Elvis Presley

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
Elvis Aaron Presley [1] [2](d. 8 Ocak 1935, East Tupelo, Missisippi – ö. 16 Ağustos 1977, Memphis, Tennessee), efsanevi şarkıcı, müzisyen, aktör. Dünya çapında Rock'n Roll'un kralı ya da kısaca kral olarak tanınır. Diğer lakabı olan Elvis The Pelvis ise 1950'li yıllarda kendisine takılmıştır. [3] Böyle söylenmesinin nedeni ise ilginç dansı olduğu kadar argo bir ifade ile o zamanların tutucu toplumunda yakışıklı ve seksi olduğunu ifade etmek amaçlı uygun bir argo söylem daha doğrusu modern bir deyim olmasıdır. [4] Presley'in sahip olduğu en büyük avantajlardan biri ise sesiydi. Zenci ve beyaz tonlarını rahatlıkla kullanabiliyordu. Kilise müziğinden, popüler müziğe; Rock'n Roll'dan Blues tarzına kadar çok çeşitli türlerde eserler verdi. It's Now or Never gibi opera tarzında yakın parçalar seslendirdi. My Way gibi bazı cover çalışmalarının şöhreti asıllarını dahi geride bıraktı.

Yaşamı boyunca her türlü şöhret, unvan ve zenginliği yaşayan Presley'in şöhreti hayata gözlerini kapatmasından bu yana onyıllar geçmesine rağmen hiç azalmadı. Dünyanın her köşesinde taklit yarışmaları yapıldı. Hayran klüpleri ve web siteleri kuruldu. Sayısız televizyon, radyo programı ve belgesele konu oldu. Hayranları ona o kadar bağlandılar ki halen onun ölmediğine ve ıssız bir yerde şöhretten uzak bir yaşam sürdüğüne inananlar dahi vardır. Ayrıca özellikle ABD'de ölümden dönen insanların Işıklı bir tünel gördüm. Elvis bana tünelin sonundan el sallıyordu anlatımları bilimsel araştırmalara konu olan[kaynak belirtilmeli] bir fenomene dönüştü.

alıntıdır

Elvis082919.jpg

Elvis Presley`in parmak izleri, The Fame Bureau Müzayede Evi tarafından Idea Generation Galerisi`nde 4 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek `Rock`n Roll`dan Fazlası` adındaki açık artırma etkinliğinde satışa sunulacak.

Efsane şarkıcının ayrıca 1958-1960 tarihleri arası askerlik döneminde kullandığı ünlü kırmızı gitarı ve meşhur `Easy Come, Easy Go` adlı filmi açık artırmaya çıkacak. Presley`in sürücü belgesi, sosyal güvenlik numarası ve ikametgah kayıtlarının da dahil olacağı satışlardan yaklaşık 75 bin pound (162 bin YTL) hasılat bekleniyor.

Şarkıcının her zaman yanında bir silah taşıdığı ve iki elinin tüm parmak izlerinin Colt Revolver 38 ve otomatik Beretta 7.6 silahlarının taşıma iznini alma başvurusu sırasında alındığı belirtildi.

The Fame Bureau Müzayede Evi yöneticisi Ted Owen, ıHA`ya yaptığı açıklamada, Elvis Presley`in ciddi bir silah koleksiyoncusu olduğunu, ABD`nin 40 eyaletinden alınmış silah taşıma ruhsatına sahip olduğunu ve Richard Nixon döneminde Beyaz Saray`a silahla girebilen ilk sivil olduğunu belirtti.

Müzayedede ayrıca Marlyn Monroe`un `Some Like It Hot` filminde giydiği büstiyeri, Jim Morrison`un şarkı sözleri ve şiirlerinin yazılı olduğu 20 sayfalık not defteri, Jimi Hendrix ve The Rolling Stones`un gitaristi Ronnie Wood`ın tabloları ve John Lennon`ın `Sexy Sadie` parçasının orijinal sözleri satışa çıkacak.

ıHA

Elvis Presley, 1 yıl aradan sonra, ölümünden sonra bile kazanan ünlüler listesinin yine ilk sırasına yerleşti.

Forbes dergisinin "Dünyanın En Çok Kazanan Hayatta Olmayan Ünlüleri" listesinde, son 12 ayda 49 milyon dolar kazanan Elvis Presley`i, 44 milyon dolarla efsanevi Beatles grubunun üyesi John Lennon izledi.

Dünyanın en ünlü çizgi kahramanlarından Snoopy`nin yaratıcısı Charles Schulz, 35 milyonla 3., Beatles`ın diğer üyesi George Harrison, 22 milyonla 4. ve Albert Einstein da 18 milyon dolarla 5. oldu.

Dergi, listedeki ünlülerin son 12 aydaki toplam kazancının 232 milyon dolar olduğunu yazdı.

Nirvana grubunun solisti Kurt Cobain, geçen yıl listenin başına yerleşerek, Elvis Presley`yi yıllardır koruduğu tahtından etmişti. Cobain, bu yıl ise ilk 10 arasına giremedi.

alıntıdır

Elvis`in saçlarını kimse geçemedi
1500 erkek arasında yapılan bir anket, `tüm zamanların en güzel saçlı erkeği`nin Elvis Presley olduğunu gösteriyor.

`Tüm zamanların en güzel saçlı erkeği kim?` ıngiltere`deki ünlü mağazalar zinciri Argos`un çalışanları, bu soruya tatminkar bir yanıt bulmak için kolları sıvadı. 1500 erkek arasında bir anket düzenleyen Argos, yaptığı araştırmanın sonuçlarını dün açıkladı. Rock and Roll`un kralı Elvis Presley, listenin ilk sırasında yer aldı. 1977`de hayatını kaybetmesine rağmen hala milyonlarca hayranı olan Elvis`in saçları, Real Madrid`in `metroseksüel` futbolcusu David Beckham`ı geride bıraktı. Saç stilini sürekli değiştiren Beckham, ankette ancak ikinci sırada yer alabildi. Listenin üçüncü sırasında ise reggae müziğin artık hayatta olmayan kralı Bob Marley yer aldı. Presley ve Marley`in dünyaca bilinen klasik saç şekli göz önünde tutulurken, sürekli imaj değiştiren Beckham için belli bir model göz önüne alınmadı. Tüm saç modellerinin futbolcuya yakıştığı vurgulandı. DIŞ HABERLER

Elvis082909.jpg

Elvis`in model torunu!
Elvis Presley`in torunu Danielle Riley Keough, bu yıl Mango`nun yeni yüzü oldu.

`Büyüyünce ne olacağımı düşünmek için pek fırsat bulamadım` diyen Keough bunun nedenini şöyle açıkladı:

`Çünkü daha 12 yaşındayken Tommy Hilfiger için modellik yapmaya başlamıştım. 14`üme geldiğimde bu işin mesleğim olabileceğine karar verdim. Yıllardır dünyanın birçok ülkesini dolaşıyorum ve modelliği gerçekten çok seviyorum.`

Sesinin güzel olmadığını belirten Keough, `Evet, Elvis Presley`in torunuyum, sanatçı bir aileden geliyorum. Ama buna rağmen sesim pek güzel değil. Sadece iyi bir dinleyiciyim. Şu an ipod`umda Led Zeppelin, Pink Floyd, Kings of Leon, Janis Joplin, The Stones ve tabii ki Elvis Presley gibi müzisyenlerin şarkıları var` dedi.

Riley Keough, büyükannesi Priscilla ve annesi Lisa Marie ile Vogue`a kapak oldu.

RileyKeough3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Back