• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi emeklemeye başlangıç konusunda yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nazendeim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
82
1
46
Kocaeli
arkadaşlar 4.5 aylık oğlum var.emeklemeye kendimi başlaryoksa benim yüzükoyun yatırıp emeklmeyi öğretmemmi lazım?
bebeğim şu an yüzükoyun yatmaktan pek hoşlanmıyor da

arkadaşlar 4.5 aylık oğlum var.emeklemeye kendimi başlaryoksa benim yüzükoyun yatırıp emeklmeyi öğretmemmi lazım?
bebeğim şu an yüzükoyun yatmaktan pek hoşlanmıyor da

öğretmek demiyelimde o pozisyona bebeğini ve onun vücudunu alıştırmak adına, keyifli bi anında yüzükoyun yatırıp ayaklarının altından hafifçe itebilirsin,alıştırma yaptırır gibi.zaten kendide emeklemek istiyorsa eğer bu hareket onun hoşuna gider ve oyun sanar ve yapmak ister diğer zamanlarda da.:1:

bence daha çok küçük
daha yüzü koyun bile yatmak istemiyormuş
emeklemeden önce dönmeyi öğrenmesi gerek
ama zaten onlar hazır olunca kendileri yapıyor
yani birebir öğretilen birşey değil

kesinlikle çok küçük biraz bekle.arkadaşa katılıyorum her şeyin bir zamanı var dönmeyi öğrenince o yüzüstü dönüp sürünme pozisyonuna kendi geçecektir.o zaman sen destek olursun ama şimdi değil.

her çocuk emeklemez yalnız.hepsi farklı şekillerde öğreniyor bu işleri.
siz seçimi bebişinize bırakın.yüzüstü yatmaktan hoşlanmıyorsa sırt üstü yatırın.kendisi keşfeder herşeyi endişelenmeyin.

bebegini hic bisey icin zorlama . kendiliginden ögrenmeye baslicaktir.bigün bide bakmissin emekliyor afacan.benim oglum 7 aylikken emeklemeye basladi.

her bebek emeklemez. ben mesela hiç emeklememişim. hep kanepelerin kenarlarına tutup yürümeye çalışırmışım. nasıl seviyorsa öyle yapsın bebiş.

Bencede arkadaslara katılıyorum.Her bebek emeklemez.Bbegı yere ya da yatak gıbı bı yere yatırsan,donmeye calıssa,ya da arkadaslardan bırının dedıgı gıbı yuzukoyun yatabılırse ayaklarına destek vermeyı dene cnm ama ılk once donmelı.

Bebeklerin kendi kendileri yaptığı hareketleri vardır emeklemekte bunlardan biri dye düşünüyorum. Bir gün bir bakarsınız durduğu yerde dönüyor sonra kendi kendine koltuktan inmeye çalışacaktır dönerekten sonra yerdeyken de yavaş yavaş emekler. Ama taklitte edebilir sizi o yüzden bu tür hareketlere teşvik edebiirsiniz ancak hiç emeklemeden direk yürüyen bebeklerde var. Yani bu kadar aya geldi emeklemiyor neden acaba demeyin bazı bebekler üşengeç oluyor geç emekliyor yada hiç emeklemiyor ya da geç yürümeye başlıyor başka bebeklerle kıyaslamak ise annelerin hatalı davranışlarından ama elbette belli bir ayı geçince olmazsa dr danışmak gerekebilir ama zaten sizin bebeğiniz için daha çok erken..

Bebekler 5. ayını bitirmeye yakın, 6. aya girerken dönmeye başlarlar.Her bebek aynı olmaz tabi ama genelde bu aylarda dönüyorlar, çok da tatlı oluyorlar:9:

benimkisi 4 aylıkken sağına çok rahat dönmeye başladı şimdi soluna dönmek için çabalıyor sağına dönünce yüzüstü oluyor direk ve çok güzel tutuyo kafasını ama anca uçak pozisyonu alıyo gidemiyo ayaklarına destek verince popoyu kaldırıp ilerliyor ama daha kendi başına zor yapması. benim kızım ilk aydan beri yüzüstü yatmayı çok sever.şu an 5 aylık ve çok güzel yastıktan aşağı kaydırıyor kendini yatarken sabahları yastığın dibinde buluyorum kendisini :1:

benım oglum 3 aylıktı yuzukoyun donup yuzme gıbı hareketler yapıyordu.4 aylık olunca ılerlemek ıcın kendını paraladı.5 aylık sımdı azar azar ılerlıyor.once yuzustu donebılmelı bence.sen sadece yuzustu cevır bakalım ne yapacak.gercı her bebek aynı degıl.bana da erken dedıler yapma dedıler.ben bırey yapmıyordum zaten yere yatırınca kendı kendıne yuzustu donup ılerlemeye cabalıyordu.bende erkenden emekleyıp 7,5 ayımda yurumusum.

oğlum şuan 9 aylık 4.5 aylıktı ilk döndüğünde ama iki hafta öncesine kadar emeklemiyordu sürünüyordu sadece hemde çok acaip bi şekilde sadece ellerini atıp bacaklarını sürükleyerek hiç emeklemicek sandık bizde çünkü ayakta durmayı çok seviyordu ama yaklaşık 2 hafta önce tam anlamıyla emeklemeye başladı ve tutunup kalkmaya buda bizim işimizi bi hayli zorlaştırdı yalnız bırakmaya gelmiyo dengesini kaybedip düşüyo hep..neyse diyeceğim o ki her bebek farklı ve zamanı gelince yapar endişelenmeyin ve tabi ki emeklemeyen bebekleri de unutmamak lazım..

kızım 6 aylık oldu çok rahat bi şekilde bırakınca sağına soluna dönebiliyor bu yüzden yere pike attım üstüne bırakıyorum artık. geri geri emekliyor ama ileri beceremiyor daha :1: kafasını ve vücudunu kaldırabiliyor yüzüstü kolları kuvvetlendi baya heralde yakında ileride gider.

Back