Eltim Kv evini temizlemeye mecbursun dedi kavga cikardi

Gelemem deyip neden gidiyorsunuz? Az lafınızın arkasında durun, biraz kendinize değer verin yahu. Ben de aile apartmanındayım aynı eltiden bende de var. En son bayram temizliği yapıyorlardı cümbür cemaat. En başında net bir şekilde "maddi Durumunuz yeterli temizlikçi tutabilirsiniz. Kabile şeklinde temizlik yapmaya lüzum yok. Paramız kıymetli diyorsanız kendiniz yapın, ben yapmam" dedim. Ciddiye almadılar sanırım. Bir bayram temizliğinde valideye gittim. Can havli ile çamaşır suyuyla sevişiyordu hepsi. Kolay gelsin size deyip indim aşağı. Sonuç, bir ay küstü sonra kendi kendine barıştı. Ancak anladı, yapmam dediğimi yapmayacağımı. Konu böylelikle kapandı.

Hamilesin, bel fıtığın var ve elalemin pisliğini temizlemeye mi gidiyorsun? Şimdi birileri kocan nasıl bir şey demiyor vs yazar. Daha da sinir olurum. Kendi canının kıymetini bilmeyene kimse acımaz. Yapmıyorum deyip çekileceksin. Açıklamaya izaha gerek yok. Hala haklı mıyım diye soruyorsunuz. Hak hukuk meselesi değil ki bu. Yapmak zorunda değilsiniz ve yapmıyorsunuz.

Kayınvalide hasta, yardıma muhtaç ve yaşlı olsa yorumum farklı olurdu ancak kızdım size.

Benim merak ettiğim bir şey var, siz şimdi olay büyümesin , kavga çıkmasın diyerek gitmişsiniz. Ve bir daha gitmeyeceğinizi iddia ediyorsunuz.
Peki bir dahaki sefere hayır dediğinizde, bugün hayır deseydiniz çıkacak kavga ve tatsızlık çıkmayacak mı? Yine siz strese girip zarar görmeyecek misiniz? Yani bu insanların karakteri böyle ise eğer 1 ay sonra hayır demeniz neyi değiştirecek?

Ben nedense sizin korktuğunuzu düşünüyorum. Herhangi bir şeyden.. Öyle ki kendi düşüncelerinizi ifade edemeyeceğiniz kadar çekindiğiniz bir şey var sanki..

Allah tabiki de gorur goruyor.
Allah bize akıl da vermıs hakkımızı savunalım kullanalım diye ama.
Bı de boyle dusunmek lazım.

Aynı durum bir dahaki bayram temizliğinde yine olamayacak mi peki?
Olacak.
Şuan çok geçerli bir sebebiniz varken gitmemezlik edememişken sanmıyorum ki bundan sonra temizlik yapmıyorum diyenilesiniz.

Gitmeyin tabiki de eltiyede ayrı acıdım
Eminim onunda canı burnunda

Acımayın. Ben de başlarda çok acırdım eltime. Yıllarca hizmet etmiş bunlara ezilmiş yazık günah diye. Baktım ki zihniyet aynı. Hizmet etmenin doğru olduğunu düşünüyor ki kendisi de bunu yapıp, diğer eltinin de buna devam etmesini istiyor. Yanlış olduğunu düşünse arayıp emir vermek yerine "ben de çok şikayetçiyim ne yapsak oturup konuşsak mı bize de yazık" vs diyerek çözüm yolu bulur. Ama tek derdi işleri tek yapmamak.

Ben gittim eltime dedim, bak bunca yıl kendini yok yere hırpalamışsın. Bunca yıllık zihniyet değişmez ama biz değiştirebiliriz. Olmazsa aramızda para ayarlayıp temizlikçi tutalım bu stres de olmaz hem dedim. "niye ben enayi miydim bunca yıl yaptım, sıra sende" dedi ahshjs. Ben de siz eğitilmezsiniz yemin ederim diyerek konuyu kapattım. Acımayın o yüzden.

Ben sizi haftada 3 gün evimde ağırlayayım, bana da gelin temizliğe, olur mu?

Millet kendi pisliğini temizlemekten aciz, bulmuşlar kolay yolu ‘gelin’ diye, oh ne ala memleket!
Ya bu işin profesyonellerini temizlik çalışanlarını çağıracak, ücretleri karşılığı yaptıracaklar ya da kendileri!
Saf mısınız yahu, ne diye başkasının evine gidiyorsunuz temizliğe?

Tüp bebek bile olmasa ayağıma kurban ederdim asla gitmezdim hata etmişsiniz
Yaklaşık 18 yıllık evliyim 8 defa bulaşık yıkamamisimdir kv evinde
Ki diğer işleri asla asla elimi sürmem
Bazen misafirliğe gideriz orada mesela kayınvalidem eltileri ya da işte kardeşleri her neyse onların gelinleri arı gibi vızır vızır ortalarda çalışırlar ben otururum kayınvalidem gülerekten vuslata dair sevmez iş yapmayı der gayette birbirimize iyiyiz Allah'a şükür hiç bir sorun yaşamadık beni böyle kabul ettiler tavsiye ederim

Acıyorum ben elimde değil
Belki on yıldır gelin olduğu için nelere katlanmış
kv kendi sorumluluğunu kadının üzerine yığmış
çocuğu üzerinde söz sahibi olamamış
Kendi fikri olmayan binlerce kadından biri olmuş
Evet kendine reva görüleni başkası için istiyor
Bu kızılacak aynı zamanda acınası bir durum

Benim büyük eltide evliligimin ilk yillarinda sofra kurup kaldirma ve bulasik yikama konusunda yillarca biz yaptik simdi sira sende demisti. Ben her seferinde iki tabagin lafini mi ediyorsun dedim. Bakti benimle bas edemiyor, simdi küstü hic konusmuyor, bulundugum ortama bile gelmiyor.

Ben olsam asla gitmem bide hamilesin Allah korusun bebeğine bişey olsa umru ndamı olacaksın sanki . zaten seni düşünseler temizliğe çağırmazlar. Benim kv.de benden bekledi yeni evliyken hiç gitmedim kendi işimi Zor yapıyorm. Eli ayağı tutuyo yaşlı olsa gider yaparım tabiki. Bırak eltin yapsın meraklıysa. Tavrını koy yapamam de . Alıştırırsan herzaman beklerler.

Eşinizmi zorluyor git diye? Canınıza kastınızmı var yaa?! Hem hamile hem tüp bebek.. hey allahım. Gerçekten kıymetini bilmiyorsunuz ve kendinizi düşünmüyorsunuz. Yapana da yapmayana da aynı muamele uygulanıyor. Bu tiplere ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. Ya düşük riski kanama vs olsaydı? Pişman olmayacakmıydınız?? Vicdan azabını katmıyorum

Eltim ile Eltiniz kardeş olmalı evet!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…