• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emerken yaşanan sıkıntı ve pişik

rabisp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2006
22
0
86
Ankara
Merhaba
Bebeğim 45 günlük ve 2-3 gündür emerken sürekli memeyi bırakıyor ve kıvranıyor sonra tekrar alıyor. Hiç bırakmadan emmesi 5 dakikayı zor buluyor. Önceden 15-20 dk rahat emerdi. Ama şimdi emme süresi azaldı en fazla 10 dk emiyor. Doymuyor diye düşünüp üzülüyorum ama emmiyor. Ağlamıyor da. Acaba sebebi ne olabilir?

Birde sürekli pişik oluyor poposu. Ilık suyla siliyorum açtığım zaman, pişik kremi de kullanıyorum ama bir türlü geçmiyor pişiği. Tam geçti diyorum 2 gün sonra yeniden oluyor ve çok canı yanıyor çok ağlıyor.

Teşekkürler

kıyamam ya pişikten dolayıdır bak büyük ihtimalle emmemesi.bizim de oldu çünkü.hem öyle bir pişikti ki knalı kanlı göz göz.ıslak mendil sakın sürme.yaptığın gibi ıslak pamuk veya bezle sil kurula ardından krem sür.krem olarak tryosd ve bepanthen merhem hemen alın oyalanmadan.çok ilerlemiş pişiklerde kullanılıyor.akşamına toparladı inan ki.tryosdi günde iki kez sür bepanthen merhemi her alt açışında sür.bir de havalar sıcak 15 dakika falan havalandır.yapabiliyorsan her gün yıka veya en azından altını yıka.kremleri mutlaka alın canım.ben nivea sebamed kullandım bize yaramadı ona rağmen oldu.çok çekti yavrum ondan.Allah sabır versin yavruna

her bezinde kaka var bu normalmi peki çok sık değiştiriyorum altını dediğin kremleri de kullanıyorum ama sürekli oluyo bezimizde en iyi marka neden anlamıyorym ilk olarak aşı vurunduk o zaman olmuştu şimdi sürekli oluyo
neyse geçer inşallah
saolasın

Merhaba
Bebeğim 45 günlük ve 2-3 gündür emerken sürekli memeyi bırakıyor ve kıvranıyor sonra tekrar alıyor. Hiç bırakmadan emmesi 5 dakikayı zor buluyor. Önceden 15-20 dk rahat emerdi. Ama şimdi emme süresi azaldı en fazla 10 dk emiyor. Doymuyor diye düşünüp üzülüyorum ama emmiyor. Ağlamıyor da. Acaba sebebi ne olabilir?

Birde sürekli pişik oluyor poposu. Ilık suyla siliyorum açtığım zaman, pişik kremi de kullanıyorum ama bir türlü geçmiyor pişiği. Tam geçti diyorum 2 gün sonra yeniden oluyor ve çok canı yanıyor çok ağlıyor.

Teşekkürler

canım öncelikle memeni emememesi hem pişikten hemde çenesinin tam kuweetlenemediğinden sakın ac kalıyor sütüm yetmiyor diye düşünme aglamadıgına göre acta değil o memesiyle kendi arasında sen girme aralarına kaydirigubbakcemile
gelelim pişiğe cnm benim ıslak mendil kullanma saten kullanmıyorsun galiba pamukla we ılık suyla temizle sabun kullanma eger poposu felaketse pamuk koy temizleyip kuruladıktan sonra sadece poposunun arasına pişik kremide kullanma o tetikliyordur belki her bebişin cildi farklı en güsel pişik ilacı saf zeytin yagı bayagı sür bu dediklerim olmassa minik yaglı bi güresçi olana kadar :emir_bebek: asıl sorun pişiğin sebebi senin beslenmen cokacimcoook cnm asitli seyler yiyorsun olabilir bence atıyorum kola kahwe c vitaminli meyveler por man limon daha aklına gelmeyen bi dolu sey sütünden ona geçiyor eger yardımcı olduysam ne mutlu bana pişiki geçince poposundan ısır benim için sırnaşık şey

sürekli kaka yapması bebeğin doyduğuna işarettir,pişik içinde hametan öneririm geçmiş olsunn..

hayır canım hametan sadece yanık kremi değil.
ben göğüs uçlarım emzirirken yara olmasın diye almıştım. ilk zamanlar sürdüm hatta iyi gelmişti. ayrıca ilk günlerde bebeğin poposundaki pişikler içinde dönüşümlü olarak hametan ve bepanthen sürdük. şu an maşallah iyi bir problem yok. geçiriyor yani. fiyat olarak da uygun. bence dene. ama doktoruna da danış tabi. her bebeğin cildi bir olmaz.

Merhaba

Teşekkürler

canım bundan çok çekenlerden biriyim seninle aynı durumdaydım çıkarıyodu ,10dak zor emdiriyodum ağlıyordu ve pişik nerdeyse 3aya yakın sürdü gitmediğimiz dermatolag ,çocuk dokt kalmadı ilk bakman gereken ağzında pamukcuk oluşmaya başlayabilir bunu engelle çunku ağızdaki bakteri yutkunma yoluyla aşağı iniyomuş ve popoda mantar dönüyomuş her neyse uzatmıyım biz şöle geçirdik öncelikle yaz aylarıdayız şanslısın uyurken yüzükoyun yatır ve bezi arkadan aç poposu açık kalsın acayip işe yarıo bide zaten solememe gerek yoktur ama sık değiştir pamuklu bir beze kurula tam kurumadan krem sürme gerçi herkese farklı krem i gelio ama bize bir dermatolağun yaptırdığı borik pomat %5 birde niveanın pişik önleyici değil pişik kremi iigeldi umarım pişk olayını atlatırsın çünkü o ileşince birazdaha uzuyo emmeleri ama benim malesef süreyi çok uzatmadı alışkanlık yaptı heralde hala toplamda 15dak emio gerçi kilosu çok ii şuan 4aylık ve 7750 neyse umarım biran once atlatabilirsiniz

her bezinde kaka var bu normalmi peki çok sık değiştiriyorum altını dediğin kremleri de kullanıyorum ama sürekli oluyo bezimizde en iyi marka neden anlamıyorym ilk olarak aşı vurunduk o zaman olmuştu şimdi sürekli oluyo
neyse geçer inşallah
saolasın

canım ole oluyo benimde oleydi 13 bez değiştirdiğim günü biliyorum gaz çıkarırken bile kaçırıodu çünkü,bende değiştiriyodum e tabi doğal olarak popoyu bida sil yaıka et derken her işlemle popoiice tahriş oluyo bu kısır döngü bitmicekmi die sinirden deliriodum neyse korkma kilo alımına bak eğer lkil alamıosa sorun var ama kilo alımında prob yoksa hiç korkma geçio zaten

Back