merhaba arkadaşlar....
bu benim 4. denemem ve anadolu sağlık merkezindeki ilk denemem ..cuma günü 29 yumurta toplandı, 24 olgun yumurta işlem gördü...1. gün 24 üde döllendi...bugün 3. günü aradım 24 embriyoda bölünmeye devam ediyor...
3 tane 8 hücreli 1.kalite_____3 tane 7 hücreli 1. kalite______3 tane 6 hücreli 1.kalite _____gerisi 5-4 hücreliymiş....şimdi çok sayıda 1. kalite embriyo olduğu için aralarından 2 tanesini seçmek zor, o yüzden metabolomix önerdiler...yani biz kaç tanesine uygulanmasını istiyorsak o kadar sayıdaki embriyoya metabolomix uygulanıcak ve bunların arasından en iyi 2 tanesi 5. gün transfer olacak...
şimdi kararsız kalmamızdaki sebep embriyo başı 250tl istemeleri...en az 4 tane seçmeliyimki arasından 2 tanesini seçebilsinler..buda 1000tl eder...
bu uygulamayı yapanlar yada önerilip istemeyenler nedenlerini bana anlatırsanız çok yardımcı olursunuz..çok kararsızım .. sizce ne yapmalıyım?
metabolomix tekniğini bilmeyenler için prof. dr. aydın arıcı nın bir yazısını paylaşıyorum
Metabolomix yönteminde artık en sağlıklı embriyoyu seçerek çoğul gebeliklerin önüne geçebildiklerini ifade eden Arıcı, ''Sonuçlar gayet başarılı. Dünya genelinde 1.200 kişi üzerinde testler yapıldı. Şu an 35 yaşından genç kadınlarda, bugüne kadar varolan yöntemlerle görünüşüne bakarak seçilen tek embriyo transferiyle hamile kalma şansı yüzde 25-30 gibidir. Metabolomix yöntemiyle seçilen tek embriyo transferiyle hamilelik şansı yüzde 50'ye, iki embriyo transferinde ise hamilelik şansı yüzde 80'e çıkmaktadır'' dedi.
Metabolomix yöntemi hakkında bilgi veren Arıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Embriyolar, kendilerini besleyen bir sıvının içinde yaşamlarını sürdürürler. Nasıl ki yetişkin bir insanın sağlık sorununu belirlemek için idrar, kan ve dışkı testi yapılıyorsa, yeni geliştirilen bu yöntemle artık embriyoların da atıklarını inceleyebiliyoruz. Embriyoların yaşadığı sıvıdan bir damla örnek alarak, bu analizleri yaklaşık yüzlerce atığı analize edebilen 'spektrofometre' dediğimiz çok gelişmiş bir alet ile değişik dalga boyları kullanarak gerçekleştiriyoruz. Bu yöntemle embriyonun profilini çıkartabiliyor ve buna bağlı olarak sağlıklı olup olmadığını belirleyebiliyoruz. En sağlıklı embriyoyu transfer ederek, çoğul gebeliklerin de önüne geçebiliyoruz.''