Bisküvi - Kurabiye Tarifi Elmalı Kurabiye-Resimli

Deneyip beğendim ?

• İYİYDİ

OY: 0 0,0%
  • PEK BEĞENMEDİM

• ÇOK KÖTÜ

• Ankete Katılan
    5

pokahontas

RabbimEYLÜL'ÜM ve NİSAN'IM sana emanet 🙏
Pro Üye
13 Ocak 2009
4.913
401
elmalı bir kurabiye.. süper oluyor ben denedim:)

önce un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar eliyorsunuz. kıvamı tutunca iyice yoğuruyorsunuz.

kurabiye hamuru için 1 bardak yoğurt, 1 bardak toz şeker, 1 paket margarin (250 gr, eritilmiş), 1 yumurta, 1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu ve un gerekiyor

bu kurabiye hamurunun çok fazla yoğurulması gerekiyormuş. yoğurduktan sonra üzerini örtüp içini hazırlamaya başlıyorsunuz. bir tavaya 3 elmayı rendeleyip, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyorsunuz. pişince yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz ekliyorsunuz.
hamuru üç bezeye ayırıp her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açıyorsunuz. (hamur ne çok ince ne de çok kalın olsun) herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyuyorsunuz. üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye diziyor ve üstlerine birşey sürmeden 170C'de hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz. biraz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyorsunuz... (pişerken kenarları hemen kahverengi olmaya başlarsa 150C'ye getirip öyle pişirin...)

Eklentiler

• $elmali_kurabiye.jpg
    $elmali_kurabiye.jpg
    52,9 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
tesekkürler canm paylasimin icin cok güzel bende aynisini yapiyorum harika oluyor..

Pokacım çok severim elmalı kurabiyeleri epeydirde yapmıyorum önümüzdeki hafta denerim inşallah

Pokacım çok severim elmalı kurabiyeleri epeydirde yapmıyorum önümüzdeki hafta denerim inşallah

mısracım sen yaparsında yenmez mi yaaaa...
inşallah bi gün bizde senin gibi olucaz...
verdiğin tarfiler kurtarıcımız oluyor.. opuyorumnanaktan

canım ben bu kurabiyeyı dun yaptım çok guzel oldu eşimde cok begendi:hooray:
çok tesekkurler
yalnız bu biraz yumusak oldu hamuru ben kıtır kıtır seviorum
acaba bir püf noktası varmı bildigin:uhm:

X