• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi elma havuç suyuna başlayınca ....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

papatyam_83

civciv
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
1.272
421
323
41
3-4 gündür elma ile havuç suyu veriorum bi de biraz savsaklamıştık şu pas kokan demir damlasını onu da düzenli verdim falan 2 gündür ıkınıyo ama kakası yoktu bazen 3-4 günü bile geciktiği olmuştu ama yapmıştı sonra sorun olmuyodu ama bugün bi yapmış resmen kaapkara kaka,,bu elma havucun etkisii olur mu arkadaşlar siz de etkisi oluyomu bu şekilde alışana kadar böyle olması normal mi???
dün gecede ağlaya ağlaay uyandı hep karnı mı ağrıdı acaba??
bugün hiç bişi vermicem bakalım nolcak,,

canım demir ilacı bazı bebeklerde kabızlık yapıyomuş benimkinde yaptı dr bırak 6.ayda tekrar başla dedi ama elma ve havuç suyu hakkında bi bilgim yok çünkü daha vermeye başlamadım

canım bende meyve purelerınden verıyorum 2 gundurde demır damlası verıyorum muzda yedırıyorum ama benımkınde kabızlık yapmadı gene gunde 3 kez kaka yapıyor ek gıdalara gecınce sankı daha bı sık kaka yapıyor anlamadım gıttı ama rengı daha dedıgın kadar kara deıl havucda elmada yapacagını sanmıyorum demırden galıba, demır lekesı bıle kapkara oluyor kkakasınıde etkılıyordur o ıgrenc sey onun tadınıda bebeklerımız ıcın guzelllestırcek bı seyler koysaydılar ya daha rahat verseydık resmen ogruyor verdıgımde sız nasıl verıyorsunuz

sütümü süğıp verdiığim oluyo suyla ya da bu meyve suları ile ,,sanırım onun işi bu yaa,ufff amma demir damlası imiş ha,,:(

canım arkadaşımın oğlu da senin bahsettiğin gibi oldu duygucuğum ....
havuç zaten başlı başına kabız yapar insanı sen havucu kes sadece elma ver demir damlası da zaten kabız yapıyo havucu azalt bence kendi sütünü ver sadece düzene giriyo sonra elma ve armut da bağırsaklaını açıyo .arkadaşım deiklerimi yaptı bebek düzeldi .:nazar::nazar::nazar:

papatyacım demir damlasındanmış kızlar öle diyo,bz başlamadık daha.ama ek besnlere başlayınca da kakası değişiyor cnm.elvin de bazen sert yapıyo bazen yumuşak.rengi yediğine göre değişiyo,turuncu,kahve,yeşil :)

sağolun kızlar havucu tek başına vermeyim o zaman,,,dediğinz gibi karışık vereyim azar azar bi anda yükleme yaptım sanırım :)

demir e başlayınca bizdede aynı koyu renk olmaya başladı ama havuç hiç vermedim daha.
meyve başlayınca iki günde üç günde bir yapmaya başladı önceden günlük yapardı.

sheryycim kızımda hergün yapardı önceden ama o da şimdi 2-3 günde bir yapıyor sanırım ek gıdalara başladığımız için

dün gece iyiydii tabe uykusuzluk da basmıştı iyice kızımı maşallah iyiydi dün ya demir damlası ya da akşama doğru verdiğim yanlış bir seçimle havuç suyu bozmuştu dün hiç bişi vermedim ,,,şimdi bkalım hangisi olduğunu anlıcaz bugün demiri vercem bugün ona da alışması şart sağlığı için napalım

kızlar bu demir damlasına başlamadan önce hemogram kan tahlili yaptırdnız mı? 2hafta önce kan tahlili istedi dr umuz kanı iyi çıktı oyüzden vermedi damla.6.ayda bidaha kan tahlili istiycem dedi. sağlık ocaklarında tahlilsiz veriorlar demir damlasını demirin de fazlası zarar yanlı bi uygulama dedi merak ettim sizler naptınız?

oo hayır sağlık ocağı demedi böyle bişi inanmıyorum yaa
nedene demezlerki böyle önemli bi konuyu
pazartesihemen gitmeli artık dr umuza sormalı

Selam kızlar;
bizde 4. ayı doldurduk , bende demir damlasını mandalina ve havuç suyu ile veriyorum.Kalanını da gün içinde içiriyorum fakat bizimde kakamız koyu yeşil ve kabız gibi çıkıyo. Doktor ek besinlerden olabilir dedi yada mama olarak conformil'e geçmiştik kaksına iyi çıksın diye ondan olabilir dedi. Conformili bi kutu kullandım şimdi de milumil veriyom çünkü conformilin tadı acı gibi geldi bana.
Bende havuç suyunu mu kessem acaba? Gerçekten niye koyu yeşil çıkıyo ki acaba?
Benim kzımda 3-4 hatta 5 günde bi kakaya çıkıyo. Mamadan da olabilir mi acaba.

bugün de resmen kopkoyu yeşilll kaka çıktı,,,havucu kestim ben elma verdim sadece dün bişi vermedim halbükü nie böyle olduys anlamadım

Back