canım beimde bebeğim 8 ay 10 günlük tam olarak:)..1 nisan doğumlu küçük meleğim..ve bebeğim 3 aylıkken işe başladım..3,5 aylıkdan sonra bir kere bile mememi almadı desem yeridir..ve ben yaklaşık 5 aydır günde 6 kere sağıyorum göğüslerimi..bebeğim süt çmek istemiyordu..sağmayı azalttım..birden süt içeceği tuttu ve hiç mama da almadı..tekrar arttırmak için sürekli sağdım..şimdi yine düzene girdim..
seni o kadar ii anlıyorum ki..nasıl bunaltıcı bir şey bu..zamanla süt kanallarında tıkanıyor ve sağma süre uzuyor..ben manuel tabanca tipi pompa kullanıyorum ve artık parmaklarımı hissetmez haldeyim..çevremdeki çoğu insan 6 ayı geride bıraktı artık diyor..ama benim bebeğim 1 kere bile hasta olmadı Allah ıma şükürler olsun ki..bazen yeter artık diyorum..hele gecelerii...kimi zaman 2 de kalkıp 4 de yatıyorum meleğim bu lütufdan yararlansın diye..kimi zaman 4 de kalkıp yatmıyorum sabah işe gideceğim için..iş yerinde 3 kere sağıyorum sütümü...senin gibi çok kararsız kaldım..hatta şimdi elektrikli pompa almayı düşünüyorum parmaklarımın acısından kurtulmak için...
ama ben kararlıyım..kolay kolay pes etmeyeceğim..uzmanlar mümkünse 2 sene emzirin diyorlar..çıktığı kadar sütümü vereceğim..en azından 1 yaşı dolana kadar..moralini yüksek tutmalısın..onlar bizim her şeyimiz..bebeğine hiç anne sütü veremeyen insanlar var ve eminimki bizim yerimizde olmayı çok isterlerdi..kızıma sabhları,akşam ve gece anne sütü veriyorum..
belki de o kadar önemli değil bu zamandan sonra anne sütü..ama anne sütünden aldığı imminglobin i hayatı boyunca hiç bi yerden alamaz demişti bize hemşiremiz..
kısaca bebeğimin bağışıklığı için sağıyorum ve bir müddet daha sağmayı düşünüyorum..meleğim için..bebeğim için...