Elti adayıma nasıl davranmalıyın?

_citygirl_

hiç bitmeyelim..
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.341
1.057
133
Selam arkadaşlar hemen konuya giriyorum eşim 5erkek çocuğun en küçüğü 8 aylık evliyiz. K.validemin üst katına ev yaptırdık ve geçen hafta yeni evimize taşındık çok şükür mutluyuz. Herneyse eşimin en büyük abisinin yaklaşık 4 yıldır konuştuğu biri var ve evlenmek istiyorlar. Ben bu bayanla çok sorun yaşamaya başladım. Yaptığımız ev inşaat halindeydi ve k.pederim kim yaparsa ev onun dedi bzde uğraştk ve yaptk fakat bu çk büyük bir sorun haline geldi. Devamlı kaynımı kışkırtıp bize laf gönderiyo. 1 ay önce biz 4yıl sonra evlencez diyen kadın şimdi 1ay sonra evlencz demeye başladı. K.pederim bize yardım etti onun yanına gidip o para onların değil benim demiş bz ev yaptırcaz fln demiş evimizi taşırken ordaydı birkez bile benimle konuşmadı eve çıkıp bakmadı bile. Daha evlenmeden bu kadar ailenin içinde olmasına dayanamıyorum onunla nasıl başa çıkabilirim yardım edin evimin yanına ev yapacakmış 1aya kadar(prafabrik ev) ben bunu hiç istemiyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

*t ürür, kervan yürür....
hiç umruna alma konuuşmazsa kendi bilir....
ona noluyor daha küpe girmeden sirke olmuş....
kp kv kim yaptırırsa onundur demiş, siz yaptırmışsınız sizin olmuş....
elti adayına neoluyor ki, daha evlenmeden bukadar söz sahibi olma hakkını görüyor kendine....
eğer şuan ki sessiz tavrı bir süre sonra sesli triplere dönerse, sizde açın ağzınızı....
aynen dediğim gibi,
*t ürür kervan yürür...

Gelin ata binmiş ya nasip demiş.Kaynının sevgilisi,daha iş resmiyete dökülmeden fazla burnunu sokmuş herşeye.Evli dahi olsa,kayınpederin malı ve kardeşler kendi aralarında çözmeli.Bence kadının patavatsızlığından ziyade,onu konuşturan,konuştuğu lafı size getiren ve tepki vermeyenler suçlu.Sen hiç müdail olma.Hiç karışma.Sana tenezzül etmiyorsa,sen de etme.İsterse burnunun dibine taşınsın,görüşmek istemedikten sonra göürşmezsin.O yüzden onunla başa çıkmak gibi bir sorunun bile olmaması lazım.

Elti adayınız üzerine vazife olmayan işlere fazla burnunu sokuyor ve bu çok çirkin bir durum.
Evli bile olsa mal varlığı, ne olduğu ne bittiği kardeşleri ilgilendirir diye düşünüyorum.
Nasıl davranmalıyım demişsiniz, benim 3 eltim olacak. Diğerlerinde bir sorun yok ama en sonuncusu biraz başımı ağrıtacak gibi, bence yapılması gereken muhattap olmamak, mesafe en iyisi..

Bu tur sacma hareketlerini ciddiye almayin. Isinize bakin. Yani ciddiye almaniz gereken kisi kaynataniz, ev onunmus, anlastiginiz uzere sonra sizin olmus. Dis kapinin mandali gelmis sorun cikariyor. Guler gecerdim ben olsam. Ciddiye alirsaniz kendini hepten birsey sanip cosacak. Siz sayginizdan odun vermeyin bence. Isterse kapinizin onune ev yapsin, hic sinirlerinizi bozmayin. Sakinlikle, ve sahte memnuniyetle karsilayin hatta. Anladigim kadariyla sorunlu bir insana benziyor, sizin sakin tavriniz onu cildirtacaktir. Hic oyle "filanca soyle dedi, boyle sorun cikardi" gibi sikayetlerle gitmeyin esinize. Agirliginizi ve yerinizi koruyun. O kisi bu hal ve hareketlerle ancak kendini dusurur, size birsey yapamaz.

Hiç umursama yüzde verme gelmesin konuşmasın çokmu önemli sen eşin ile iyi ol kv ve kp saygısızlık etme daha evlenmeden bu kadar çingenelik yapmış onun ne olduğunu anlamışlardır muhatap olup seviyesine inmeye hiçç gerek yok...

Ben eltim bişey demese bile aynı binaya kat attırmak yerine gider başka bi eve peşinat verirdim kafam rahat oldu
Aile binası, ortaklı şeyler hiç bana göre değil
Bankaya yıllarca kredi ödemeyi tercih ederim

Haklısınız bu olaylar olmadan önce iyiydik sorun yoktu. Birde bna kaynımla bi gün sizin evde kalalım dediler biz dışarı çıkacakmışız onlar evimde oturcakmış zaten o zaman deliye döndüm o nasıl oturmaksa bu arada kaynımda oda daha önce bir kez evlilik yaptı

Ben olsam sürekli terslerim yapımda olmadığı halde. Rezillik ya ne biçim laflar. Başka bir şey de ister miymiş, güzel bir organizasyon falan? Allah sabır versin ama umursamayın. Sizin cevabınız ne oldu sakin kalabildiniz mi?

Bende çok sinirlendim tabi ama sonra biraz düşününce cevap vermemeye karar verdim artık bende onu umursamıyorum her pazar gelip benim moralimi bozuyo. Hep iyi davrandım o yüzden kendisini ailenin içinde sanıyor ama artık bitti.

Mutluyuz demişsiniz ne güzel Allah bozmasın Bir haddini bilmezin de huzurunu bozmasına izin vermeyin gerektiği kadar muhatap olursunuz fazla yüz göz olmazsınız dert etmeyin kendinize

Teşekkür ederim hepinize

Siz zaten evi yaptırmışsınız içine de girip oturmuşsunuz kim nasıl alacak elinizden ayrıca daha 8 aylık evlisiniz böyle konulara hiç müdahil olmayın. 1 aya kadar evlenmek kolay mı. Bırak istedikleri zaman evlensinler. Ne derse desin boşver. Hem sen kaynananın üst katında bir ev sahibi olmuşsun kira derdin yok sana nasıl verildiyse ona da yakınlarda ev yapılabilir istemiyorsan da yapacak bir şeyin yok onlar da kendileri ev yapacaklarmış sonuçta. Şimdiden böyle ön yargılı olmak hoş değil. Size yapıldı onlara da yapılacak elbet. Anlaşamazsanız görüşmezsiniz fazla.

umarım tapu sizin üzerinizedir. değilse bile eşin kpyi alsın hemen tapıya gitsin yoksa çok başınızı ağrıtırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…