Eltim Kv evini temizlemeye mecbursun dedi kavga cikardi

Şimdi elti telefon açsa gel evimi temizle dese gisecekmisiniz. Aynı şey. O evde eltin yaşıyor ve temizliğini sana yaptırmış. Annen ablan arkadaşın hiçmi aklını açmıyor senin.
Ben eşime Kurban olayım. Kv ayağını sakatladı. Görümcelerle her konuştuğumuzda gittik evi temizledik yemek yaptık falan diyorlardı. Acaba banamı laf vuruyorlar diye sordum. Gel sende temizlik yemek yap gibisinden. Çalışıyorsun sen. Kendi evine yetişemiyorsun. Ablamgil ev hanımı onlar gitsin dedi.
Yani demem o ki sizin eş te iş yok

Aklıma kayınvalidemin hayatı geldi.
Küçük yaşta evlenmiş senenin 6 ayı köyde kayınvalide ve kayınpeder ve onların 7 çocuğu ile kalıyormuş. Benim kayınpeder yani kocasıda öğretmen bu arada. Tam 15 yıl böyle geçmiş. 6 ay bir fiil onların hizmetçiliğini yapmış. Geriye kalan aylarda da ara ara gidip evlerini temizliyormuş. Tüm kışlık hazırlıklar köy ekmeği yapımı gelen giden hizmeti herşey benim kayınvalidede...
Gel zaman git zaman 15 yıl sonra amcalardan biri evleniyor. Temizliğe ona buna göndermiyor eşini tabi. Senede 10 gün gezmeye yolluyormuş sadece. Bu durum benim ksyınvalidenin zoruna gidiyor. Ben niye yapıyorum diyor. Aynı sizin elti olay çıkartıp mecbursun temizliğe diyor eltisine. Kavga kıyamet sonunda. Amca diyoki o senin salaklığın ben karımı eş olarak aldım anama babama hizmetçi değil.
Bu olayın üzerinde kayınvalşdede ampul yanıyor. Bir daha temizlik falan yapmıyor.
Yazık onca gençlik yıllarına.
Ben olsam gitmem
Başkasının evini temizlemek ne yahu.

Ben elimden geldigince yaptigim halde kv sen bu evi benimsemiyorsun diyor.Eltime bakilirsada gelip yiyp icip cikip gidiyormusum.Aksine gelince yapilcak yemek bulasik vs yapiyorum rhatsizsam veya bir uzuntum vs varsa yapmadigim oluyor nadiren ondada eltim kv auda yilda bir el ucuyla yapacak olca ki kendi evi yan. Eltim birak anne ben yaparim diyor guya ben yapmamis oluyorum o kv el surdurmuyor olmak icin ama yine benden kötüsü yok.

Amcaniz arkasinda durmus esinin es pasif ve kor olunca is degisiyor

Mesela ne yapar eşiniz siz kararlı durursanız? Döver mi söver mi? Mesela en nihayetinde "ben hizmetçi değilim yapmak istemiyorum" deyip yapmadınız. Eşiniz ne tepki verecek? Bakın erkek cinsi zaten bu tür mevzularla muhatap olmamak için en iyisi bile "yap gitsin boşver" der çıkar işin içinden. Emin olun beş dakika bile kafa yormuyordur bunun için. Çünkü boş kadın mevzuları onların gözünde.

Bunu her konu için söylüyorum, en kötü ne olabilir diye düşünün. Kocanız küser mi, küssün. En fazla kaç ay küsebilir. Aile içi huzursuzluk mu olur, olsun. Kapınızı kapatın bakın keyfinize.

Bakın ben çok duydum "herkes size küsken nasıl böyle rahat oluyorsun" cümlesini. Ben küs değilim ki, ben niye dert edeyim dedim çıktım işin içinden.

Bakın daha yeni dün eltim bana "ben o r fedakarlık yaptım ama seni daha çok düşünüyor kaynana. Senin daha çok üstüne düşüyor" bilmem ne dedi. Ben farkında bile değilim ama öyleyse bile, demek ki insan kendi değerini kendi belirliyor. Kimse size madalya takmayacak insanların işlerini yaptınız diye. Ya da aman ne güzel idare ettiniz demeyecek. En kötü boşanma olur sonucunda yahu. Karısı temizlik yapmadığı için boşayan adam da hiç olmasın zaten. Hayırlı olur ayrılması. E daha ne olabilir başka?

Neyden korkuyorsunuz?

Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah, anne babasının lafına bakıp huzursuzluk çıkaracak, sizden boşanacak ve sizin yanınızda durmayacak biri için denecek çok şey var da hamilesiniz hassas bir dönemdesiniz o yüzden kırılıp incinmenizi istemiyorum, siz siz olun bebeğiniz doğup yuvaya verme yaşı gelince çalışın, mesleğiniz varmış bu aileden uzak durmanın tek yolu bu şu durumda.

Ben konuyu okuyunca şok oldum
Eltin ve kv den hiç iyi niyetli değiller gidip yapmak zorunda değilsin.. Benimki de tüp bebek ben 3 ayda bir temizlik için birilerini tutup yaptırıyorum kendi işimi zor yaparken gidip sırf elti istiyor diye kv nin evini temizlemem..

Bakın kayınvalidem büyük bir ameliyat oldu. Ameliyattan önce evini üstünkörü toplamak ve destek olmak için evine gittim. Ne yaptım sadece varsa ortalıkta olanları yerlerine kaldırdım. Birde ameliyat ve hastane için lazım olabilecek şeyleri ayarladık. Laf arasında ameliyat sonrası temizlik ve yemek için destek istediğini söyledi. Bende bak annecim benim iki çocuğum var çalışıyorum. İki evle ilgilenmem çok zor. Aksi olsa yani çalışmasam çocuğum olmasada neredeyse 1 yıllık bir süreçten bahsediyoruz daha garanti bir çözüm bulmak gerekiyor dedim. Ameliyat sonrası temizlikçi ayarladım. İlk Parasını verdim. İkincisini görümcem verdi. 3.nü kayınpeder verdi. Sonra para vermek zoruna gittiği için kendisi yaptı. Yemeği de öyle böyle idare ettik 3 ay sonra en azından çorba karıştırdı yani.
Peki bunların ne kadarını eşim biliyor neredeyse hiç birini. Temizlik muhabbeti olduğunda eşime annene yardımcı ayarladım temizlik yapacak parasını veriyorum bu sefer dedim. Kayunvalidem anlatmış mıdır? %100 anlatmıştır. Eşim tepki gösterse ne olurdu. Bende ona tepki gösterirdim. Neticede ben bir çözüm önermişim. Çözümsüz olanlar onlar.
Ben gitmeyeceğim demişim. Eeee kadında ayarlamasam ne olur. Pislikte yaşasın onlar o zaman.
Ben nişanlıyken ailemi iftara çağırdı. İftarda bir surat anlatamam. Annem hala söyler o neydi diye. Ertesi gün aradım dün moraliniz mi bozuktu diye. Hemen döküldü. O iftara yemeğe çağırınca ben yardıma gitmemişim. O benim yardıma geleceğimi düşündüğü için onca kişiyi çağırmış. Zaten yorgunmuş. 15 yıl yaptığı hizmeti anlattı. Düşünün nişanlıyız daha. Böyle birşeyi düşündüğünü bilemezdim dedim. Ailemi bensiz ağırlamakta zorlanıyorsan çağırmasaydın keşke dedim. Hele hele yorgunsan hiç çağırmasaydın dedim. Aileme bu durumdan söz edeceğimi onu zor durumda bıraktığımız için üzüldüğümü kibarca yemek teklifini bundan sonra redeceğimizi söyledim. Hemen geri bastı. Eee atarlanıyordu ne oldu.
Araya eşim girmedi. Karşısında ona cevap verecek itiraz edecek herşeyi kabul etmeyecek birisi olduğunu gördü. Yok bizim aileye uy, yok baban ne derse yap, bizimle gel bizimle git.
İnsanlar birbirlerini tanırken sınırları öğrenmek için birbirlerini sınarlar. Sınırları kişisel alanları zorlayabilirler. Senin nasıl durduğun önemli.

Kanayan yarama parmak bastiniz malesef anasinifi öğretmeniyim ve esim calismami istemiyor.Simdi yazinda kendime kizdim ne ladarda aptalim diye

Kanayan yarama parmak bastiniz malesef anasinifi öğretmeniyim ve esim calismami istemiyor.Simdi yazinda kendime kizdim ne ladarda aptalim diye
Hiç kızmayın, sevip güvenmiş gaflete düşüp mesleğinizi bırakmışsınız ama bundan sonra kendinizi sevip değer verin, önce ben deyin.
Ne güzel işte ana sınıfı öğretmeniymişsiniz bebeğiniz için de avantaj, sağlıkla bir kucağınıza alın hele, bebek biraz ele avuca gelince bebeğinizi de alıp götürebileceğiniz şartlardaki bir okulda işe başlayın, çalışın daha fazla yazıp sizi hamile halinizle daha da üzmek istemiyorum ama bu gidiş gidiş değil, bebek olunca sorunlarınız daha da katlanacaktır sadece bu kadarını söyleyeyim size.

İşte yaptığın halde kötüsün. Madem kötü diyorlar yapma için soğusun. Evlerine hiç gitme.

Tesekkur ederim.Haklisiniz

Canınızın kıymetini bilin azıcık ya, bu nedir?
Eltiniz çoluk çocuk orda sabahtan akşama kadar,gitsin yapsın temizlik mi yapacak ne yapacaksa. Sizi niye katıyor?
Ne güzel kavga çıkarıp ipleri koparmanın yeri gelmişken birde gidip temizlik yapmışsınız. O kim yahu karar veriyor,talimat veriyor?
Kesinlikle gitmeyin bir daha.
Ararsa bir daha temizlik vs diye,açıklama bile yapmayın ,hamileyim şu bu diye,ben gelmiyorum,size kolay gelsin deyip çekilin kenara.

Ne güzel mesleğiniz var. Anne babanız sizi okuturken ne hayallerle okutmuştur. Gidip kayınvalide elti evine hizmetçi olacağınızı bilseler bu kadar emek vermezlerdi belki. Anne babanızın ve sizin emeklerinize yazık.

Yukarıdaki üylerden de yazan olmuş. Kimse bana evimi temizle gibi tekliflerle gelemez. Çünkü baştan sınırlarımı çizdim. Eşime gerek kalmaz, herkes beni bilir. Ha hiç mi yardım etmem, ederim. Salça, kışlık yapımına yardım ederim ama onlar da sağ olsun bana yardım eder. Gidip de kimsenin evini temizlemem. Eltim de ağzını açıp laf söyleyemez.

Tabi ki, gidilir yardım edilir. İşin ucundan tutulur. Ne o öyle, eli ayağı tutan insanların evine gündelikçi gibi haftada bir gitmek. Misafirini ağırlamak da cabası.

Eltinizin çocukları akşama kadar o evdeyse ortak ev gibi olmuş zaten. Hoş öyle de olsa temizler temizlemez kendi bileceği mesele. Ben de hamileyim kendi evime bile cam, perde için yardımcı alacağım. Bebeği çöpte bulmadım 200 lira bizden önemli değil. Böyle dşünürken bir de gidip kv evini temizlemem. Hamile olmasam da temizlemem şu tabloda. Bir ara beraber kalıyorduk sağlık sorunları yüzünden o zaman sil, süpür yapıyordum kendi pisliğimdi neticede. Böyle konularda dikkatli olmak lazım. Bir kere yapar alıştırırsan görevin olur.

Keşke şimdi de gitmeseydiniz. Eşiniz nasıl izin veriyor onu da anlamadım. Benimki olsa eltiyle kendi kavga eder hamile kadına cam mı sildirilir, bayram temizliği mi yaptırılır. Eşiniz de pasif bence.

Tabi ki, gidilir yardım edilir. İşin ucundan tutulur. Ne o öyle, eli ayağı tutan insanların evine gündelikçi gibi haftada bir gitmek. Misafirini ağırlamak da cabası.

Ay bir de misafir vardı dimi... Misafirim geldi gel kek börek yap. Çayı doldur. Yanlarında övgülere boğul, misafir gidince başlasın yine tantana. Üff. Bir de öğretmen yine şunları yaşayan. Ne kadar vasat bir eğitim alıyorlar aklım almıyor. Kendine faydası olmayanın çocuklara ne faydası olacaksa. Bedava hizmetçiliğe devam.

Ben İngilizce öğretmenliği okuyordum. Psikolojik sorunlardan dolayı bıraktım. İyi ki bırakmışım yav. Çok saftım ben de. Öğretmen kızların cazibesi malum. Maaş+2 ay tatil. Bal gibi gelin. Allah korumuş beni. Böyle avcı bir irrrrrkeğe kurban falan olabilirdim kesin.

Ama eşi çalıştırmıyormuş konu sahibini. Onu katmayarak konuşuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…