Emen bebek mama önerisi

lugia92

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2025
132
48
13
32
Merhabalar, yine sizlerin önerilerine ihtiyacım var 🫣 Bebeğim 74 günlük ve emiyor. Ancak huzursuzluğu çok fazla ve doktor kontrolüne gittiğimizde günde 2-3 defa mama ver bakalım huzursuzluğu geçecek mi dedi.(tabii ki bütün kontrolleri, testleri yapıldı çok şükür bir sorunu yok) Sma optiproyu önerdi. Emen bir bebek olduğu için biberonla vermedim kaşık biberonla vermeye çalıştım içmedi, enjektörle vermeye çalıştım yine içmedi. Acaba mamadan mı kaynaklanıyor sizin kesin şunu içer diyeceğiniz bir mama var mıdır? Yada içirme yöntemi olarak nasıl bir şey deneyebilirim? Herkese şimdiden çok teşekkürler 🙏🏻

Kaşık biberon da ısrarcı olun . Diline yerleştirin yutkunma ritmine göre yanlardaN sıkın. Emecek yani ağzına boca etmiyoruz . Bu kadar süre sadece emerek beslenen bir bebek. Bir kerede alisamaz zaten. İkinizde alistiginda çok pratik gelecek. Biberon denemeyin çabuk alisiyorlar. Meme reddine neden olur.

Kaşık biberon da ısrarcı olun . Diline yerleştirin yutkunma ritmine göre yanlardaN sıkın. Emecek yani ağzına boca etmiyoruz . Bu kadar süre sadece emerek beslenen bir bebek. Bir kerede alisamaz zaten. İkinizde alistiginda çok pratik gelecek. Biberon denemeyin çabuk alisiyorlar. Meme reddine neden olur.
Öneriniz için çok teşekkürler mutlaka öyle deneyeceğim 🙏🏻 acaba mamanın tadını mı beğenmedi diye düşündüm öyle bir şey olabilir mi

Bir de bendeki kaşık biberon bu şekilde, uygun mudur?

Eklentiler

• 1000184270.webp
    1000184270.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 13
Emen bebek eğer ki kilosu da iyi ise neden mama ya yönlendirilir? Ben mama yanlisi ilk defa bir doktor gördüm..

Yanlış anlamayın bende mama verdim verilmesine de karşı değilim ama madem emiyor huzursuzluk adı altında başka bir sorun aramalı mama çözüm olmamalı..

Bir başka doktor görüşü daha mi alsanız?

Bir de bendeki kaşık biberon bu şekilde, uygun mudur?
Bendeki böyleydi. İlk basda çok zorlandım fakat ben 10gunluk başladım başlarda çoğu döküluyordu emzikle kandırıp sonra çekip kaşığı yerlestiriyordum iki emip reddediyordu böyle böyle sonra alışınca hemen bitirmeye başladı dökmeden .

Eklentiler

• 1000155430.webp
    1000155430.webp
    10 KB · Görüntüleme: 12
Bebeğin bütün kontrolleri yapıldı hiçbir sorunu yok o yüzden doktor da dene bir bakalım dedi nasıl olacak. Hani o da direkt mama ver gibi değil de mama verince bebeğin hareketleri nasıl olacak huzursuzluğu gidecek mi görmek açısından. Şu an aylık kilo alımı 600-700 gram civarı kilosu da 5,450.

Bendeki böyleydi. İlk basda çok zorlandım fakat ben 10gunluk başladım başlarda çoğu döküluyordu emzikle kandırıp sonra çekip kaşığı yerlestiriyordum iki emip reddediyordu böyle böyle sonra alışınca hemen bitirmeye başladı dökmeden .
Evet bunu da görmüştüm, bir de bundan alıp deneyeyim daha kullanışlı gibi zaten. Anne memesine en yakın biberonlar vs var ya onlardan hiç almayayım dimi onlar da meme reddi yapar mı?

Canım kolik bebektir neden anne sütü alan bebeği mamaya yönlendiriyorki sağlığıda yerindeyse kilo alımıda iyi bence mamaya mecbur gözükmüyor yani doktorlar anne sütünde ısrarcı olması gerekirken! mama sevici doktorlarda var maalesef

Evet bunu da görmüştüm, bir de bundan alıp deneyeyim daha kullanışlı gibi zaten. Anne memesine en yakın biberonlar vs var ya onlardan hiç almayayım dimi onlar da meme reddi yapar mı?
Bütün biberonlar redde neden olur. Memeden emmeyle biberondan çekiş çok farklı. Damak dil hareketi . En kolayı biberon her zaman öncelikli gelir. İki kere yaşadım. 3. Evladimda emzirmeyi başardım. Bu kaşık biberon sayesinde. Benim mamaya başlama nedenim yanlış tutusdan kaynaklı meme ucu yarası ve kilo almama. bu arada mamayı az az verin çok verio emme duzenizi aksatmayin. Gece gündüz mutlaka emzirin . Ayrıca Kilo alımı iyiyse hiç bulaşma derim.

Canım kolik bebektir neden anne sütü alan bebeği mamaya yönlendiriyorki sağlığıda yerindeyse kilo alımıda iyi bence mamaya mecbur gözükmüyor yani doktorlar anne sütünde ısrarcı olması gerekirken! mama sevici doktorlarda var maalesef
Ne zaman geçecek bu kolik durumu? 🥺 çünkü şu an uyanık olduğu her zaman çok huzursuz durmuyor hiçbir şekilde...

Bütün biberonlar redde neden olur. Memeden emmeyle biberondan çekiş çok farklı. Damak dil hareketi . En kolayı biberon her zaman öncelikli gelir. İki kere yaşadım. 3. Evladimda emzirmeyi başardım. Bu kaşık biberon sayesinde. Benim mamaya başlama nedenim yanlış tutusdan kaynaklı meme ucu yarası ve kilo almama. bu arada mamayı az az verin çok verio emme duzenizi aksatmayin. Gece gündüz mutlaka emzirin .
Evet evet zaten sürekli emziricem. Hatta ilk emzirip ardından biraz mama vericem 30-60 ml gibi, o da günde maksimum 2-3 defa. Onun haricinde hep emziricem zaten. Bakalım bir de sizin kaşık biberonla bir deneyeyim bebeğim istemezse zaten yapacak bir şey yok 😅

Ne zaman geçecek bu kolik durumu? 🥺 çünkü şu an uyanık olduğu her zaman çok huzursuz durmuyor hiçbir şekilde...
Genellikle 3. Aydan sonra geçiyor bazen 4. Aya uzuyor ama geçecek hele 4. Ayda etrafı farketmeye başlayınca daha da hafifliyor bizim aşırı gazlıydı diyet yaptığım halde gaz belasından çok çektik sürekli masajlar yapardım ama yok bana mısın demezdi şimdilerde sadece kaka yapacağı zaman huzursuzlanıyor artık öğrendi gaz yapmayı

Genellikle 3. Aydan sonra geçiyor bazen 4. Aya uzuyor ama geçecek hele 4. Ayda etrafı farketmeye başlayınca daha da hafifliyor bizim aşırı gazlıydı diyet yaptığım halde gaz belasından çok çektik sürekli masajlar yapardım ama yok bana mısın demezdi şimdilerde sadece kaka yapacağı zaman huzursuzlanıyor artık öğrendi gaz yapmayı
İnşallah dediğiniz aylarda geçer ne kaldı zaten şurada 🤲🏻 bizimkisin de gaz sorunu yok diye düşünüyorum üstten biz çok rahat çıkarıyoruz, alttan da kendisi çıkarabiliyor ama tabii ne kadar gazı olduğunu bilmediğimizden belki yeterli gelmiyordur. İnşallah ileride huzursuzluğu gider de hem bebiş rahatlar hem biz 🙏🏻

Bizim doktorumuz da ikizlerim kolik olunca günde 1-2 kez mama ver demişti. sma comfort kullandık, verir vermez kaka yapıp uyuyorlardı. 4. ayda kolik bitince bıraktım. Biberonla verdim meme reddi olmadı ikisinde de. Neredeyse 1 yaşına girecekler emziriyorum hala.

Bizim doktorumuz da ikizlerim kolik olunca günde 1-2 kez mama ver demişti. sma comfort kullandık, verir vermez kaka yapıp uyuyorlardı. 4. ayda kolik bitince bıraktım. Biberonla verdim meme reddi olmadı ikisinde de. Neredeyse 1 yaşına girecekler emziriyorum hala.
Kendimi aşırı üzgün hissettiğim bir zamanda mesajınız çok iyi geldi, teşekkürler 🙏🏻 hangi biberonu kullandınız acaba?

Biri avent diğeri dr browns sevdi. Küçük cam biberonlardan kullandım, plastik kullanmayın süte mikroplastik bulaşıyor. üzgün hissetmeyin ben mama içerken kaka yaptıklarındaki rahatlamayı görünce çok mutlu oluyordum, geçici bir dönem. Hatta şöyle yapın ben eşime veriyordum o içiriyordu, emzirmek dışında her şeyi zaten yapıyordu ama günde 1 kez de olsa besleyebilmek onu mutlu ediyordu.

Biri avent diğeri dr browns sevdi. Küçük cam biberonlardan kullandım, plastik kullanmayın süte mikroplastik bulaşıyor. üzgün hissetmeyin ben mama içerken kaka yaptıklarındaki rahatlamayı görünce çok mutlu oluyordum, geçici bir dönem. Hatta şöyle yapın ben eşime veriyordum o içiriyordu, emzirmek dışında her şeyi zaten yapıyordu ama günde 1 kez de olsa besleyebilmek onu mutlu ediyordu.
İnşallah geçer 🤲🏻🤲🏻 önerileriniz için teşekkürler. Şimdi de alerjiden şüpheleniyorum yarın doktora randevu aldım sabahtan beri araştırma yapıyorum, içim içimi yiyor. İnşallah yarın buraya gelip alerji konusunda yardım içeren konu açmam, inşallah bebeğim iyidir. Ama anne yüreği hisseder ya bende hissediyorum, çünkü sürekli huzursuz bir şeyi var. İnşallah bir şeyi yoktur varsa bile neyi olduğunu öğrenip çözüm buluruz umarım 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Merhabalar, yine sizlerin önerilerine ihtiyacım var 🫣 Bebeğim 74 günlük ve emiyor. Ancak huzursuzluğu çok fazla ve doktor kontrolüne gittiğimizde günde 2-3 defa mama ver bakalım huzursuzluğu geçecek mi dedi.(tabii ki bütün kontrolleri, testleri yapıldı çok şükür bir sorunu yok) Sma optiproyu önerdi. Emen bir bebek olduğu için biberonla vermedim kaşık biberonla vermeye çalıştım içmedi, enjektörle vermeye çalıştım yine içmedi. Acaba mamadan mı kaynaklanıyor sizin kesin şunu içer diyeceğiniz bir mama var mıdır? Yada içirme yöntemi olarak nasıl bir şey deneyebilirim? Herkese şimdiden çok teşekkürler 🙏🏻
Emen bebeğiniz varken bence hiç bulaşmayın derim. Huzursuz olmayan bebek var mıdır ki. Neler yaşadım ya da yaşadık diyeyim…
Siz bilirsiniz tabi ama bence hiç gerek yok mamaya. Biberon meme reddi yapar onu da yaşadım. Kaşık biberon da kullanımı zor. Ama siz bilirsiniz tabi annesi sizsiniz

Emen bebeğiniz varken bence hiç bulaşmayın derim. Huzursuz olmayan bebek var mıdır ki. Neler yaşadım ya da yaşadık diyeyim…
Siz bilirsiniz tabi ama bence hiç gerek yok mamaya. Biberon meme reddi yapar onu da yaşadım. Kaşık biberon da kullanımı zor. Ama siz bilirsiniz tabi annesi sizsiniz
Bugün farklı bir doktordan daha görüş almaya gidiyorum. Bebeğim çok huzursuz ne olduğunu tam tarif edemiyorum ama normal değil bence bu kadar olması. Bakalım bu doktordan sonra karar vereceğim. Doğru diyorsunuz emen bebekse mamaya ne gerek var ama insan biraz olsun bebek rahat olur belki diye her yolu denemek istiyor

Back
X