• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emeller için yeteri kadar çaba gösterme isteğinin olmaması

masum_kiz

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2007
129
12
643
Konya
Merhaba arkadaşlar,
Sorunum şu ki;ben gerçekten ders çalışmaktan nefret eden bir insanım ama bir o kadar da başarmak istiyorum.Ama gelin görün ki iş ders çalışmaya gelince hemen havlu atıyorum.Bıktım artık bu durumdan ve kendimle nasıl başa çıkabileceğimi şaşırmış bir durumdayım.

Bugün sanki sinir krizleri geçiriyorum ve aslında bunu yaptığıma kafam inanmıyor ama bünyem sinir krizi geçirmek istiyor.Daha bu pazar YGS ye girdim ve işin aslı o kadar berbat geçtiği için kontrol bile etmedim.Sınıfa geldik herkes kötü kötü diyordu demekki bir yapamayan ben değilmişim dedim.Evet öyleymiş gerçektende öyle.Hanımefendilerin beyefendilerin kötü dedikleri mat tan 37 net yapmak.Allah'ım hepsinin gırtlağını sıkasım geldi.Aynı durumda ben olsam havalara uçardım ama onlar sanki elaleme nispet yapar gibi "yok kötü geçt,yok sosyal yetişmedi vıdı vıdı" sallıyorlar ve 2 gündür YGS muhabbeti yapıyorlar,kafam şişti.Bir susun artık ya,haliyle bende rezilliğimi ezikliğimi iyice hissetmeye başladım.

Öyleki hiç salak bir insan değilim,hatta çoğu şeye arkadaşlarımdan daha çok kafamın bastığına eminim.Onlar kadar lüzumsuz işlerle uğraşmıyorum.Amaaa çalışmamam beni deli ediyor.İstemiyorum yahu zerre kadar istemiyorum.Eee çalışmıyorumda ne kadar ekmek o kadar köfte kuralınada razı olmuyorum.Ne yapıp ne edip bunu yenmeliyim.Eğer yenemezsem cidden kafayı yiyeceğim,hatta çoktandır yemiş haldeyim bence.

İnsan kendini nasıl motive eder,nasıl başarır.Burada ki çoğu kişi sonuçta benden daha çok görmüş geçirmiştir.

Aslında daha çok şey yazmak isterdim de çok uzun yazınca korkup kaçarsınız diye korktum.İşi kısa kesmekte fayda var.

Son düzenleme:
senn başka bi şeye yeteneğin olabilir bu yüzden istemir olabilrsin bende öyleydim çünkü bende hiç çalışmak istemedim ünüversite yi 2 yıllık okudum 4 yıllık kazanamadım ama şimdi 4 yıllık okulu bitirmiş arkadaşlarım evde oturuyolar yada asgari ücretle çalışıyolar benm mesleğim daha farklı ve zeka isteyen bi iş... fazla kafana takma iyi yerlere geliceksin herşey okumak değildir....

senn başka bi şeye yeteneğin olabilir bu yüzden istemir olabilrsin bende öyleydim çünkü bende hiç çalışmak istemedim ünüversite yi 2 yıllık okudum 4 yıllık kazanamadım ama şimdi 4 yıllık okulu bitirmiş arkadaşlarım evde oturuyolar yada asgari ücretle çalışıyolar benm mesleğim daha farklı ve zeka isteyen bi iş... fazla kafana takma iyi yerlere geliceksin herşey okumak değildir....

Evet belki haklı olabilirsin ama bende emellerime ulaşmak istiyorum,bunun için aracı olan çalışmak 0.Nefret ediyorum kendimden nasıl baş edeceğim ben kendimle.Kafayı yemek üzereyim.Ders çalışırken bile ellerim sinirden titriyordu ama bence sırf dersin başından kalkmam için bilinç altımın,benim pis nefsimin bana oynadığı oyular olduğuna %100 eminim.

bence de kesinlikle kafana takma her şeyy dersten ibaret değildir. belki de doğru seçimi yapmamışsındır da ondandır bu kasılmaların. ben de matematiği hiç sevmezdim ama yabancı dil konuşma zevkim vardı onun üzerine gittim. sen de ne istediğini bil belki de güzel sanatlardır senin gönlünden geçen... önce bunu bi belirle derim ben. ondan sonrası zaten gelir... ama her şey illa üniversiteden geçer diye düşünme hayatta çok farklı sürprizler vardır...:71:

bence de kesinlikle kafana takma her şeyy dersten ibaret değildir. belki de doğru seçimi yapmamışsındır da ondandır bu kasılmaların. ben de matematiği hiç sevmezdim ama yabancı dil konuşma zevkim vardı onun üzerine gittim. sen de ne istediğini bil belki de güzel sanatlardır senin gönlünden geçen... önce bunu bi belirle derim ben. ondan sonrası zaten gelir... ama her şey illa üniversiteden geçer diye düşünme hayatta çok farklı sürprizler vardır...:71:

Ne yazıkki böyle düşünüyorum.Hatta buna şartlandırıldım,öyleki çok düşününce beni afakanların basmasını sağlayan tek konu.Aslında sebep bu değil:geleceğimin belirsiz olması...Sırf bu sebepten ufacık akıllarıyla bana ders vermeye kalkışanlara tahammül edememem.

Ne yazıkki böyle düşünüyorum.Hatta buna şartlandırıldım,öyleki çok düşününce beni afakanların basmasını sağlayan tek konu.Aslında sebep bu değil:geleceğimin belirsiz olması...Sırf bu sebepten ufacık akıllarıyla bana ders vermeye kalkışanlara tahammül edememem.

bu dönemlerde herkesin başındadır o belirsizlik.. hepimiz aynı yollardan geçtik. sen rahat ol insanların da şartlandırmalarına aldırış etme... hayatn her döneminde vardır o belirsizlik kim bilir ki sonunu... en başta da ders veren ukalalardan kaç:)))

bu dönemlerde herkesin başındadır o belirsizlik.. hepimiz aynı yollardan geçtik. sen rahat ol insanların da şartlandırmalarına aldırış etme... hayatn her döneminde vardır o belirsizlik kim bilir ki sonunu... en başta da ders veren ukalalardan kaç:)))

Öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.Cinnet geçirecektim az daha.Yarım sa önce Fizik çalışıyordum ve gerçekten en nefret ettiğim ders.İşte tamda bu sebepten olacak okulda olan olaylar ve beni sinir eden her türlü şey aklıma geldi ve ben sinirlendim ama nasıl sinirlenme,elimi ayağımı titrettim resmen.Evde yapılan her hareket herşey ama herşey gözüme batıyor.Kendimi telkin etmeye çalıştım,masadan kalkıp bir kağıda dertlerimi yazmayı denedim.Sinirimden yazamadım ve koluma ağrı girdi.Ben kendimden korkar oldum ya,kendi bedenim bile çıkar için hareket etmeye başladı.

Öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.Cinnet geçirecektim az daha.Yarım sa önce Fizik çalışıyordum ve gerçekten en nefret ettiğim ders.İşte tamda bu sebepten olacak okulda olan olaylar ve beni sinir eden her türlü şey aklıma geldi ve ben sinirlendim ama nasıl sinirlenme,elimi ayağımı titrettim resmen.Evde yapılan her hareket herşey ama herşey gözüme batıyor.Kendimi telkin etmeye çalıştım,masadan kalkıp bir kağıda dertlerimi yazmayı denedim.Sinirimden yazamadım ve koluma ağrı girdi.Ben kendimden korkar oldum ya,kendi bedenim bile çıkar için hareket etmeye başladı.

keşke tam anlamıyla yardımcı olabilsem de tamamen rahatlasan ama ben inanıyorum ki sen zaten durumunun ciddiyetindesin. bunu yaşaman gerekiyormuş ve yaşıyosun. emin ol o sinirini bozan insanları yarın öbür gün sallamayacaksın bile. her şey geçecek... ama bunları da yaşıcaksın ki öğrenesin... daha fazla sıkma canını da dersine konsantre ol ne kadar sevmesende şimdilik durumun bu bunu kabullen, hepmiz geçtik istemedğimiz dersleri aldık....

Back