Bebek Beslenmesi Emme Sorunu (Doktor Tavsiyesi Var mı?)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zimak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2009
19
0
4 aylık kızım var. Çocuğum bir aydır doğru dürüst emmiyor. Son ayda kilo alımı azaldı. Doktora götürdük mamaya başlamamızı söyledi. Çocuğum emmek istemiyor ama mamayı da almıyor. 1-2 dakikalık emme ile idare ediyor. Uykuya dalarken biraz daha fazla emiyor.

Tabi biz boş durmadık başka doktora götürdük, boğaz enfeksiyonu var dedi antibiyotik şurup verdi. Ama şurubu da almak istemiyor. Zorla ağlata ağlata veriyoruz. Tekrar doktora gittik kan değerleri, idrar tahilili normal çıktı. Doktor birşey yok emzirmeye devam et dedi.

Ama kızım hala az emiyor. Mama almıyor. Sütümü sağıp veriyorum onu da içmek istemiyor. Emmediği için sütüm de azaldı. Ben de iyice strese girdim.

Bu konuda tavsiyesi olan var mı? Bir de iyi bir beslenme uzmanı çocuk doktoru tavsiye edecek var mı? İstanbul Anadolu yakasındayız.

canım aynı dertten bende muzdaribim. Hem de ilk günden itibaren 3-4 dakika emiyor o kadar dolayısıyla kilo alımı az biz de bir çok doktora götürdük önceleri idrar yolu enf. vardı geçti ama hala aynı emiyor doktorlar ek olarak mama ver sağ ver dediler almıyor bunu anlatamıyorum. ne yapıcam bilmiyorum en hızlı gelişeceklerş dönem benimki hep alması gerekenin yarısı kilo alıyor. Çözümsüzlük belirsizlik mahvediyor niye az emiyor kimse çözemedi....

Herhalde bizi üzmek için yapıyorlar :)
Bazen iştahsız olurlarmış, zamanla geçer diyorlar. Bizimki biraz daha iyi gibi. Dr. ek gıdalara geçelim dedi ama ne mümkün. Ağzına hiçbir şeyin girmesini istemiyor. Ağzı sımsıkı kapalı.Ben de artık uyrken emziriyorum. sütümü deartırmaya çalışıyorum. Malum stresle pek fazla olmuyor. Allah kolaylık versin.

uykulu oldugu zamanları seçin emzirmek için ve uykusunda da emer bezı bebekler belki uyuduktan sonra sizin bebekleriniz de emer dönem dönem böyle sorunlar yaşayabilirsiniz emmesinde azalma iştahsızlık ama emzirmekte ısrar ederseniz kazanan siz olursunuz

merhaba arkadaşım benim 15 aylık bir oğlum var ve sütüm bol olduğu halde doğduğu günden beri en fazla 5 dk emerdi hiç iki göğsümü birden verememiştim sağıp buzluğa atıyordum çok gazlıydı memeye gelince kıyameti koparırdı ah ne çektim yılmadım göğsümün ucu yyoktu silikon uçla emzirdim birkaç ay ve hep uykulıu emdi ayağımda sallardım sersemleyince alırım göğsüme böyle böyle 8 ay emdi arkadaşım ama hala içim sızlıyor hala sütüm var ama yok emmiyor sen uykulu muykulu emzirebildiğin kadar emzir Allah güçkuvvet versin inş bebişinde iştahı düzelir zaten artık yavaş yavaş ek gıdalarada geçeceksin daha rahatlarsın inş ne deyim

X