Ellerim titriyor.

Canım kansızlık olabilir, veya demir eksikliğin olabilir. Bende de baş dönmesi yorgunluk ayağa kalkınca sendeleme gibi şeyler oluyordu. Saçlarım da dökülüyordu ellerim de titrerdi yani öyle hatırlıyorum, benzim de kaçık olurdu. Demir eksikliğim varmış. Ve kan değerlerinde düşüklük varmış. Böyle durumlar olunca hemen bir kan tahlili yaptırmalı. Ben çok hassasım mesela yeme içme duzenimden hemen değerlerim düşer. Senede iki kez yaptırırım yoksa değerler düşünce hemen saçlarım dökülmeye başlıyor, bilirsin ki çıkması da yıllar alıyor:)

Kan testlerimde demir eksikliği çıkmamıştı gerçi, teşekkür ederim açıklama için. Benim saçlarım öyle dökülüyordu ki sanırsın kemo terapi görüyorum tutunca topak topak gelirdi elime sonra stresten olduğunu düşündüm ve biraz rahatlamaya çalıştım sonuçta dökülmesi durdu ama toparlamam 1 yılımı aldı. Şimdi belime kadar uzun ve gürler çok şükür :)

5 gün önce de sabah karnımda gittikçe çoğalan bir acıyla uyandım ve tüm bedenimi sarmaya başladı doğrulamıyorum acıdan, acillik oldum ve nefesim kesilmeye başladı, ağzım yüzüm kaydı yüzümü hissedemedim resmen çok korktum ama 1 saat içinde geçti çok şükür. Çok ciddi idrar yolları enfeksiyonunuz var dediler. Daha önce de enfeksiyonlarım olmuştu ama bu başkaydı. Stresten olduğunu düşünüyorum biraz rahat olmak gerekiyor yoksa sonum vahim sanırım :KK53:

Geçmiş olsun.
Seninki sanki psikolojik gibi geldi bana, evhamlımısındır?
İnsanoğlu işte iyide oluyo hastada oluyo, geliyo geçiyo.

Önce dâhiliye sonra norolojiye gidebilirsin zaten bu bolumler seni gereken yerlere yonlendirir galiba.

Kan testlerimde demir eksikliği çıkmamıştı gerçi, teşekkür ederim açıklama için. Benim saçlarım öyle dökülüyordu ki sanırsın kemo terapi görüyorum tutunca topak topak gelirdi elime sonra stresten olduğunu düşündüm ve biraz rahatlamaya çalıştım sonuçta dökülmesi durdu ama toparlamam 1 yılımı aldı. Şimdi belime kadar uzun ve gürler çok şükür :)

5 gün önce de sabah karnımda gittikçe çoğalan bir acıyla uyandım ve tüm bedenimi sarmaya başladı doğrulamıyorum acıdan, acillik oldum ve nefesim kesilmeye başladı, ağzım yüzüm kaydı yüzümü hissedemedim resmen çok korktum ama 1 saat içinde geçti çok şükür. Çok ciddi idrar yolları enfeksiyonunuz var dediler. Daha önce de enfeksiyonlarım olmuştu ama bu başkaydı. Stresten olduğunu düşünüyorum biraz rahat olmak gerekiyor yoksa sonum vahim sanırım :KK53:

Sizede çok geçmiş olsun.
Ah takmamayı bi öğrensek, varmıki bir yolu?

Kesinlikle ve kesinlikle nörolojiye gitmelisin . Essasiel tremor parkinson Yada distoni Başlangıcı olabilir . Korkutmak istemiyorum ama sözünü ettiğin şey bir hareket bozukluğu ve istem dışı bi hareket . Ben sağlık memuruyum fakat bunun yanı sıra 5 Yıldır parkinson hastası annem var hareket bozukluğu üzerine akademik Çalışmanın fazlasını yaptım resmen sırf bu derde çare bulabilmek için . Çok ama çok ciddi hastalık bu sizin yerinizde olsam pazartesi iyi nörolog a görünürüm. Gerçekten yaşayan bilir. Ne kadar erken Teşhis o kadar iyi. Sizin umarım hiç alakası bile yoktur bu hastalıkla konunuzun takipçisi olacam . Zira olumlu Yada olumsuz bi sonuçta yardımcı olmak isterim. Bi çok hareket bozukluğu olan hasta ile tanıştım. Derdi çeken bilir derler ya. Deneyimlerimi aktarırım size. Ve umarım. Bunlara hiç gerek kalmaz haberdar ederseniz çok mutlu olurum .

Evet canım stres de çok büyük etken, her şeyi kafaya taktıkça daha hastalıklı bir ruh haline dönüyor insan. Saç çok önemli kaybedince gelmesi seneler alıyor o yuzden iyi bakmak lazım :) Hiçbir şeye takma kafanı ölümlü dünya amaaan de geç ben öyle yapıyorum :)

Sizede çok geçmiş olsun.
Ah takmamayı bi öğrensek, varmıki bir yolu?

Teşekkür ederim hala etkisini yaşıyorum tam olarak düzelemedim ara ara yokluyor hala. Hem ülkede olup bitenler hem de kendi hayatımdaki olumsuzluklar karşısında çaresiz kaldıkça ister istemez bedenim patlak veriyor. Yemek yiyemiyorum mesela veya hiç uyumadan 2 gün geçirdiğim oluyor bi tuhaf oldum işte bakalım bazı hedeflerim var birini bile gerçekleştirsem normale dönücem inşallah. Vallahi ben bir yolunu bulursam size de söylerim yine de siz bari takmayın boşverin :)

Evet canım stres de çok büyük etken, her şeyi kafaya taktıkça daha hastalıklı bir ruh haline dönüyor insan. Saç çok önemli kaybedince gelmesi seneler alıyor o yuzden iyi bakmak lazım :) Hiçbir şeye takma kafanı ölümlü dünya amaaan de geç ben öyle yapıyorum :)

Teşekkür ederim canım takmamayı deniyorum bakalım :) Bu arada istersen saçın için bir tavsiye vereyim üni. dönemimde her akşam aktarda hazırlattığım yağ karışımı sürüp yatıyordum her sabah da duş tabi :) 4 ay bu şekilde kullandım ve saçlarım öyle bir güzelleşti güçlendi ki anlatamam denemek istersen bir aktara yaptırabilirsin onlar biliyorlar hangi yağlar olduğunu.

Kızlar, bir tavsiyeniz olursa söyleyin lütfen. Çok Endişeliyim. Ellerim titriyor. 28 yaşındayım. Her an değil. Sakarım zaten biraz. Ama mesela sallamadan bir çayı götürmek için uğraşıyorum. Stresten mi bilmiyorum. Ben de her zaman fark etmiyorum. Akşam eşimle otururken sen üşüyor musun, ellerin neden titriyor dedi. O zaman fark ettim. Sağ elim daha çok. böyle küçük küçük sallanıyor ama bariz titriyor yani. Özellikle dimdik tutuyorsam biraz daha sabit duruyor, yine de tam düz durmuyor. Doktora gideceğim, hangi bölüme gitmeliyim bunun için?
Tiroitlerinize baktırdınız mı tiroitte el titremesi yapar,bende tiroit hastasıyım ilk başlarda el titremem de vardı ama çok şükür şuan yok,ilaçlarımı düzenli kullandığım için.Önce dahiliye doktoruna gidin.

Bir dönem titreme baş dönmesi ve saç dökülmesi sorunlarının hepsini yaşadım. Şu an geçti gibi neyin belirtisi olabilir? Biliyormuşsunuz gibi geldi sorayım dedim :KK22:
Tiroit belirtisi.

Bende de ara ara oluyor bu ya. Çay kahve taşırken pek dikkat etmedimde, telefon tutarken veya elimi yumruk yapıp sıkınca zangır zangır titriyor ellerim.

Kızlar, bir tavsiyeniz olursa söyleyin lütfen. Çok Endişeliyim. Ellerim titriyor. 28 yaşındayım. Her an değil. Sakarım zaten biraz. Ama mesela sallamadan bir çayı götürmek için uğraşıyorum. Stresten mi bilmiyorum. Ben de her zaman fark etmiyorum. Akşam eşimle otururken sen üşüyor musun, ellerin neden titriyor dedi. O zaman fark ettim. Sağ elim daha çok. böyle küçük küçük sallanıyor ama bariz titriyor yani. Özellikle dimdik tutuyorsam biraz daha sabit duruyor, yine de tam düz durmuyor. Doktora gideceğim, hangi bölüme gitmeliyim bunun için?
sanirim noroloji ilgilenir..

Bende de ara ara oluyor bu ya. Çay kahve taşırken pek dikkat etmedimde, telefon tutarken veya elimi yumruk yapıp sıkınca zangır zangır titriyor ellerim.
Tiroitlerine baktırdınız mı hiç?

Tiroitlerine baktırdınız mı hiç?
Birkaç sene önce baktırmıştım bir sorun yoktu. Yalnız insülin direncim ve kansızlığım var ikisi içinde ilaç kullanmıyorum. Acaba kansızlıkta neden oluyor mudur bu el titremesine?

Teşekkür ederim canım takmamayı deniyorum bakalım :) Bu arada istersen saçın için bir tavsiye vereyim üni. dönemimde her akşam aktarda hazırlattığım yağ karışımı sürüp yatıyordum her sabah da duş tabi :) 4 ay bu şekilde kullandım ve saçlarım öyle bir güzelleşti güçlendi ki anlatamam denemek istersen bir aktara yaptırabilirsin onlar biliyorlar hangi yağlar olduğunu.
Teşekkürler canım, benim de lisede döküldü saçlarım :KK70: şuan iyi ama yine de kullanıyorum koruyucu olarak onları da deneyeceğim. Yağ kullanmaya ara vermiştim ama yeniden başlarım bir zarar vermiyor ne de olsa.. :)

Bu bir çok şeyin belirtisi olabilir.Dahiliyeye gideceksiniz gerekirse oradan başka bölümlere yönlendirilirsiniz. Geçmiş olsun :)

Birkaç sene önce baktırmıştım bir sorun yoktu. Yalnız insülin direncim ve kansızlığım var ikisi içinde ilaç kullanmıyorum. Acaba kansızlıkta neden oluyor mudur bu el titremesine?
Evet olabilir.

Nörolog görmeli gibi. Nöroloji ilgilenmiyorsa yönlendirir.

X