- 4 Şubat 2015
- 6.011
- 12.189
Ben elimden geldigince yaptigim halde kv sen bu evi benimsemiyorsun diyor.Eltime bakilirsada gelip yiyp icip cikip gidiyormusum.Aksine gelince yapilcak yemek bulasik vs yapiyorum rhatsizsam veya bir uzuntum vs varsa yapmadigim oluyor nadiren ondada eltim kv auda yilda bir el ucuyla yapacak olca ki kendi evi yan. Eltim birak anne ben yaparim diyor guya ben yapmamis oluyorum o kv el surdurmuyor olmak icin ama yine benden kötüsü yok.Şimdi elti telefon açsa gel evimi temizle dese gisecekmisiniz. Aynı şey. O evde eltin yaşıyor ve temizliğini sana yaptırmış. Annen ablan arkadaşın hiçmi aklını açmıyor senin.
Ben eşime Kurban olayım. Kv ayağını sakatladı. Görümcelerle her konuştuğumuzda gittik evi temizledik yemek yaptık falan diyorlardı. Acaba banamı laf vuruyorlar diye sordum. Gel sende temizlik yemek yap gibisinden. Çalışıyorsun sen. Kendi evine yetişemiyorsun. Ablamgil ev hanımı onlar gitsin dedi.
Yani demem o ki sizin eş te iş yok
Amcaniz arkasinda durmus esinin es pasif ve kor olunca is degisiyorAklıma kayınvalidemin hayatı geldi.
Küçük yaşta evlenmiş senenin 6 ayı köyde kayınvalide ve kayınpeder ve onların 7 çocuğu ile kalıyormuş. Benim kayınpeder yani kocasıda öğretmen bu arada. Tam 15 yıl böyle geçmiş. 6 ay bir fiil onların hizmetçiliğini yapmış. Geriye kalan aylarda da ara ara gidip evlerini temizliyormuş. Tüm kışlık hazırlıklar köy ekmeği yapımı gelen giden hizmeti herşey benim kayınvalidede...
Gel zaman git zaman 15 yıl sonra amcalardan biri evleniyor. Temizliğe ona buna göndermiyor eşini tabi. Senede 10 gün gezmeye yolluyormuş sadece. Bu durum benim ksyınvalidenin zoruna gidiyor. Ben niye yapıyorum diyor. Aynı sizin elti olay çıkartıp mecbursun temizliğe diyor eltisine. Kavga kıyamet sonunda. Amca diyoki o senin salaklığın ben karımı eş olarak aldım anama babama hizmetçi değil.
Bu olayın üzerinde kayınvalşdede ampul yanıyor. Bir daha temizlik falan yapmıyor.
Yazık onca gençlik yıllarına.
Ben olsam gitmem
Başkasının evini temizlemek ne yahu.
Amcaniz arkasinda durmus esinin es pasif ve kor olunca is degisiyor
Malesef kv kp kari koca iliskisine dahi karisir sorun cikartir sonra bosanma anlasmazlik huzursuzluk olunca boşanan anlasamayan esler ilan edilir.Kv gecen gun babanin evindeki X'i unut sen artik burada baska bir X olacaksin olmak zorundasin benim ailem nasilsa sende ona uymak zorundasin dedi dusuncenin kirligine bakarmisiniz bu kadin oyle yetismis bu düşünce yapısını ne soylenirse soylensin degistirmek malesef imkansiz
Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah, anne babasının lafına bakıp huzursuzluk çıkaracak, sizden boşanacak ve sizin yanınızda durmayacak biri için denecek çok şey var da hamilesiniz hassas bir dönemdesiniz o yüzden kırılıp incinmenizi istemiyorum, siz siz olun bebeğiniz doğup yuvaya verme yaşı gelince çalışın, mesleğiniz varmış bu aileden uzak durmanın tek yolu bu şu durumda.Amcaniz arkasinda durmus esinin es pasif ve kor olunca is degisiyor
Amcaniz arkasinda durmus esinin es pasif ve kor olunca is degisiyor
Kanayan yarama parmak bastiniz malesef anasinifi öğretmeniyim ve esim calismami istemiyor.Simdi yazinda kendime kizdim ne ladarda aptalim diyeAllah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah, anne babasının lafına bakıp huzursuzluk çıkaracak, sizden boşanacak ve sizin yanınızda durmayacak biri için denecek çok şey var da hamilesiniz hassas bir dönemdesiniz o yüzden kırılıp incinmenizi istemiyorum, siz siz olun bebeğiniz doğup yuvaya verme yaşı gelince çalışın, mesleğiniz varmış bu aileden uzak durmanın tek yolu bu şu durumda.
Hiç kızmayın, sevip güvenmiş gaflete düşüp mesleğinizi bırakmışsınız ama bundan sonra kendinizi sevip değer verin, önce ben deyin.Kanayan yarama parmak bastiniz malesef anasinifi öğretmeniyim ve esim calismami istemiyor.Simdi yazinda kendime kizdim ne ladarda aptalim diye
İşte yaptığın halde kötüsün. Madem kötü diyorlar yapma için soğusun. Evlerine hiç gitme.Ben elimden geldigince yaptigim halde kv sen bu evi benimsemiyorsun diyor.Eltime bakilirsada gelip yiyp icip cikip gidiyormusum.Aksine gelince yapilcak yemek bulasik vs yapiyorum rhatsizsam veya bir uzuntum vs varsa yapmadigim oluyor nadiren ondada eltim kv auda yilda bir el ucuyla yapacak olca ki kendi evi yan. Eltim birak anne ben yaparim diyor guya ben yapmamis oluyorum o kv el surdurmuyor olmak icin ama yine benden kötüsü yok.
Tesekkur ederim.HaklisinizHiç kızmayın, sevip güvenmiş gaflete düşüp mesleğinizi bırakmışsınız ama bundan sonra kendinizi sevip değer verin, önce ben deyin.
Ne güzel işte ana sınıfı öğretmeniymişsiniz bebeğiniz için de avantaj, sağlıkla bir kucağınıza alın hele, bebek biraz ele avuca gelince bebeğinizi de alıp götürebileceğiniz şartlardaki bir okulda işe başlayın, çalışın daha fazla yazıp sizi hamile halinizle daha da üzmek istemiyorum ama bu gidiş gidiş değil, bebek olunca sorunlarınız daha da katlanacaktır sadece bu kadarını söyleyeyim size.
Ne güzel mesleğiniz var. Anne babanız sizi okuturken ne hayallerle okutmuştur. Gidip kayınvalide elti evine hizmetçi olacağınızı bilseler bu kadar emek vermezlerdi belki. Anne babanızın ve sizin emeklerinize yazık.Kanayan yarama parmak bastiniz malesef anasinifi öğretmeniyim ve esim calismami istemiyor.Simdi yazinda kendime kizdim ne ladarda aptalim diye
Tabi ki, gidilir yardım edilir. İşin ucundan tutulur. Ne o öyle, eli ayağı tutan insanların evine gündelikçi gibi haftada bir gitmek. Misafirini ağırlamak da cabası.Ne güzel mesleğiniz var. Anne babanız sizi okuturken ne hayallerle okutmuştur. Gidip kayınvalide elti evine hizmetçi olacağınızı bilseler bu kadar emek vermezlerdi belki. Anne babanızın ve sizin emeklerinize yazık.
Yukarıdaki üylerden de yazan olmuş. Kimse bana evimi temizle gibi tekliflerle gelemez. Çünkü baştan sınırlarımı çizdim. Eşime gerek kalmaz, herkes beni bilir. Ha hiç mi yardım etmem, ederim. Salça, kışlık yapımına yardım ederim ama onlar da sağ olsun bana yardım eder. Gidip de kimsenin evini temizlemem. Eltim de ağzını açıp laf söyleyemez.
Tabi ki, gidilir yardım edilir. İşin ucundan tutulur. Ne o öyle, eli ayağı tutan insanların evine gündelikçi gibi haftada bir gitmek. Misafirini ağırlamak da cabası.
Ben İngilizce öğretmenliği okuyordum. Psikolojik sorunlardan dolayı bıraktım. İyi ki bırakmışım yav. Çok saftım ben de. Öğretmen kızların cazibesi malum. Maaş+2 ay tatil. Bal gibi gelin. Allah korumuş beni. Böyle avcı bir irrrrrkeğe kurban falan olabilirdim kesin.Ay bir de misafir vardı dimi... Misafirim geldi gel kek börek yap. Çayı doldur. Yanlarında övgülere boğul, misafir gidince başlasın yine tantana. Üff. Bir de öğretmen yine şunları yaşayan. Ne kadar vasat bir eğitim alıyorlar aklım almıyor. Kendine faydası olmayanın çocuklara ne faydası olacaksa. Bedava hizmetçiliğe devam.