- 29 Ağustos 2014
- 4.838
- 16.913
- 33
Kizlar eltim altli üstlü ayni binada oturuyor benim evim ayri Sadece yatmaya evine cikiyor 2 cocugu var sabah uyaninca cocuklar kv indiriyor.kendi cikip uyuyor islerini yapiyor sonra iniyor.Kv bazen haftada 3 4 kez bazen haftada bir gidiyorum.Bayramlarda elimden geldigince temizlige geliyorum ayrica kis ve bahar temizliginede.
Fakat benim bel fitigim var ve ustelik hamileyim.Bu bayram temizligine msj atmis gun belirlemis su gunler kv evine temizlik yapacam gel demis bende tm pazartesi dr randevum var gelemem sali baslayalim ama camlara cikamam dedim kiyamet koptu.vay ben zaten bir-tek bayramdan bayrama temizlige geliyormusum yapamaya mecburmusum kendi evimde nasil cam siliyormusum.Bende mecbur degilim yapiyorsam mecbur oldugim icin degil istedigim icin yapiyorum dedim.Aksama kadar cocuklari ve kendisi yasiyor bu evde benim geldigim haftada bi kac gun sayili saat mevzu bu da degil Gelemem yaomam demedim sonucta.Ayrica kv elini asla hicbirseye sürmüyor kp kahvaltiyi hazirlar kalkar yaparlar aksama kadar elinde telefon asla birsey yapmaz bi 10 gunde bir yalan yanlis supuruyor o kadar.somucta kv eli ayagi tutuyor yapabildigini yapabilir dizleri agriyormus.Yani bi buzdolabini silmek yada evi ufaktan toparlamakla diz agrisi ne alaka benimde fitigim var ve bu genc yasimda evimi oturarak süpürüyorum. Cok canim skldi yinede geldim kapilari sildim buzdolabi mutfak dolabinin altları kv yatak odasi mobilyasini sildim Ama artik temizlige gelmemeye karar verdim.Kv dizi agriyorsa eltimde yapmak zoruna gidiyorsa versinler senede 2 kere parasini temizletsinler. Bu sekilde de soyledim esime bu son gidisim diye.Ustelik tup bebekle hamile kaldim 3 yil bu ani bekledik onceki gun tartismadan dolayi yogun sancidan oturu sanirim stresten oldu hastahanede kaldim 5 saat ve belimin agrisini katmiyorum bile.yinede kalktim geldim saydigim isleri yaptim sizce yanlismi düşünüyorum
zaten karşılıklı anlayış hoşgörü olduğu sürece kimse kimsenin sınırına girmediği, müdahale etmediği sürece sorun olmuyor.Yok canım estağfurullah çok severim kendisini.
Olabılır yapılır yapılmaz degıl ama bu konuda laf soylemek onun haddı degıl. Ve sen yapamıcak durumdasınYorumunuz icin tskr ederim.Haklisiniz eltime gore kv evi buyuk evmis ve mecburmusuz ne diyim bu son oldu bur dahkine inceldigi yerden kopsun
Bence eş kişisini karistirmadan tavrini kendi koymali..eşine kendi nazini yapsin kv ve eltiye lafini soylesinEngelle eltiyi senin dengeni bozmasına izin verme
Eş kişisi koysun ağırlığını.
Malesef kv kp kari koca iliskisine dahi karisir sorun cikartir sonra bosanma anlasmazlik huzursuzluk olunca boşanan anlasamayan esler ilan edilir.Kv gecen gun babanin evindeki X'i unut sen artik burada baska bir X olacaksin olmak zorundasin benim ailem nasilsa sende ona uymak zorundasin dedi dusuncenin kirligine bakarmisiniz bu kadin oyle yetismis bu düşünce yapısını ne soylenirse soylensin degistirmek malesef imkansizzaten karşılıklı anlayış hoşgörü olduğu sürece kimse kimsenin sınırına girmediği, müdahale etmediği sürece sorun olmuyor.
kendi görüşüm; bizim kültürde gelin alma diye bir muhabbet var. sanıyoruz ki oğlumuz kardeşimiz evlendiğinde gelen kişi bizim ailenin de ferdi. öyle bişi yok ki! o sadece o kişinin eşi... yani tabiki soframızda evimizde yeri var, tabiki yabancımız değil o anlamda anlaşılmasın ama herşeyden öte onun farklı bir aile yapısından gelebileceğini kabullenemiyoruz. gelinin damadın karşı tarafın annesine anne demesi saçmalık mesela... sevgiden içinden gelir der bişi diyemem ama ister desin ister demesin o, onun annesi değil.. olamaz da! fazla beklentiye giriyoruz. gelinim tabiki yapacak gibi... yani kendi kızından bekleyebilirsin, büyütmüşsün emek vermişsin. ama karşı taraf içinden gelirse yapar gelmezse yapmaz... yapmak zorunda değildir! yapmadı diye kötü de değildir! aynı şey damatlar için de geçerli. aradaki saygıyı koruduktan sonra o evli kişileri ayrı çekirdek aile olarak kabul etmekte fayda var bence. onun ayrımına varmak lazım. belli ki siz o sınırı iyi tutturmuşsunuz
belli yaşa gelmiş insanlar... cahil gelmişse cahil gidecek yapacak bişi yok. düzgün şekilde yanıtını verip kapatın konuyu...değiştiremezsiniz çünkü onları.. bundan sonra da sınır koyarsınız. insanlar o sınıra göre hareket etmeleri gerektiğini öğrenirler.Malesef kv kp kari koca iliskisine dahi karisir sorun cikartir sonra bosanma anlasmazlik huzursuzluk olunca boşanan anlasamayan esler ilan edilir.Kv gecen gun babanin evindeki X'i unut sen artik burada baska bir X olacaksin olmak zorundasin benim ailem nasilsa sende ona uymak zorundasin dedi dusuncenin kirligine bakarmisiniz bu kadin oyle yetismis bu düşünce yapısını ne soylenirse soylensin degistirmek malesef imkansiz
zaten karşılıklı anlayış hoşgörü olduğu sürece kimse kimsenin sınırına girmediği, müdahale etmediği sürece sorun olmuyor.
kendi görüşüm; bizim kültürde gelin alma diye bir muhabbet var. sanıyoruz ki oğlumuz kardeşimiz evlendiğinde gelen kişi bizim ailenin de ferdi. öyle bişi yok ki! o sadece o kişinin eşi... yani tabiki soframızda evimizde yeri var, tabiki yabancımız değil o anlamda anlaşılmasın ama herşeyden öte onun farklı bir aile yapısından gelebileceğini kabullenemiyoruz. gelinin damadın karşı tarafın annesine anne demesi saçmalık mesela... sevgiden içinden gelir der bişi diyemem ama ister desin ister demesin o, onun annesi değil.. olamaz da! fazla beklentiye giriyoruz. gelinim tabiki yapacak gibi... yani kendi kızından bekleyebilirsin, büyütmüşsün emek vermişsin. ama karşı taraf içinden gelirse yapar gelmezse yapmaz... yapmak zorunda değildir! yapmadı diye kötü de değildir! aynı şey damatlar için de geçerli. aradaki saygıyı koruduktan sonra o evli kişileri ayrı çekirdek aile olarak kabul etmekte fayda var bence. onun ayrımına varmak lazım. belli ki siz o sınırı iyi tutturmuşsunuz
KocasındanBenim merak ettiğim bir şey var, siz şimdi olay büyümesin , kavga çıkmasın diyerek gitmişsiniz. Ve bir daha gitmeyeceğinizi iddia ediyorsunuz.
Peki bir dahaki sefere hayır dediğinizde, bugün hayır deseydiniz çıkacak kavga ve tatsızlık çıkmayacak mı? Yine siz strese girip zarar görmeyecek misiniz? Yani bu insanların karakteri böyle ise eğer 1 ay sonra hayır demeniz neyi değiştirecek?
Ben nedense sizin korktuğunuzu düşünüyorum. Herhangi bir şeyden.. Öyle ki kendi düşüncelerinizi ifade edemeyeceğiniz kadar çekindiğiniz bir şey var sanki..
Hiç de yanlış düşünmüyosun asıl bu zamana kadar gidip yaptığın kabahat sana mı güvendiler herkes kendi evini temizlesin elden ayaktan düşseler amenna ,sonuçta seninde rahatsızlığın var ve bebek sahibi olucaksın allah nasip ederse ve umutla beklediğin bir bebek sakın ama sakın kendinden ödün vermeKizlar eltim altli üstlü ayni binada oturuyor benim evim ayri Sadece yatmaya evine cikiyor 2 cocugu var sabah uyaninca cocuklar kv indiriyor.kendi cikip uyuyor islerini yapiyor sonra iniyor.Kv bazen haftada 3 4 kez bazen haftada bir gidiyorum.Bayramlarda elimden geldigince temizlige geliyorum ayrica kis ve bahar temizliginede.
Fakat benim bel fitigim var ve ustelik hamileyim.Bu bayram temizligine msj atmis gun belirlemis su gunler kv evine temizlik yapacam gel demis bende tm pazartesi dr randevum var gelemem sali baslayalim ama camlara cikamam dedim kiyamet koptu.vay ben zaten bir-tek bayramdan bayrama temizlige geliyormusum yapamaya mecburmusum kendi evimde nasil cam siliyormusum.Bende mecbur degilim yapiyorsam mecbur oldugim icin degil istedigim icin yapiyorum dedim.Aksama kadar cocuklari ve kendisi yasiyor bu evde benim geldigim haftada bi kac gun sayili saat mevzu bu da degil Gelemem yaomam demedim sonucta.Ayrica kv elini asla hicbirseye sürmüyor kp kahvaltiyi hazirlar kalkar yaparlar aksama kadar elinde telefon asla birsey yapmaz bi 10 gunde bir yalan yanlis supuruyor o kadar.somucta kv eli ayagi tutuyor yapabildigini yapabilir dizleri agriyormus.Yani bi buzdolabini silmek yada evi ufaktan toparlamakla diz agrisi ne alaka benimde fitigim var ve bu genc yasimda evimi oturarak süpürüyorum. Cok canim skldi yinede geldim kapilari sildim buzdolabi mutfak dolabinin altları kv yatak odasi mobilyasini sildim Ama artik temizlige gelmemeye karar verdim.Kv dizi agriyorsa eltimde yapmak zoruna gidiyorsa versinler senede 2 kere parasini temizletsinler. Bu sekilde de soyledim esime bu son gidisim diye.Ustelik tup bebekle hamile kaldim 3 yil bu ani bekledik onceki gun tartismadan dolayi yogun sancidan oturu sanirim stresten oldu hastahanede kaldim 5 saat ve belimin agrisini katmiyorum bile.yinede kalktim geldim saydigim isleri yaptim sizce yanlismi düşünüyorum