Elleacnelle ? Fikirlerinize ihtiyacım var. Lütfen.

kokunhuzurmus

07.02.2022 Baslangiç. 71.8 hedef: 60
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2016
514
763
34
Günaydın kızlar. 26 yaşındayım.Polikistk over var. Devlet hastanesine gittim ultrasonla baktı tarlusal verdi. Agnucaston matofin ve inofolic combi verdi bi kutu kullandım.tarlusalla regl oldum. Adet düzensizliğim var evlendiğimden beri hiç olmamıstım. Bekarken de 1 yıl bile olmadığım oldu. adetin 3. Günü gittim tekrar hormonlar falan normal dedi.. polikistik over görünmüyor dedi. 8 aylık evliyim. Hiç korunmadık.Yine adetim gecikti. Özel bi hastaneye gittim. Baştan testler tarlusal verdi yine. Tamamen Kistik yapı geçmemiş dedi. Bebek düşünüyo musunuz dedi evet dedim. 3 . Günü gel dedi gittim dün. Hormon testi açlık tokluk vs.yaptırdı. hormonlar östrojen az testesteron 0-1 arası benim değerim 2 .öyle bi konuştu ki erkeklik hormonunun şöyle böyle. Çok moralim bozuldu. Kaç defa bebek istiyo musunuz dedi evet dedim o konuşmadan sonra madem öyle dedim öncelik adetim düzene girsin dedim. Öyle diyince eşim de üzüldü bebek istiyoruz elbet.bana ellleacnelle adında hap verdi. Eve geldiğimde doğum kontrol hapı gibi gebeliği engeller yazıyordu.bi kötü oldum zaten kolay gebe kalamıycam gibi pco yüzünden. Doğum kontrol hapı kullanmak yerine gebeliği destekleyici ve adetimi düzenleyeci tedavi verse daha iyi olacaktı. Sizce ne yapsam. Tekrar doktorumu arayıp ben bu ilacı kullanmak istemiyorum gebeliği de destekleyici tedavi uygulayamaz mıyız desem. Kafam darmadağın artık bunaldım bu hastanelerden. Sağlıklı da düşüneemez oldum. Doktorun ağzından çıkan en ufak olumsuz bişey beni mahvediyor. Doktorum da abartıyor gibi biraZ. Ve son olarak endometrium rahim duvarı.adet öncesi 4 mm di adetliyken 5 mm dedi. Ben pco için soğan kürü yapmak istiyorum .soğan kürü de rahim duvarını inceltiyormuş. Bugün arayıp bu kürü yapmak istediğimi hem de o elleacnelle yi kullanmak istemediğimi söylesem sizce hata mı yaparım. Yardım edin lütfen ne yapmalıyım. Çok uzun olmuş kusura bakmayın.

Merhabalar, sırf cevap vermek için kayıt oldum ablacım Baktım kimse yazmamış bir de aynı sıkıntıları yaşıyoruz ama 3 ay geç cevap vermiş olarak bulunuyorum sanırım. Allahtan mıdır? Bilmem ama denk geldik hapın içeriğini araştırıyordum ve bende yeni başladım ilk tabletin bitmesine 4 gün var ve aynı sizin gibi tarlusal kullanarak adet oluyordum ve kullanmadığım zaman 1 yıl adet olmadığım zamanlar var. Hap kullanmadığın sürece adet olamıyosun kistten dolayı ama sen güzel canını sıkma doktorların dediğinede bakma 18 yaşındayım ve evlide değilim. Sadece hapı kullan düzene girmesi uzun sürermiş doktor öyle dedi 6-8 ay sonra görürsün faydasını dedi sonra kontrole gel dedi ve kistlede alakası yokmuş benimkinin mesela guatrım varmış meğersem o da şöylelikle çıktı tarlusal kullandım ve doktora gittim hormon bozukluğum var dedim tüylenmelerim var dedim kistim olmadığını hormon düzeyimin guatrdan dolayı bozuk olduğunu söyledi şişlik falanda yok boğaz çevremde doktora gidip tiroid hormon değerlerinede bir baktır derim o yüzdende olabilirmis bana düzenleyici olarak elleacnelle yazdı 8-9 ay kullanacaksın dedi bir doktora yönlendirdi guatr için o bölüme gittim tiroid hormonu düzenleyici euthyrox adlı bir hap verdi 50 tabletlik şuan onuda kullanıyorum ayrıca soğan kürünüde denedim ve hiç bir işe yaramadı ilk deneyimle boşuna zahmete giriştim 15 gün boyunca belki ben tarifi tutturamadım ama hevesle denedim yinede olmadı benimle aynı sorunları yaşadığın için diyorum bir işe yaramıyor demek istediğim aslında kafana takma sinir strestende olamıyosun psikolojik hepsi genellikle ve örnek olarak sana kuzenimi anlatayım. Kuzenim şuan evli ve senin yaşında seninle aynı durumdaydı yumurtalıkları çatlatma gibi bir 5 ay tedavi süreci geçirdi ve hamile kaldı doğumdan sonra düzene girdi adeti şuan ikinci çocuğuna hamile. Esinide az çok anlayabiliyorum ama seni anlaması gerek onunlada bu konuyu konuş. Sen ikisinin arasında kalmışsın sanki doktor ve eşinin stresi altında gibi. Eşin çocuk istiyor ama doktorda erkek hormonu değerlerini gözüne sokuyor psikolojik olarak yıpranmışsın. Özel hastanelerin adı özel hangi şehirde yaşıyorsan ona göre iyi görüşlü olan doktorları arastırıp gitmeni tercih ederim. Sağlığın ve psikolojin bu açıdan daha önemli. Boşuna germe kendini tedaviden sonra kolayca hamile kalmışsın bir bakmışsın doğmuş bile gece uyku uyuyamamış hale gelmişsin adet düzenin için sadece zamana ve tedaviye ihtiyacın var. Sonrası zaten kolay..Birde psikolojik olarak destek olacak eşe.. Yumurtalık çatlatma tedavisinede bir bak araştır daha çabuk hamile kalabilirsin. Adet düzenini kafana takma anlayacağın doğumdan sonra tamamen yenileniyor rahim, yumutalar. Yeniden oluşuyorlar. Çok uzun yazdım sanırım kusura bakma.. Kendine çok çok dikkat et üzme kendini. Ayaklarıda çıplak bırakma bir anne sözü olarak.

Kuzum. Allah razı olsun. Şu nette birbirimizi tanımıyoruz ama destek olmak isteyen insanlar var. İyi ki varlar. O kadar ilgilenip uzun uzun yazmışsın. Ben klomen e başladım 1 aylık bi tedaviydi ama o da iptal oldu. Aşılama evresine geçicez. Bakalım bu kapıda yüzüme kapanmaz inşallah.

Senin durum nasıl. Elleacnelle yi kullanmaya devam mı ediyorsun. Merak ettim seni. Allah şifamızı versin inşallah.

Bende pco sendromu var ikinci kutuya başladım elleacnelle. Durumunuzda bi değişiklik var mı sizin

Ben elleacnelle hiç kullanmadım. Kullanmak istemedim. Doğru mu yaptım yanlış mı bilemiyorum. Kullanma talimatında doğum kontrol hapı gibidir yazıyordu Hemen bebek istediğim için kullanmadım. Siz de sonuçları yazar mısınız ara ara ? Başkalarına da faydalı olur.

Kişinin durumuna göre değişir tedavi benim durumumda yumurtalama olmuyormuş zaten. Doktor üç ay kullanıp yumurtalıkları dinlendirelim dedi. Şuan ikinci kutum bitiyor yarın şubat ayında kontrole gideceğim tabiki sizlere haberdar ederim
Ben elleacnelle hiç kullanmadım. Kullanmak istemedim. Doğru mu yaptım yanlış mı bilemiyorum. Kullanma talimatında doğum kontrol hapı gibidir yazıyordu Hemen bebek istediğim için kullanmadım. Siz de sonuçları yazar mısınız ara ara ? Başkalarına da faydalı olur.

Peki şuan değerleriniz ne durumda pcos geçtimi ne yaptınız

Günaydın kızlar. 26 yaşındayım.Polikistk over var. Devlet hastanesine gittim ultrasonla baktı tarlusal verdi. Agnucaston matofin ve inofolic combi verdi bi kutu kullandım.tarlusalla regl oldum. Adet düzensizliğim var evlendiğimden beri hiç olmamıstım. Bekarken de 1 yıl bile olmadığım oldu. adetin 3. Günü gittim tekrar hormonlar falan normal dedi.. polikistik over görünmüyor dedi. 8 aylık evliyim. Hiç korunmadık.Yine adetim gecikti. Özel bi hastaneye gittim. Baştan testler tarlusal verdi yine. Tamamen Kistik yapı geçmemiş dedi. Bebek düşünüyo musunuz dedi evet dedim. 3 . Günü gel dedi gittim dün. Hormon testi açlık tokluk vs.yaptırdı. hormonlar östrojen az testesteron 0-1 arası benim değerim 2 .öyle bi konuştu ki erkeklik hormonunun şöyle böyle. Çok moralim bozuldu. Kaç defa bebek istiyo musunuz dedi evet dedim o konuşmadan sonra madem öyle dedim öncelik adetim düzene girsin dedim. Öyle diyince eşim de üzüldü bebek istiyoruz elbet.bana ellleacnelle adında hap verdi. Eve geldiğimde doğum kontrol hapı gibi gebeliği engeller yazıyordu.bi kötü oldum zaten kolay gebe kalamıycam gibi pco yüzünden. Doğum kontrol hapı kullanmak yerine gebeliği destekleyici ve adetimi düzenleyeci tedavi verse daha iyi olacaktı. Sizce ne yapsam. Tekrar doktorumu arayıp ben bu ilacı kullanmak istemiyorum gebeliği de destekleyici tedavi uygulayamaz mıyız desem. Kafam darmadağın artık bunaldım bu hastanelerden. Sağlıklı da düşüneemez oldum. Doktorun ağzından çıkan en ufak olumsuz bişey beni mahvediyor. Doktorum da abartıyor gibi biraZ. Ve son olarak endometrium rahim duvarı.adet öncesi 4 mm di adetliyken 5 mm dedi. Ben pco için soğan kürü yapmak istiyorum .soğan kürü de rahim duvarını inceltiyormuş. Bugün arayıp bu kürü yapmak istediğimi hem de o elleacnelle yi kullanmak istemediğimi söylesem sizce hata mı yaparım. Yardım edin lütfen ne yapmalıyım. Çok uzun olmuş kusura bakmayın.
Hayırlı geceler arkadaşım.Bu ilaçla alakalı bir yıl kadar önce sormuşsun ama tüylenme sorunu için doktorum bana yeni önerdiği ve araştırdığım için soruna rastladım ve belki bir faydası olur diye tecrübelerimi paylaşmak istedim.Bekarlığımdan beri kısa ve düzensiz adet olan bi bayanım ben.Adetlerim bildim bileli hep düzensiz olmuştur benim ve tüylenme sorunumda çok fazlaydı hep.Ve benim gittiğim doktorların çoğu pco olduğunu söylüyorlardı genelde.Ama pek umursamadım ve evlendikten hemen sonra hamdolsun ilk çocuğum dünyaya geldi derken ben haşimato tiroidi olduğumu öğrendim.Ee malum hem pco gem tiroid olunca çocuk işi daha da zorlaşıyor.İkinciyi düşünmeye başladık derken normal yollardan olmadı bi süre.Sonra nerden estiyse günde 2 kere olmak şartıyla ben soğan kürünü uygulamaya başladım.İlk aydan itibaren düzene girdi adetim.İkinci ayımda da hamile olduğumu öğrendim.Yani demem o ki bi arkadaş cvbında soğan küründen memnun kalmadığını yazmış kesssiinlikle ama kesinlikle bana yaradıysa herkese yarar diye düşünüyorum. Hem ne kaybedilir ki soğan sonuçta hergün yemeklere ekliyoruz mucize gerçekten soğan bi mucize ben böyle düşünüyorum.Umarım sen ve senin gibi tüm bayanlara bi yol gösterir bu söylediklerim..

X