Ellerimdeki egzama ile savaşırken çok fazla forum, yazı, makale okudum ve iyileşince yazmaya karar verdim. İlaç ot çöp, diyet her şeyi denedim geçmedi. Aşağıda yazdığım yöntemi denedim iyileşti, 8 aydır tekrar etmedi o nedenle yazıyorum.
Gece yatmadan önce ellerinizin egzamalı yerlerine doktorunuzun her egzamalıya verdiği yoğun kortizonlu kremi sürün ve streç film ile sarın tamamen. Tam 5 gün her gece bunu yapın. Sonrasında sadece deterjan değil tüm sıvı temizleyicilerden uzak durmalısınız. Ellerinizi yıkamak için ardıç katranı sabunu edinin, çalışıyorsanız iş yerine de götürmek zorundasınız. Saçlarınızı veya çocuklarınızın saçlarınızı eldiven kullanarak yıkayın. Banyoda vücudunuzu temizlerken sakın jel kullanmayın ardıç katranı sabunu kullanın kokusuna dayanamıyorsanız zeytinyağlı doğal kalıp sabun kullanın. Tek kullanımlık eldivenler yerine hassas ciltlere uygun bulaşık eldiveni kullanın acil durumlarda. Mutfakta sık sık ellerinizi yıkamayın (ben çok sık el yıkayan biriydim sanırım o yüzden başıma geldi). Domates, yoğurt gibi asitli gıdalara kesinlikle temas etmeyin. Özellikle çamaşır suyu ve krem deterjanlar tekrar ettirir. Musluktan akan sular bile klor olduğu için zaten kurutuyor. Yazın girdiğim havuzlar da tekrar ettiriyor bu yüzden denize gittim sadece. Bir de nemlendirme işini atlamayın. Benim en çok memnun kaldığım neutrogenanın pompalı el kremi.
İnşallah işe yarar hepimiz kurtuluruz bu illetten.