• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ellerim ve ayaklarımın yaz döneminde aşrı terlemesi

pink152

aşkısının bitaNesi :)
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
424
38
98
İstanbul
arkdaşlar daha önce bi çok kez doktora gittim bende ellerim ve ayaklarımda aşırı terleme var troit bezi ile alakalı bi durummus sadece krem verdiler bi yararı olmadı botoks yaptr dedıler oda 6 ayda bir tekrarlanması gerelkyormus sürekli yaptramam biçok kişide var olan bi rahatsızlık bu acaba bunlar dışında ben şunu uyguladım azaldı diyebicek olan varmı bu durrumda olan yada tanıdığı bu durumda olup çözüm bulan :S

Klipsli ets diye bi ameliyat var tam olarak bilgi sahibi değilim ama her türden terlemelerde yapılıo ben el terlemem için dr.a danıştığımda söylemişti ama pek bilgi almamıştım netten araştır derim ben.

seninkidemı aşırı terliyo canım ya ben ameliyat olmak istemiyorum belkı başka türlü çözümleri olmuştur diye sordum :S

Benim de el terlemem var ama aşırı değil.
Ameliyattan ben de korkuorum ama risksiz bi ameliyatmış duyduğuma göre.
Yine de bi araştır çok rahatsızsan bu durumdan.
Bide tereson diye bi krem mi ne varmış sadece adını duyuyorum onu da araştır

Benim de el terlemem var ama aşırı değil.
Ameliyattan ben de korkuorum ama risksiz bi ameliyatmış duyduğuma göre.
Yine de bi araştır çok rahatsızsan bu durumdan.
Bide tereson diye bi krem mi ne varmış sadece adını duyuyorum onu da araştır

kremi inceledim yorumlar güzel denemekte yarar var mutlaka deniycem

aynı durumdan bende muzdarıbım.yaz kıs elım ve ayagım cok terler okulda kırmızı kalem kullanamazdım defterlerım mahvolurdu,ınsanlarla el tokalasamassın elın sırılsıklam,acık ayakkabı gıyemem yıne asırı terleme oluyor. ben cok sey denedım ama faydası olmuyor terkur kremı vs.. antalya da tıpa gıttım tek cozum amelıyatla bı sinir varmıs onu kesiyorlarmıs.ama oda daha sonra el ayak terlemıyormus fakat farklı bıyerden cıkıyormus göbek veya koltuk altı fılan o yüzden hıc bı çözümü yok sen bı cozum bulabılırsen bende hemen uygularım bol şanslar :46:

bende denedım o kremden bı halt olmuyo arkdasın deedıgı kremı ınceledım sımdı netten yorumlar super ben denıycem baska yolum kalmadı amelıyat en son carem belkı bu tutar okadar yorum yalan olamaz heralde 50 lıraymıs alıcam ıcımde kalmasın sızede bıldırırım aldıgım zaman canlarım:34:

Son düzenleme:
Bu dert bende de var. Hem de öyle böyle değil. Mevsime göre de değişmiyor, ilkokuldan beri sürekli var. Yazı yazarken elimin altında hep bir kağıt mendil... Telefonla konuşurken ter dirseklerimden akacak kadar artabiliyor. Devamlı psikolojime bağlı olmamakla birlikte, heyecanlandığımda, sinirlendiğimde ter resmen parmaklarımdan damlıyor. Otobüslerde, metroda...vs bir yere tutunmak dert. İnsan kendini olduğu gibi kabullenmeye çalışsa da, insanlardan ister istemez tedirgin oluyor. Dokunduğunuz yerde el iziniz kalıyor, sırf bu yüzden deri çantalardan nefret ederim mesela. Sempatik sinir sisteminin fazla çalışmasıyla alakalıymış benimki. Çocukluğumdan beri bir sürü krem denedim, doktor tavsiyeleriyle. Ama hiç bir işe yaramadı. Zaten o kadar terle birlikte, krem emilmeden atılıyor ki vücuttan.

Ameliyat konusunu bende çok araştırdım ama gördüm ki kimse memnun değil çünkü ellerin, ayakların terlemesi engellendiğinde, terleme bu kez vücudun başka yerine kayıyor. Mesela sırt, göbek... gibi. Terleme tamamen ortadan kalkmıyor yani. Hatta bazılarının bir süre sonra elleri ve ayakları yeniden terlemeye başlamış. Bunun dışında bir de elektrikle yapılan bir tedavi duymuştum ama onu araştırmadım pek. Seanslara yayılan bir tedaviymiş, her seferinde çok az voltajlı, ilaçlı bir suda eller bekletiliyormuş. Üniversite hastanelerinde yapıldığını, kesin bir çözüm olmadığını ancak terlemeyi 3-6 ay arasında durdurduğunu duymuştum. Bir araştırın isterseniz.

Açıkçası ben pes ettiğim için artık araştırmıyorum. Ameliyat konusunu yeterince araştırırsanız, buna hiç kalkışmayacağınızı düşünüyorum, çünkü eksileri artılarından fazla.

Burayı takip edeceğim. Belki bir çözüm bulursunuz da benim de işime yarar.

Aynı dert bende de var maalesef. Ama bir çözümü de yok. Artık pek takmamaya çalışıyorum. Elimde sürekli peçete oluyor ama umursamıyorum. Annemin de evlenmeden önce böyleymiş evlenip çocuk doğurunca geçmiş. Geçmezse de yapacak birşey yok. Çevrem beni böyle kabul etti bende kendimi kabul ettim. En çok da sevgilim olduğunda ne yaparım diye korkardım. Canım aşkım benim hiç sorun etmiyor. Ben elimi çekiyorum çok terlediğinde ben rahatsız oluyorum çünkü o hiç olmuyor tam tersi daha çok elimi tutuyor. Onun verdiği rahatlık ve güvenle artık umursamıyorum. Siz de öyle yapın. Bu şekilde yaşamayı öğrenin ve hayatı kendinize zindan etmeyin. Ameliyat gibi bir çözümü de düşünmüyorum. Zaten terden bıkmışken vücudumun diğer yerlerinden ter çıkmasını istemem. En azından bu şekilde yaşamaya alıştım. Vücuda çok fazla müdehale edilmesi taraftarı değilim. Nasıl ki doğaya her müdehalede bir canlı yok oluyorsa vücudunda öyle olduğunu düşünüyorum. Bu terin sosyal hayat dışında sağlığıma bir zararı olsaydı çaresine bakardım ama bu şekilde vücuduma müdehale ettirmek istemem doğrusu.

ben de yıllardır koltuk altımın ve ellerimin aşırı terlemesinden şikayetçiydim.
bu dertten muzdarip her insan gibi bi dünya araştırma yaptım. ve bir kalp damar cerrahına ameliyat oldum. klips yöntemini daha önce duymuştum. ama benim ameliyat yöntemimde koltuk altlarımdaki sinirler yakıldı. elimdeki ve koltuk altımdaki terleme %80 oranında azaldı. ayaklarda aynen kaldı.
ameliyat oldukça zorlayıcıydı. uyanırken çok sıkıntı çektm. bunun dışında ellerim ve koltuk altımda azalma varken, göbeğim ve sırtımdaki terlemede bi miktar artış oldu. merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim:91:

ben de yıllardır koltuk altımın ve ellerimin aşırı terlemesinden şikayetçiydim.
bu dertten muzdarip her insan gibi bi dünya araştırma yaptım. ve bir kalp damar cerrahına ameliyat oldum. klips yöntemini daha önce duymuştum. ama benim ameliyat yöntemimde koltuk altlarımdaki sinirler yakıldı. elimdeki ve koltuk altımdaki terleme %80 oranında azaldı. ayaklarda aynen kaldı.
ameliyat oldukça zorlayıcıydı. uyanırken çok sıkıntı çektm. bunun dışında ellerim ve koltuk altımda azalma varken, göbeğim ve sırtımdaki terlemede bi miktar artış oldu. merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim:91:
yani pişmanmısın canım ameliyatı olduğuna eksisi dahamı fazla ben su spreyı bı alıp denıycem tereson bakalım ıse yarıycakmı

pişman değilim. ama ameliyattan sonra uyanırken yaşadığım zorluğu da ömrüm boyunca unutamam.
ellerimin ve koltuk altımın terlemesinden kurtulmam çok çok iyi oldu.

benın kol altımdan bı sıkıntım yok normal derecede terlıyo ayaklarımda sık terlıyo ama benı etkılemıyo bıtek ellerım cok rahatsız edıcı sureklı kullandıgım ıcın teresan kremını kullanıcamm bakalım faydası olrsa sıze yazarım kızlar

benın kol altımdan bı sıkıntım yok normal derecede terlıyo ayaklarımda sık terlıyo ama benı etkılemıyo bıtek ellerım cok rahatsız edıcı sureklı kullandıgım ıcın teresan kremını kullanıcamm bakalım faydası olrsa sıze yazarım kızlar

insanın elinin terlemesi gerçekten çok büyük bi sıkıntı, seni çok iyi anlıyorum. ben de kimseyle tokalaşamazdım. hatta sınav kağıtlarımın üstüne, elimin altına peçete koyardım; kağıt ıslanmasın diye.
botoks, kremler geçici çözümler diye biliyorum. bu derde deva olsun diye yılan derisine elini sür diyeni bile duydum. :95:
cesaret edip ameliyat olmayı denemek en iyisi bence. ama çok iyi araştırmak ve iyi düşünüp karar vermek gerekiyorr

gecıcı cozumler yada duzenlı kullanım surecınde en etkılı sprey bence humacare terleme onleyıcı sprey ben tavsıye ederim.

Back