıma gelmemişti
şakır şakır sütüm gelir sanıyodum
ama düşündüğüm gibi olmadı
Allah kısmet ederse inşallah 2. çocuğumu emzirebilirim:Saruboceq:

Benim oğlumda emmedi
daha neler neler
ama olmadı işte

canını sıkma canım inşallah allah 2.çocuğunun emmesini sana nasip eder.

Benim oğlumda emmedi
daha neler neler
ama olmadı işte

Gerçekten aynı duyguları paylaşmışız,hala içim cız ediyor ama yine de sağlık olsun demekten başka yapacak bişey yok,çok şükür sağlıkları yerinde,en önemlisi de bu aslında.

Gerçekten aynı duyguları paylaşmışız,hala içim cız ediyor ama yine de sağlık olsun demekten başka yapacak bişey yok,çok şükür sağlıkları yerinde,en önemlisi de bu aslında.

evet Allah onlara sağlık versin
2. çocuğumda hiç kimsenin bana karışmasına izin vermiycem
Birinci çocukta insan çok cahil oluyo, kim ne derse yapıyo insan
Biraz da yanımda kalan kişiler yüzünden emziremedim oğlumu

Back