elma şekeri yapımında yardım lütfen

sibi

aŞkBöCeğimm
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
400
1
herkeze merhaba. bana yardım edin lütfen. kaç gündür canım elma şekeri istiyordu. yurt dışında yaşadığım için burda elma şekeri bulmak pek kolay değil bende o yüzden kendim yapmaya karar verdim. fakat küçük bi sorunum var. 2 bardak şekere 1 bardak su koyup kaynattım. içinede az bi şey gıda boyası ekledim, elmaları batırdım tepsilere dizdim. buraya kadar herşey normaldi ve tarifte 10dk sonra yenilebilinceği söyleniyordu ama 1 saat sonra bile şerbet sertleşmedi. yapış yapış. türkiyedekiler gibi olmadı yani :çok üzgünüm::çok üzgünüm: neyi yanlış yapmış olabilirim sizce?

netten baktım 15-20 sk kaynatmak gerekiyormuş şurup iyice koyulaşacakmış

kaynattim canim 15dakika kaynattim. ama genede tutmadi. kesin bi yanlis veya bi eksiklik var ama ne cözemedim. ilgilendigin icinde tskr ederim

Malzemeler:

1 adet elma
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı glikoz
1 adet limon suyu
1 su bardağı su
yarım çay kaşığı gıda boyası

Yapılışı:

Şeker, glikoz ve suyu bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırarak eritin. Kaynamaya başlayınca limon suyu ve gıda boyasını ekleyerek ateşi yükseltin. Arasıra karıştırarak 5-10 dk. daha kaynatın. Ocağı kapatarak biraz ılınmasını bekleyin. (Ben marketten aldığım kalın adana şiş çubuklarını kullandım.) Elmanıza şişleri saplayın ve şekere batırın. Borcama yada teflon bir tavaya ters çevirerek buzdolabında şekeri sertleşene kadar bekletin.

bu tarifte suyu azaltıp deneyin diyolar ama denemek lazım

Malzemeler:

1 adet elma
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı glikoz
1 adet limon suyu
1 su bardağı su

Yapılışı:

Şeker, glikoz ve suyu bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırarak eritin. Kaynamaya başlayınca limon suyu ve gıda boyasını ekleyerek ateşi yükseltin. Arasıra karıştırarak 5-10 dk. daha kaynatın. Ocağı kapatarak biraz ılınmasını bekleyin. (Ben marketten aldığım kalın adana şiş çubuklarını kullandım.) Elmanıza şişleri saplayın ve şekere batırın. Borcama yada teflon bir tavaya ters çevirerek buzdolabında şekeri sertleşene kadar bekletin.

bu tarifte suyu azaltıp deneyin diyolar ama denemek lazım

bide boyle deniyeyim. cok tskr ederim arkadasim

Elma Şekeri

elma_sekeri.JPG

Uzun süredir iyi bir elma şekeri tarifi arıyordum. Bu arada bu 2. deneme, ilk denememde de internetten bir tarif bulmuş ve onu uygulamıştım. ılk başta herşey mükemmeldi. Kırmızı kırmızı elma şekerlerini afiyetle yemeği düşünürken. Üzerindeki kaplama dondu :KK43: Buzlu cam gibi oldu. Tabi tüm elmalar çöpe gitti. Bu tarifide yemeknameden aldım, görsellik mükemmel ama şeker elmanın üzerinde uzun süre kalmıyor ve akıyor. 1 gece dolapta bekletmeme rağmen donma ve elma şekerine özgü sertleşme olmadı. Yani fotoğrafta gördüğünüz gibi iken yediniz yediniz :)
Neyse eylemlerim yılmadan devam edecek, başarı deneyeceğim yada geliştireceğim başla bir tarife artık. Bu tarifinde suyunu azaltarak bir kez daha denenmesi gerektiğini düşünüyorum… Sizde denereken su miktarını yada limon suyunu azaltın.

Malzemeler:

1 adet elma
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı glikoz
1 adet limon suyu
1 su bardağı su

Yapılışı:

Elma Şekeri | Mutfak Sırları | Pratik Yemek Tarifleri ve Püf Noktaları bu siteden alintidirrr kesinlikle bunu dene

X