Ellerdeki soğan,sarmısak,balık kokusu Gidermek

• Konu Sahibi Konu Sahibi newlife
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

newlife

Ziyaretçi
kızlar geçenlerde bi teyze geldi bana ziyarete..yaprak sarması yaptık..ellerim nasıl soğan kokuyo anlatamam..bebişide emziriyorum yaa ay nasıl çıkcak bu koku dedim..aldı beni lavoboya götürdü elinde de bi bıçak..dedim beni kescek ,sıyırdı buşakkıdı..bıçağın tersini ellerime bikaç kere sürdüm yani bişey sıyırırmış gibi ellerimden tersiyle yaptım..kokla dedi..ana bi baktım soğanın s si yok elimde..metal alıp götürüyomuş o kokuyu..eşimede gösterttim akşam oda şaşırdı..oda hoşlanmaz eldeki kokudan çünkü..boşuna uğraşmışız sabundu limondu bilmemneydi valla..tavsiyemdir..a.s.

ne varsa bu yaşını almış deneyimki insanlarda var zaten...

valla denemek lazım ilk soğana dokunduğumda yapacağım bende sevmiyorum kokuları teşekkürler...

haftada 2 -3 kere balık ayıklayan biri için ( kimemi eşime tabi) söyliyeyim elleri kokmasın kocişin.

Evet ben bunu biliyordum. Bizim burda yumurta seklinde çelikten bir ürûn satiyorlar, el kokusunu gidermek için, fiyati 20 euros. Baktim bildigimiz çelik demir yani. Dedimki, bunu biçak bile ayni isi görûr, ve gerçekten çok faydali

sadece bıçak değilde yemek kaşığı da aynı işi görüyor ben sürekli böyle yapıyorum ve hiç kokmuyor..Bıçakla korkuyorum elimi kesicem diye(tersiyle de yapılsa)...paylaşımın için teşekkürler newlife bizimle beraber birçok arkadaşın işine yarayacak...

evt biliyorum bn bunu
kaşık en iisi bıçakla ev kazası olma ihtimalli çok yüksek

teşekkürler arkadaşım bu güzel bilgi için bende kokulardan çok rahatsız olan biiyim işime yarayacakhihoyyyt

Ya süper ötesi bir bilgi bu,bizimle paylaşanlardan Allah razı olsun valla :)

ben palmolive sıvı sabun kulanıyorum rengi yeşil sadece mutfak icin üstünde de yazıyor zaten sarımsak sogan balık kokuları icin diye mutfakta sürekli ellerimi onunla yıkkarım ve mis gibide kokusu var elde kalıcı tavsiye ederim canım :)
4646_02.jpg

öneri güzel de, asrın buluşu gözüyle bakmamak lazım :) Kafası az buçuk çalışan herkes, ele sinen kokunun, o maddenin ( balık;sarımsak vs) özünden/suyundan elde kalan bi tabaka ya da parçacıklar sebebiyle oluştuğunu tahmin eder. Yok bıçakmış, yok kaşıkmış. Alın elinize bi parça kum, sürtün sürtün, suya tutun, yine gider. Olay ellere yerleşen partiküllerin sürtünme /aşındırma yoluyla elden arındırılması. That's all

delikafaduldendelikafadulden

Laf söyledi bal ......asrın buluşu diye bakmıyo kimse..herkesin kafası "en az" senin kadar çalşıyodur eminim..bu bölüm mutfakta püf noktalar bölümü..insanlar bilgilerini paylaşıyo..hem senin kafanın ne kadar çalıştığıda belli oldu..Olay ellere yerleşen partiküllerin sürtünme /aşındırma yoluyla elden arındırılması filan değil..kimse bıçağı alıp eline sürtmüyo..hafifçe gezdir yeter..hafifçe gezdirmeklede el ne aşınır nede sürtünme yoluyla partiküller arınır..kum alıp eline ovalarsan tabi gider koku..ama balık yedikten sonra insanlar güneye inmiycek bi avuç kum için dimi...püf noktası veriyoruz burda..kapiş??? that's all...

en ıgrendıgım sey eldekı sogan sarımsak kokusu balıgı bılmıorum daha hıc elımı surmedıgım ıcın oyuzden cok tesekurler cok yardımcı oldu canım

Laf söyledi bal ......asrın buluşu diye bakmıyo kimse..herkesin kafası "en az" senin kadar çalşıyodur eminim..bu bölüm mutfakta püf noktalar bölümü..insanlar bilgilerini paylaşıyo..hem senin kafanın ne kadar çalıştığıda belli oldu..Olay ellere yerleşen partiküllerin sürtünme /aşındırma yoluyla elden arındırılması filan değil..kimse bıçağı alıp eline sürtmüyo..hafifçe gezdir yeter..hafifçe gezdirmeklede el ne aşınır nede sürtünme yoluyla partiküller arınır..kum alıp eline ovalarsan tabi gider koku..ama balık yedikten sonra insanlar güneye inmiycek bi avuç kum için dimi...püf noktası veriyoruz burda..kapiş??? that's all...

"metal alıp götürüyomuş o kokuyu" demişsin de,
hocam, metalle alakası yok, tahtayı sür o da geçirir.Ayrıca kum sadece sizin orda yok antalyalım al yazmalım, güneye inmeye gerek neyim yohtir :)) al saksıdan bi minnak parça, sür şifa niyetine. mORAL bozukluğuna ve düzeyin düşmesine gerek yok badjim, herkes eleştirileri beğenmek zorunda değil, olumsuz, ve hatta kafa bulan cevaplar da yazmaya hazırlıklı olunmalı eğer ki insan bi foruma yazıyorsa.Please somebody translate for our dear friend -tatlicadiarzu-
kaydirigubbakcemile4

Burası "bi forum" değil..Burası KK..kafa bulduğun cevapları istediğin heryerde yazamazsın..kafası az buçuk çalışan herkes bunu tahmin eder demekle ,bu sayfadaki bu püf noktayı okuyp, teşekkür
eden insanlara hakaret etmiş oluyosun..sanki kafaları çalışmıyomuş gibi..ayrıca bana bu sitede ne yapılması gerektiğini öğreticek kişi "sen" asla olamazsın...umursamaz tavırlıymış gibi gözükmeye çalışma bence..beceremiyosun..yazdığın daha doğrusu yazmaya çalıştığın ingilizce görünümlü çakma cümlende yanlış bu arada...uzaaaa

Burası "bi forum" değil..Burası KK..kafa bulduğun cevapları istediğin heryerde yazamazsın..kafası az buçuk çalışan herkes bunu tahmin eder demekle ,bu sayfadaki bu püf noktayı okuyp, teşekkür
eden insanlara hakaret etmiş oluyosun..sanki kafaları çalışmıyomuş gibi..ayrıca bana bu sitede ne yapılması gerektiğini öğreticek kişi "sen" asla olamazsın...umursamaz tavırlıymış gibi gözükmeye çalışma bence..beceremiyosun..yazdığın daha doğrusu yazmaya çalıştığın ingilizce görünümlü çakma cümlende yanlış bu arada...uzaaaa

Our aggressive and cute translator, please find the mistakes in the paragraph above and correct delikafadulden

hem mesleği hemde memleketi değiştirmişsin..sen ankarada bankacı değilmiydin?delikafadulden kompleks dalgaları görüyorum:delphin:

benimde teyzem öğretmişti bunu ben hiç yapmadım ama metal bu kokuları çıkarır derdi,ama o bıçakla değilde,ellerini mutfak lavabosuna sürerdi,sonra orayı da yıkardı tabi ,metalle alakalı demek cidden :uhm:

Back
X