• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Ella ertesi gün hapı deneyimi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Adyali55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba, bunu okuyan kişi stresten ölmek üzere olduğunu ve kendini buralara atmak durumunda kaldığını biliyorum. Yaklaşık bir buçuk ay öncesine kadar kalp krizi geçirecek kadar stresliydim bende. Neredeyse bütün heryere baktım lâkin kimsecikler tam anlamıyla beni rahatlatamadı. Ya kullandıkları dil kötüydü anlamıyordum ya da onlarda kendi dertlerine düşmüştü, her neyse. Ben bu illet ilacı nişanlım (İmam nikağımız var, Allah katında kocam) ile bir takım olaylar yaşadığım için almak zorunda kaldım çok detay vermeyeceğim ancak birleşme yoktu. Sadece neredeyse %1 olan riski daha da aşağılara çekmek istedim. Hayatımın en büyük hatasını yaptım çünkü bu ilaç berbat! Yaşadığım bu badire yumurtlama günüme denk geliyordu. Olaydan yaklaşık 6 saat sonra ilacı içtim. Bu tam olarak 1 Ocak günüydü ve benim 11 Ocakta adet olmam gerkiyordu. İlacı içtiğim gün aşırı bi streste olmama rağmen önümdeki bir hafta boyunca oldukça rahattım öyle ki aklıma bile gelmiyordu. Fakat adet tarihime 4-5 gün kala şişkinlik, gaz kendini göstermeye başladı. Aksiliktir ki 14 Ocak tarihinde seyehate de çıkmam gerekiyordu yaklaşık bir aylık bi seyahat. Adet tarihim yaklaştıkça beni iyice korkular aldı tabi testler yapmaya başladım hemen. Predictorun erken gebelik testinden yaptım negatif ama bende ki evham dağları yerinden oynatacak güçte. 3-4 test negatif çıktı ama nafile! Stresten öleceğimi bile düşündüm. Bu süreçte 3 kilo verdim. Ağzıma bi lokma bile koymadım ki! Yataklara düşüyorum, ağlama krizlerine giriyorum, duâlar ediyorum, namaz kılıyorum ne fayda! İçim bi gram ferahlamıyor. Gebe kalabileceğim aklımı yiyip bitirdi resmen. Neyse seyehat vakti geldi, annemden ayrılıyorum iyice triplere girdim. Ona büyük bi kötülük yaptım zaten vicdanım yerlerde. O kadar zordu ki kalbim parçalanacak sanmıştım. 14 Ocak tarihi yani 4 gün gecikmeli olan ilk reglimden önce baş dönmesi ve mide bulanması oldu bende. Tam bir hamilelik belirtisi gelde çıldırma! Uçağa bindiğime bağlıyorum, uykusuzluğa bağlıyorum yok nafile! O kadar takmışım ki gebeliğe kendimi zorla gebe yapacam. Gideceğim yere indiğimde tam bir zombi gibiydim. Direk yatağa girdim ve ağlama krizleri eşliğinde uyuyakaldım. Sabah kalktığımda hiç bir adet ve gebelik belirtim yoktu. Çok iyiydim ama içim içimi yiyordu yine. Kendimi işe vurdum bende terden kıyafetlerim su olana kadar iş yaptım. Sonra lavobaya gittim ve bi baktım ki kan. Şimdi de üstüne görme lekesi mi diye kafayı yemeye başladım. Hâlbuki bildiğin adet görüyorum. O kadar evhamlıyım ki. Normal adet kanamamdan daha az yoğunluktaydı ama süresi aynıydı. 4 gün gecikmeli oldum ve baş dönmesi şişkinlik ve mide bulantısı haricinde hiç bir yan etki görmedim. Sonra 20 25 gün kadar her şey güzeldi. Diğer adet günüm gelene kadar. İkinci adete 5 6 gün kala acayip bir gaz ve şişkinlik vardı. Tabi bu sırada ikna olmadım gebe kalmadığıma ara ara test yapıyorum negatif. Gebelik belirtilerini felan araştırıyorum. Kafayı yeme moduna girdim yine. Geçen ay ki adeti üstüne görme(yerleşme kanaması) diye nitelendiriyorum. Ve bir güzel adette gecikiyor resmen çıldırıyorum! Test üstüne test negatif çıkıyor ama 4 5 saat sonra ikinci çizgi çıkıyor hamileyim diye triplere girdim iyice. Meğer 10 dakikadan sonra cidden test sonucunu sallamamak lazımmış. Neyse adet günüm 11 şubat ama o gün olmuyorum. Bi gece önce epey adet sancısı çekmeme rağmen. 11 Şubat ve sonrasında ki 5 gün boyunca ara ara kasıklarıma kramplar giriyor. Forumlarda takip ettiğime göre çoğu kişi hamileliğinde bunu yaşamış iyice çıldırıyorum. Mide bulantım var baş dönmem var. Test yapıyorum negatif ama testin hata payına veriyorum. Hala hamile olabilirim. 5 gün boyunca bel ağrısı bacak ağrısı, kasıklarda kramp çeke çeke bitiriyorum. 5 gün gecikmenin sonunda bugün adet oldum. Hamile olmadığıma bugün emin oldum. Unutmadan 2. ay olan gecikmemde stres en büyük etkendi diye düşünüyorum ve bu dönem boyunca kekik çayı içtim bilmiyorum yararı oldu mu. Umarım biraz olsun rahatlarsınız. Stres yapın ama mantıklı olun benim gibi salaklaşmayın ve bol bol duâ edin...

O kadar benzer durumlar yaşadım ki. Bende %1 ihtimal vermediğim bir ilişki sonrası ertesi gün hapını kullanmadım. Yumurtlama günümdü, korunmasız ilişki. Ve tüm hamilelik belirtilerini yaşadım. Sadece eczanelerden test almakla kalmadım. Iki hafta da bir beta hcg testiyle kandada baktırdım. Ama hamile olmadığıma asla inanmadım. Geceleri titreyerek uyanmamı dersin, haftalarca süren mide bulantıları, adet gecikmesi,pembe akıntılar.. Regl olup üstüne görme yaşadım heralde dedim. Siz siz olun. Böyle boş düşüncelerle hayatınızı cehenneme çevirmeyin. Hayatımın en kötü dönemiydi ve uzun süre psikolojim düzelmedi. Hamile kalmanın o kadar kolay bir şey olmadığını anlamak aylarımı aldı. Kendinize stres yapmayın.

Adetime 1 hafta kala ilişkiye girdim çok dikkatliyim korunma konusunda anksiyete bozukluğumda var panik yapıyorum prezervatif yırtıldı 1 saat sonra ella içtim adetim 27 gün kadar gecikme ile oldu üstüne görme durumu korkutuyor şimdide bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olur musunuz

Merhaba
14 martta ella ictim 25 martta regl olmam gerekiyordu 1 gün gecikti.ilacı icince yan etki gormedim su an regl olamadım bas donmem ve mide bulantım oluyor hamilelik var mıdır diye cok endise ediyorum bu ilac adet geciktirir mi ? Lutfen yardımmmmm

Back
X