ELT Erasmus Okul Tercihi

CherryRed

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2016
18
8
Merhaba bayanlar. Şimdiye kadar pek çok kişiye sordum ancak pek çok farklı cevap aldım. Durum şöyle: ikinci sınıf ingilizce öğretmenliği öğrencisiyim, Erasmusu kazandım, şu an listede yer alan anlaşmalı her üniversiteyi seçebiliyorum. Ancak bu aşamada araştırma yapmam lazım, ben de bir yandan internetten araştırma yapıp bir de bu şehirlerle ilgili fikirleri olanların fikrini almak istiyorum.
Amacım ileride master yapmak, bu yüzden CV'imde en iyi görünecek yeri seçmek istiyorum. Malesef çok seçeneğimiz yok, gidebileceğim şehirler şöyle:
Belçika- Hasselt ( Çoğu hocam bunu tavsiye ediyor, ama aklım diğerlerinde kaldı yine de.)
İspanya- Cordoba
Çek Cumhuriyeti- Prag
Bu üç yer arasında git-gel yaşıyorum. Romanya ve Polonya da seçebiliyorum ancak onları düşünmüyorum. İkinci yabancı dilim Almanca, ancak malesef Almanya'ya gitme şansım da yok..

Benim zamanimda Prag baya revactaydi, erasmus bursuyla en rahat yasanabilen sehir oldugu icin. Onun disinda ogrenci ortami iyi deniyordu, ama bizim bolumden pek insan gitmezdi erasmusta alinan dersleri saydirmak zor oluyor diye. Master yapmayi dusunuyorsan onu bi arastir derim.

Sağolun. Bugün toplantı vardı dersler uyuşur mu diye diğer ülkeleri de sorucam hocalara, bizim üniversitede başka bölümlerle anlaşması olan ülkeler. Ama umudum yok, Prag'ın da anlaşması bitmiş diyorlar. Belçika pahalıymış geçen yıl giden arkadaşım bir dönemde on bin tl harcamış. Onu gözden çıkarsam da İspanya mı o mu olur karar veremiyorum. İspanya isterim aslında çok uygun ama Cordoba çok fazla güneydeymiş, Barcelona ile arası 800 km falanmış bu çok sıkıntı çünkü başka ülkelere de gitmek istiyorum Erasmus yaparken.

Sağolun. Bugün toplantı vardı dersler uyuşur mu diye diğer ülkeleri de sorucam hocalara, bizim üniversitede başka bölümlerle anlaşması olan ülkeler. Ama umudum yok, Prag'ın da anlaşması bitmiş diyorlar. Belçika pahalıymış geçen yıl giden arkadaşım bir dönemde on bin tl harcamış. Onu gözden çıkarsam da İspanya mı o mu olur karar veremiyorum. İspanya isterim aslında çok uygun ama Cordoba çok fazla güneydeymiş, Barcelona ile arası 800 km falanmış bu çok sıkıntı çünkü başka ülkelere de gitmek istiyorum Erasmus yaparken.
ispanya çok ucuz bi yer gideceğin yerin güneyde olması farketmez zaten erasmus olunca her yere girebiliyosun dilediğin gibi,ama belçika çok güzel bi fırsatmış pahalı oluyor genelde doğru ama imkanın varsa neden olmasın.polonya ya giden arkadaşlarım ingilizcelerini bozup geldiler :KK70: ispanya yı düşün bence hem ispanyolca da öğrenirsin :KK66:

X