Elterngeld

harisun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2009
13
0
Merhaba

Ben siteye yeni üye oldum. Almanyadan katiliyorum.

Herkese merhaba

Benim sorum suydu.Ben 2007 yilinda dogum yaptim 10 ay boyunce maasimin yüzde altmis yedi oraninda eltengeld parasi aldim.Suan hala annelik iznindeyim tekrar calismaya baslamadan annelik iznimdeyken ikinci bebegime hamile kaldim.Bebegim bir aksilik olmazsa insaallah annelik iznim dolmasina 1 ay kala dogacak.Acaba bu durumda yine eltengeld alabilirmiyim? Bilgisi olan varsa bilgilendirise sevinirim

Tesekkürler..

En yakin zamanda bunu isyerinle konus canim.....

Tahminime göre yine Eltergeld alicaksin...ama detayli bilgi icin isyerini aramani tavsiye ederim...

Hayirli dogum dilerim..

bir fikrim yok ama bence alirsin....cunku bu parayi her cocuk icin veriyorlar...issiz olsan bile bundan yararlanabiliyorsun....ama bir arastirman lazim belki gerkli olan islemler kagitlar cikabilir....

Ilginiz icin tesekkürler arkadaslar.Arastirdim.Alabiliyormusum fakat henüz ilk bebegimde is yerimden almis oldugum annelik iznim bitmediginden ise baslamadigimdan son bir yildir calismadigiman dolayi ilk bebegimdeki gibi maasimin yüzde altmis yedisini degil,calismayan bir vatandas gibi 1 yil boyu sadece 300 eu alabiliyormusum.Oysaki be 12 yildr calisan biriiym.Bence buda cok haksizlik.Kanun cikarken güya calisan annelere tesvik icindi.Bunun neresi tesvik? Böyle deyip kanunu cikardilar böylelikle calismayan annelerinde hakki yenmis oldu.Daha öncek kanun daha iyiydi.En azindan calisan da calismayan da iki yil boyu 300 eu aliyordu.

Neysem kanuna diyecek sözümüz yok.Önemli olan bütün anne adaylarimiz olarak insaallah bebeklerimiz saglikli sihhatli dogsunda önemli olan bu..

Son düzenleme:
X