emmeyen bebeğe sağarak vermek fedakarlık mı?annelik mi?

emmeyen bebeğe sağarak süt vermek fedakarlık mı?annelik mi?

• evet fedakarlık yapılması zorunlu değil

OY: 1 8,3%
  • annelik

OY: 11 91,7%

• Ankete Katılan
    12
  • Anket Kapalı .

betxuxl19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
2.051
11
çocuğum 2 aydır emmiyor ve ben sağıyorum.bir yandan işe git gel bir yandan bebek bir yandan da sağmak çok zor.8 ay 10 günlük bebeğim.gece sadece günde 1 kere emiyor bir daha asla.sağmak benim annelik görevim mi yoksa bu bir fedakarlık mı ?siz olsanız ne yapardınız?sürekli sağmayan bilemez çok zor.anneme doktor göğüsler sağanlarda çok bozuluyor kızınız çok fedakar demiş.sağmaya devam etmeli miyim?çok teşekkürler

neden kimse katılmıyor biliyormusun?bence bunun için neden anket yaptığını merak ediyorla.bende ediyorum.neden?

´canim bebegin 6 ayini doldurmus cok zorlaniyorsan artik anne sütünü verme derim ben ilk alti ay cok önemli o dönemi atlatmissiniz siz doktorunuza danisin bebeginizin beslenmesi icin size ne önerecek

canım beimde bebeğim 8 ay 10 günlük tam olarak:)..1 nisan doğumlu küçük meleğim..ve bebeğim 3 aylıkken işe başladım..3,5 aylıkdan sonra bir kere bile mememi almadı desem yeridir..ve ben yaklaşık 5 aydır günde 6 kere sağıyorum göğüslerimi..bebeğim süt çmek istemiyordu..sağmayı azalttım..birden süt içeceği tuttu ve hiç mama da almadı..tekrar arttırmak için sürekli sağdım..şimdi yine düzene girdim..

seni o kadar ii anlıyorum ki..nasıl bunaltıcı bir şey bu..zamanla süt kanallarında tıkanıyor ve sağma süre uzuyor..ben manuel tabanca tipi pompa kullanıyorum ve artık parmaklarımı hissetmez haldeyim..çevremdeki çoğu insan 6 ayı geride bıraktı artık diyor..ama benim bebeğim 1 kere bile hasta olmadı Allah ıma şükürler olsun ki..bazen yeter artık diyorum..hele gecelerii...kimi zaman 2 de kalkıp 4 de yatıyorum meleğim bu lütufdan yararlansın diye..kimi zaman 4 de kalkıp yatmıyorum sabah işe gideceğim için..iş yerinde 3 kere sağıyorum sütümü...senin gibi çok kararsız kaldım..hatta şimdi elektrikli pompa almayı düşünüyorum parmaklarımın acısından kurtulmak için...

ama ben kararlıyım..kolay kolay pes etmeyeceğim..uzmanlar mümkünse 2 sene emzirin diyorlar..çıktığı kadar sütümü vereceğim..en azından 1 yaşı dolana kadar..moralini yüksek tutmalısın..onlar bizim her şeyimiz..bebeğine hiç anne sütü veremeyen insanlar var ve eminimki bizim yerimizde olmayı çok isterlerdi..kızıma sabhları,akşam ve gece anne sütü veriyorum..

belki de o kadar önemli değil bu zamandan sonra anne sütü..ama anne sütünden aldığı imminglobin i hayatı boyunca hiç bi yerden alamaz demişti bize hemşiremiz..

kısaca bebeğimin bağışıklığı için sağıyorum ve bir müddet daha sağmayı düşünüyorum..meleğim için..bebeğim için...

canım evet sağmak göğüsleri bozuyor evet sağmak çok zor vs...

ama anne sütü gibisi varmı? tertemiz ve içinde bebeğine gerekli olan herşey var.

ben de 4.5 ay kadar sağdım sonra kesildiği için sağamadım. ada hiç emmedi beni. göğüslerim çok bozuldu çok zordu bencede ki o zaman çok sık acıkıyordu sürekli elimde pompayla geziyordum. ama keşke daha çok gelseydi sütüm de daha uzun süre içebilseydi kuzum

teşekkürler arkadaşlar.neden mi nu konuyu açtım.o kadar zoruma gidiyorki bıraksam olur mu diye düşünmüyor değilim.ben bu bir annelik.görev olarak düşünüyorum ve sağıyorum.bizim bir problemimiz daha var sağdığım süt bazı günler lavaboya gidiyor.sıpa içmiyor.azını muzla karıştırıyorum gersini...bazı haftalarda bayılarak içiyor.ben anlamıyorum.ve bu hafta da gene içmedi ve ben sinir oldum.o anda bu konuyu açtım.sinirden sanırım en az 1 yıl bırakmam gelirse tabi.
sizleri okuyunca gece yarısı sağmak falan benden çok fedakarlar var.yaşasın kk nin fedakar anneleri

canım oğlum şu an 13 aylık
5,5 aylık olduğundan bu yana gece ve gündüz hiç emmedi
sürekli sağdım. çalışıyorum üstelik. işyerinde, gittiğim her yerde üşenmedim sağdım
çünkü anne sütünü alacağı dönem bu. ve bunun geri dönüşümü yok
sağdıkça da azalmadı sütüm. 3 saatte bir sağıyordum ben.
düzenli sağarsan sütün azalmaz ve asla bıkma yorulma. annelik bu. yorulacaksın elbet.
ama çocuğuna muhteşem ve doğal bir antibiyotik veriyorsun unutma.
sana kolaylıklar diliyorum.
ayrıca estetiğim bozulur mu diye düşünme hiç bence
yavrulardan kıymetli ne var ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…