Eltim niçin bir garip?

Yildirimgo

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2014
5
0
16
35
Merhabalar,
Evleneli 11 ay oldu, evlenmeden önce de 7 yıldır bir geçmişimiz varı eşimle. Öncelikle, düğün ve nişan zamanlarımızda hazırlıklardan, kimseyi yakından tanıma fırsatım olmamıştı, nişan ve düğün tarih aralığı kısaydı. Kendi ve eşimin ailesiyle farklı şehirde oturuoz ancak onlara 1 saat araba mesafesindeyiz. Düğün dernek geçti, ziyaretler ve aile misafir ağırlamaları başladı. Başlangıçta, daha sık biz ziyarete gidiyorduk eşimle hem ailemi hem de eşimin ailesini zaten yakın yerlerde oturuyorlar. Sonra biz davet ettik, bir gün toplaşıp yaklaşık 16 kişi 5 çocuk geleceklerini söylediler, bu da bir sıkntı değildi benim için.. Misafir ağırlamayı severim. Eşimin ailesi gelmeden önceki akşam, ben harıl harıl her yemekten ve tatlıdan 2 tepsi şeklinde yapıyordum, eltim aradı, Sorulur mu bilmem ama, ben tatlı yaptım getireyim mi, dedi, ben de abla ben bir sürü çeşit yaptım, kalırsa biz iki kişiyiz, sürüklenir, siz afiyetle yiyin ellerinize sağlık dedim.. Sonra kapattık falan ertesi gün surat beş karış şekilde, hoşgeldiniz diyorum bakmadı bile, ben de başka bir şey oldu 2 çocuğu var vesaire, hiç aklımın ucundan geçmemişti.. Benim söylememe bozulmuş, hatta kayınvalidemle altlı üstlü oturyorlar ortalığı kaldırmış yarın gelmicem diye,... Bu bir başlangıçtı..

Bir sonraki kayınvalide ziyaretinde yemek hazırlancaktı, bardakları götürüyodum, eltim beni durdurdu, onlar pistir yıkayalım öyle sofraya koyalım dedi. Ben de yıkadım götürdüm. Hiç te başka birinin evinde kusur bulmak hiç aklımdan geçmez.. Sadece o dedi diye yaptım ve bingooo kayınvalideme, bizi beğenmio pis buluyor diye söylermiş hep, (evliliğimizin ilk zamanları bunlar). Sonraları, eltim bana kayınvalidemi şikayet edip, ya da kayın validem eltimi şikayet ederek şeklinde bir dizi ziyaretten sonra, bunları öğrendim,, Ben sanırım çok safmışım, ya da insanlar çok ikiyüzlü,, Bunları bana söyleyen de Eşim, bana eltime ve kayınvalideme karşı dikkatli olmamı söylerdi, meğersem, gerçekmiş..

Ayrıca eşim bir gün tatil planımzdan bahsederken, bir anda eltim biz de aynısını yaparız ne var ki demiş ben yoktum o ortamda eşimden duyduğum kadarıyla..

Böyle böyle bu zamana kadar aslında pek takmadığım bir sürü şey oldu, ancak gerçekten hiç görüşmek istemiyorum, çünkü nasıl davranacağımı bilmiyorum görüşmemek elimde değil, eşimin ailesini ziyarete gitttiğimizde kayınvalidemlerle altlı üstlü oturduklarından mecburen görüşmek zorunda kalıyor insan, ve sürekli iğne üstünde gibiyim,, zaten hem eşimin hem de benim bir açığını bulup, onlardan malzeme çıkarmaya çalışıyor hem de herkesin içinde, eşim bile nasıl davranması gerektiğini bilmezken ben ne yapabilirim??..

eltiler genel olarak öyledir :D hiç kafana takma bir süre sonra zaten umursamamaya başlıyorsun sende beğendiği bir özellik kendinde yoksa seni düşman bellemiştir. ya onun safhındaymışsın gibi davran yanına al ya da hiç hareketleriini umursama çünkü tecrübeyle sabit bu söylediklerim. bana neler neler yaptı çıkarmadığı dedikodum mu kalmadı iftira mı atmadı aklına gelemicek her türlü şey kendi öz ailememe mi sataşmadı neler neler. tabikide tüm aile olarak konuşmadık eşim kayınvalidemler dahil 2. ay çocuk yaptı mecburen barışmak zorunda kaldık.

konu sahibi eltinin kodlarında bir sorun mu var da geldin buraya açtın konuyu? :27: yazılımsal bir problemse halletsinler mi dedin :)

Annem bir laf diyor du kumanın bile gemisi yürür ama eltinin öyle değil diyordu öyle bir laf belki yanlış hatırlıyorumdur ben de senin gibi 11 aylık evliyim..eşimle arkadaşlarımız aracılığıyla tanıştık beğendik birbirimizi de kafalar da uyuştu sonra evlilik kararlı aldık ailesinden beni istemeyenler de oldu onlar kendi çevresinden istiyorlarmış güya. Kaynanam ve kaynatamdan memnunun bazı sinirlendiğin anlar olsa da görümcelerimle mesafeliyim eltimle görünür de bir sorun yok. Ama çok samimi değiliz birbirimize habersiz gelme gitme yok kaynanam beni övünce sinir oluyormuş onların kışın yanlarına gelmesini falan istemiyor benim yanıma geldiler memnun kaldılar eşim onların kışın rahat olmasını istedi ben de tamam dedim...
Kimseyi küçümsemiyorum ama eltim ilkokul mezunu ben de ünv ben atama bekliyorum işe girmek için uğraşıyorum artık olmadıkça resmen gülerek boşver olmuyorsa olmuyor işte sen de otur evde işte diyor.
Bana takılan altınlar kalınmış da bilmem ne ne de olsa bozdurulmayacakmıydı diyor bak hiç bir şey kalmadı diyor eşim de dedi aldıysam herkes kendi parasıyla aldı kardeşim de sonuçta kendi parasıyla eşine taktı altınlarını ben de onu bile laf ettiler annesi soruyormuş ona ne eşya alındı diye...
Ben atanma konusu olunca falan artık kale bile almıyorlar ne konuşursak baktım ki hemen memlekete yetiştirmişler ben de saf gibi ilk zamanlar aman aramız iyi olsun aynı şehirdeyiz gidip geliriz diyrdum güya ama öyle değil...benim de aklıma gelmeyen bir sürü şey var ama anlat anlat bitmez...en iyisi mesafeli olmak bir gün sınavdan çıktım sonu kötü geçti eltim abisigille bize geleceğini akşam 6 da bize bildirdiler yemeğpe değil çaya geliyoruz diyor hemen etrafı temizledim abisigil ilk kezgelecek diye çayın yanına bir şeyler aldım gelrken kendi tatlı yapıp getirmiş mutfağa bakıyor hazırlık yapmışmıyım diye ben sınavıma mı üzüleyim ne yapayım bilemedim surat beş karış oldu ben pasta börek yapmadım diye :D sonra dedim ne zamanım vardı ne moralim bir de kaynanamda ben de misafir inan dedim markete de ertesi gün gidecem insanın her zaman buzdolabı da tıklım tıklım olacak değil ya ben ağlayacam sızlayacam kötü geçti diye ama yine onlara güler yüzlü davrandım çayımızı kahvemizi içtik ama yine de memnun edemedim... Ben de dosta düşmana karşı hayırlısıyla atansam da şunların de ağzı kapansa.

bu nasıl bir insan böyle ya
eşinizde bence size gelip bunları anlatacağına annesine gitsin konuşsun
sizi ailesinden soğutup sonrada hadi anneme gidelim diye sıkıntı çıkarıyorlar
eltiniz ile aranıza MESAFE koyun hemde katı bir şekilde
hatta ben olsam evime bile çağırmam ki çağırmıyorum da zaten

Bizde eşimin ailesinden uzak şehirde otruyoruz eltimi ve kaynımı bayramda ve düğünlerde görüyorum.
Eltim çalışmıyor ev hanımı ama maşallah saf ayağında kayınvalide mi kaynımı bir güzel kullanıyor.En son geçen hafta düğüne gittik bir baktım bizim masamıza gelip hoşgeldiniz demiyor(tabii bundan öncede bir sürü şeyler yapıldı)Bana göre en büyük terbiyesizlik bu. Dedim ki kayınvalideme ve kayınpederime dedim ki tamam siz göz yumuyorsunuz bu terbiyesizliğe eyvallah ama bende bir daha onun bulunduğu ortama gelmem oda gelemez dedim.Ben zaten işin de gücünde insanım ama sizin evinizde o kim oluyorda bana surat yapıyor.Çok şımartmışsınız ama ben çekme mecburiyetinde değilim.Kp çok üzüldü kardeşlerde görüşmez bu durumda dedi.Eh orasını da artık ben değil birazda siz düşünün dedim.Ailem benim böyle değil eniştem eşimi kardeşi gibi sever kollar.Birbirimize bağlıyızdır.Eşimin ailesinin de öyle olmasını beklerdim. Eee kimsenin umrunda değil diğer elti baktı ben surat asıyorum yanıma kar kalıyor diye iyice tepeme çıkıyor bende terbiyemi bozmadan sınırlarımı bildirdim.Ohh şimdi ben değil onlar düşünsün.İŞim gücüm var bütün gün oturup o ne dedi bu nededi işleri ile uğraşamam.

Sende terbiyesizliğe vurmadan kendi sınırlarını bildir.Artık sende değil top onlarda olsun. Birazda onlar düşünsün.
Bende değişen bir şey olacağını sanmıyorum ama artık seninde sesinin istediğinde çıkacağını bilsinler.

Back