• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ellerimde egzama var ne yapmalıyım?

kbrkrgz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2011
301
1
46
Nevşehir
Kizlar benim elimde egzama gibi bisey var 5 yasimdan beri cekiyorum bunu 19 yasinda yim hala gecmedi okuyamn uflemeyen kullanmaditim krem kalmadi.. hatta kollarima yayildi.. cok kaşiniyo kaşiyinca yapişkan bi sivi cikiyo .. ellerim cok suda durunca daha da artiyo. Kullandigim kreemler geciriyodu sonra bitince kremler tekrar basliyodu kesin bi cozumu yokmu lutfen yardim edinnn :( ellerim yuzunden kimseye ellimi dokundurmak istemiyorum tam bi guvensizlik yasiyorum

öncelikle geçmiş olsun. şöyle bi tavsiyem olabilir. marmara üniversitesi hastanesinde prof.dr var zeynep hanım çok iyi bir cildiyeci..
yengemde iltihaplı egzama tarzı bir şey çıktı.. birtek bu doktor çözüm buldu... tavsiye ederim..

öncelikle geçmiş olsun. şöyle bi tavsiyem olabilir. marmara üniversitesi hastanesinde prof.dr var zeynep hanım çok iyi bir cildiyeci..
yengemde iltihaplı egzama tarzı bir şey çıktı.. birtek bu doktor çözüm buldu... tavsiye ederim..

canım ben nevşehirdeyim oraya gitme ihtimalim %0 senden rica etsem oğrenebilirmisin yengenden

canım geçmiş olsun aynı sorun bende de var.11 yıldır çekiyorum bende çare bulamadım .
benim el tırnak uçlarımda çok ağrı yapıyor .çatlıyor ,kanıyor bazen ağlıyorum ağrıdan ama bir çare yok.
arkadaşın söylediği doktor gerçekten iyimi acaba ?
yengesinin şikayetleri neydi ,şimdi ne oldu anlatırsa çok sevinirim.
ben ist.daym yeterki şifa bulayım giderim o doktora.:50:

canım geçmiş olsun aynı sorun bende de var.11 yıldır çekiyorum bende çare bulamadım .
benim el tırnak uçlarımda çok ağrı yapıyor .çatlıyor ,kanıyor bazen ağlıyorum ağrıdan ama bir çare yok.
arkadaşın söylediği doktor gerçekten iyimi acaba ?
yengesinin şikayetleri neydi ,şimdi ne oldu anlatırsa çok sevinirim.
ben ist.daym yeterki şifa bulayım giderim o doktora.:50:

canım sanada geçmiş olsun :( benim gime imkanım yok sen gidebilirsin gidersen eğer bana da cevap veririmisin ? :(

merhaba ben sizlere bir ot tavsiye etmek istiyorum. ahmet marankinin kitabında vardı. bu ot yöre ağzında siğil otu diye biliniyor kitaba baktım sinir otu diye geçiyor. konunun uzmanı değilim sadece gözlerime inanamadığım bi olaya şahit oldum bu yüzden tavsiye ediyorum. akrabamın parmak uçları etleri çatlamış kanlı bi görüntüsü vardı çok acıyordu defalarca şoklattı yaktırdı kansere çevirir dedi doktor. bu otu tavsiye üzerine toplamış hem azcık kaynatıp suyunu içti hemde eline sürdü şu an elleri normal sanki hiç olmamış gibi.otu sizde araştırın internetten anadoluda köylerde varsa tanıdıklarınız sordurun. şimdiden geçmiş olsun.

Ah canım ya seni o kadar iyi anlıyorum ki.. 8 yaşımdan beri çekiyorum bende çocukluğumda bir ara bütün vücuduma yayılmıştı kızamık gibi dolaşmıştım baya bir zaman çok kötüydü:50: bi geçti bir tekrar etti derken tam geçti sanmıştım ki 3 yıl önce tekrar başladı çok kötü birşey gerçekten Allah kimsenin başına vermesin diyorum. Benim de gözlerimde oluyor hep önce göz çevrem kaşınmaya başlıyor sonra hafif hafif kızarıyor sonra kabuk bağlıyor yara oluyor bazen şişiyor çok çok kötü bir görüntü oluşuyor. Kortizonlu kremler çok iyi geliyor ama kesin çözüm değil malesef kullanmayı bıraktığın an tekrar başlıyor. Canım o egzamalı bölgeyi hep nemli tutmak gerekiyor ben bunu anladım yoksa egzama geçmek bilmiyor. Ben göz çevreme zeytinyağı sürüyorum iyi geliyor. Bir de stres kesinlikle çok etkiliyor canını sıkmamaya çalışacaksın umarım geçer en kısa zamanda..

bir arkadaşımdan biliyorum,mecitefendinin aktarlarda kutu içinde satılan zeytinyağı kremi (yeşil bir kutudur) mükemmel.tamamen geçirmiyor tabi ama tüm egzamatik görüntüyü yok ediyor.tavsiye ederim.

Benimde yaklaşık 1 aydır ellerimde egzama var :( haftaya doktora gidicem. eczane bana bi krem önerdi hiç işe yaramıyo böyle bi şey daha önce başıma gelmemişti. kafayı yiyecek hale geldim. çok acıyo, kanıyo, kupkuru ellerim. vücudumun diğer bölgelerine de geçerse diye çok korkuyorum .Allah yardımcımız olsun

Hepınıze gecmıs olsun bende basımdan gecen bır tecrubeyı anlatayım benım kuzenımın ellerınde yıllardır gecmeyen egzamalar vardı hemde ıkı elınde suan gıttı bunu da ıncır agacının yapragı ıle basardı mevsımıde gelıyor agaclar yesıllendı artık bulmak zor olmaz ıncır agacının yapragını alın sap kısmını kırınca ıcınden sutu akar o sutu ellerınıze surun uzakta bır yerden yaprak getırtıyorsanız eger bır cantaya doldurtun bır kac gun kullanın faydası oluyor kuzenımde bır kac yaprakla basardı sız fazla yaprak alın ne olur ne olmaz ama yaprakların dalları kurumadan sutunu surun ellerınız kurudukca surun ınsaallah faydasını sızlerde gorursunuz .

Back