Bebek Beslenmesi Eller yüzler yemek yiyo

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Zibidi_

Musmutlu bir hayat çabası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2014
416
195
Kızım var 9 aylık her ne öğün olursa olsun yemek yedirirken ağzındaki bulaşığı yüzünde heryer yiyo eliyle dağıtıyo. Her öğün sonrası eller yüz yıkanıyo. Mama sandalyesinde yediriyorum. Mesela şimdi heryeri yumurta oldu vee kriz geçirir gibi ağlıyo istediğini yapmadığımda eskiden böyle değildi. Gelişimimiz gayet iyi bi sıkıntımız yok o noktada sadece dişimiz çıkmadı. Kızıma nasıl yardımcı olabilirim? Yada bunaldığımda nasıl rahatlatabilirim kendimi.

Ahh canım bir an ben mi açtım acaba konuyu dedim :) benimde kızım 10 aylık bizde de aynı şekilde her yere bulaştırıyor ama yapacak bir şey yok.Bende sandelyede yediriyorum yedirdiğim şeyden önüne küçük parçalar koyuyorum minik parmaklarıyla alıp ağzına götürüyor artık.Zamanla daha az dökerek yemeyi öğrenecekler inşallah.
Bir de inatlaşmayacaksın, inatlaşınca iyice zora giriyor herşey.İlgisini başka yöne çekiyorum ben inadı tutunca.Mesela giydirirken zorluk mu çıkarıyor bikaç dakika serbest bırakıyorum ondan sonra eline ilgisini çekecek birşey verip giydiriyorum.Sakin ve rahat olmak gerekiyor bu dönemlerde.
Bu arada bizimde dişimiz çıkmadı hiç.Onun verdiği huzursuzluk olabilir bu ara.

bende eline bişeyler veriyorum oynarken yiyo ne zaman hareketleniyo doydunu anlıyorum. Allah yardımcımız olsun

evet her öğün sonrası eller yüz yıkanacak :)
ondan bizim gibi yemesini beklemeyin.
yemeğini yiyorsa mutlu olun. iştahsız bir çocuğun annesi olarak keşke yese de kirletse diyorum.
her öğün sonrası eller yüz yıkanır. mama sandalyesi tepsisi yıkanır. mama sandalyesinin oturak kısmına dökülen artıklar temizlenir. hele de inatlaşırsa gözümüzün içine baka baka yere attığı yiyecekler yüzünden şarjlı süpürge bazen büyük süpürge hatta vileda..
çocuk büyütmek kolay değil..
sabırlı olmak, bu dönemin geçici olduğunu düşünmek lazım. bu yazdıklarımı sadece size değil kendime de yazıyorum

Bazen güzel yiyo bazen yemiyo zorlamıyorum inatlaşmıyorum zaten yemek saatleri işkence olmasın diye. Ama sürekli yemek yerken eliyle ağzındaki bulaşığı yüzüne sürüyo. Bide burnu kaşınıyo gibi yemek zamanı çok yapıyo. Doyuyo da mı yapıyo yoksa neden oluyo bulamadım.
Cevabınız için teşekkür ederim. Hepimize kolaylıklar diliyorum

11 aylık ve değişen bişey yok temiz ve lekesiz kıyafeti kalmadı önlüğe çıldırıyor sanırım yapacak bişey yok.

Sabredin, öğrenecek yavaş yavaş. ortalığı batırmasın diye kendiniz vermeyin. dişinden dolayı yapıyor da olabilir. siz sakin olun, bebeğinize sakin yaklaşın...

Sabredin, öğrenecek yavaş yavaş. ortalığı batırmasın diye kendiniz vermeyin. dişinden dolayı yapıyor da olabilir. siz sakin olun, bebeğinize sakin yaklaşın...
Alıştım artık :) ama şimdi ateşli uyandı kızım biraz öksürük biraz hapşırık var. Bende hastaydım zaten. Off hasta mı oldu yoksa diş de mi çıkarıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…