Emes icin kullandıgım ilaç yüzünden mi hamile kalamıyorum?

Yammyy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2024
31
7
31
2014 yılında emes tanısı aldım. 6 ay kadar betaferon kullanıp, bıraktım. İlaçları reddettim. 2018 yılında evlendim. 2022 yılında çocuk istediğimiz için emesimi kontrol ettirmek istedim. Hiç atak geçirmedim ama yinede önemliydi. Bir çok hekime gittikten sonra serkan hoca'da karar kıldım. 1 yıl lidwina 240 mg kullanacaktım. Aynı zamanda hamile kalır kalmaz ilacı bırakacaksın dedi. İlaç yeniydi. Uzerine cok çalışma olmadigini biliyordum ama hekimim sorun olmayacagini soyledigi icin güvendim. Üzerinden 17 ay geçti. Tekrar mr çektirdim. Lezyonlarimda artış var. Çok şükür hala atak yok. Elimdeki ilaçlar biter bitmez emesi baskılamak için aylık seruma geçireceğini söyledi. Ben ise sadece bebeğime kavuşmak istiyorum. Bu zaman zarfında 0 gebelik oluştu. Diğer değerlerim amh, yumurtlama vs vs vs hersey tertemiz. Eşimde de sorun yok.

Emes olup lidwina 240 mg kullanıp hamile kalan var mı?

Yada emes için aylık serum kullanıp hamile kalan ? Lütfen cevap verirseniz çok sevinirim 🙏🏻

Şuan ki durumunuz nedir merak ettim. Umarım hamile kalmişsinizdir. Maalesef bugün benim kardeşime de ms teşhisi kondu. Bu süreçte neler yaşadınız?

Merhaba, kadın dogum uzmanı doktorum emes ile çocuk olmamasının alakası olmadıgını söylüyor. Ben yinede emes tedavimi kendi isteğim ile bıraktım. Doktorlar, bende çocugu engelleyen bir başka unsur bulamadığı icin işim acabalara kaldı ve bıraktım ilaçlarımı. Eşimde de sorun yok. Çok şükür şuanda iyiyim. Bebeğim ise hala yok maalesef. Kadın doğumcu ilk basamak klomen kullanalım dedi. Bende o ne derse uyuyorum. Ama hiç endişe etmeyin siz ve kardeşiniz. İnanın emes olduğum dışarıdan hiç belli olmuyor. Hatta söyledığımde herkes şaşırıyor. Sakatlığım yok, atak yok. İcki, sigara kullanırım. 2014den beri hiç atak geçirmedim. Şu anda 31 yaşındayım. 51 kg, 1.65 boyundayım. Emes erken çıktıgı icin hiç 52 kg olamadım çünkü dikkat ediyorum. Kardeşin için tek önerim o da kilosuna dikkat etsin, hareketli olsun. Ve kardeşiniz kızsa ve başka bir problemi yoksa. Benim gibi olacaktır. Kızlarda emes çok yada hiç ilerlemiyor, agresif degil. Ama erkeklerde durum biraz daha agresif ve ataklı seyrediyor. 2014'den beri tecrübelerimin bir kısmı bu kadar.

Merhaba, kadın dogum uzmanı doktorum emes ile çocuk olmamasının alakası olmadıgını söylüyor. Ben yinede emes tedavimi kendi isteğim ile bıraktım. Doktorlar, bende çocugu engelleyen bir başka unsur bulamadığı icin işim acabalara kaldı ve bıraktım ilaçlarımı. Eşimde de sorun yok. Çok şükür şuanda iyiyim. Bebeğim ise hala yok maalesef. Kadın doğumcu ilk basamak klomen kullanalım dedi. Bende o ne derse uyuyorum. Ama hiç endişe etmeyin siz ve kardeşiniz. İnanın emes olduğum dışarıdan hiç belli olmuyor. Hatta söyledığımde herkes şaşırıyor. Sakatlığım yok, atak yok. İcki, sigara kullanırım. 2014den beri hiç atak geçirmedim. Şu anda 31 yaşındayım. 51 kg, 1.65 boyundayım. Emes erken çıktıgı icin hiç 52 kg olamadım çünkü dikkat ediyorum. Kardeşin için tek önerim o da kilosuna dikkat etsin, hareketli olsun. Ve kardeşiniz kızsa ve başka bir problemi yoksa. Benim gibi olacaktır. Kızlarda emes çok yada hiç ilerlemiyor, agresif degil. Ama erkeklerde durum biraz daha agresif ve ataklı seyrediyor. 2014'den beri tecrübelerimin bir kısmı bu kadar.
Yaa çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz evet kız ve 16 yaşında şimdi kortizona başladı sonrasında da ilaç tedavisi alacak. Umarim hayatına hiç engel olmaz. Siz de evladınıza kavuşursunuz en güzel.sekklde

X