• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elveda Rumeli Tipinde

Fitzgeraldine

Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
3
0
6
34
İstanbul
Merhaba,

Bugüne kadar en çok Elveda Rumeli dizisinden zevk aldığımı fark ettim. Kendim de Bitola göçmeni olduğum için, içimi ısıtıyordu o dizi. Şimdi fark ettim ki, kitabı olsa zevkle okuyacağım. Ama hem Balkanları hem de aşkı o kadar güzel anlatan bir kitap var mı bilmiyorum. Özellikle Zarife-Alex aşkını çok severdim. Acaba sizin bildiğiniz, bu tipte tarihi kitaplar var mı? Mesela Hristiyan genç, Müslüman kız tipinde? Mutlu sonla bitse çok güzel olur ama, şart değil. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Bende göçmen olduğum için o konuları severim sinan akyüz'ün incir kuşları diye bir kitabı var bosna savaşında yaşanan olayları ve aşkı anlatıyor ben çoğu yerinde gözyaşlarıma engel olamadım zevkle bitirdim tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Aslında ben o kitabı daha önceden gördüğümü fark ettim. Tam istediğim tipte bir şey değildi, Boşnak kızın aşk üçgeni çok aradığım bir şey değil. Yine de teşekkür ederim :)

İki Göçmen Yürek- Sabit Sümer

Çerkes göçmen bir kızla Selanikli mübadeleyle gelen bir delikanlının hikayesi

Şöyle ki mıç mıç bir aşk hikayesi değil hatta aşk kitabı gibi durmasına karşın genelde göç,göçten sonra insanların durumu hayatına ağırlık verilmiş aile,sevgi tarzında. Benim çok hoşuma gitti tavsiye ederim

Ve tamda buna benzer kitaplar ararken bu başlığı gördüm :)

Eee hiç bilen okuyan yok mu bu türde?

Madem Bitola göçmenisiniz bu şarkıda hediyem olsun konuya :)

http://www.youtube.com/watch?v=coBUOq7MFY0

Back