• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ella ella

bende ella kullandım adetim 2 gün gecıktı çok endişeliyim ama 10 gün bile geciktiriyormuş diye okudum bir yerde çok stresliyim :(

24 saat gecmeden kullandım haziran ayının basında doğum kontrol hapını bıraktım 11 hazirand adet oldum 4 gün sürdü daha sonra 25 haziranda kahverengı akıntım gelmeye basladı tam adet basladımı anlamadım o gun sonra 26 hazıranda adet oldum hapı yenı bırakınca oluyormus.baya yogun oldu adetim 7 gun surdu 4 temmuzda falan sankı condom kaymıştı emın olamayınca ella içtim ortalık karıstı anlıycanız ben ne zaman adety olacagımı bılemıyorum şuan.26 sında olmam gerekıyordu olmadım artık dogum kontrol hapının etkısı de var ellanın etkısıde var.hamıle değilimdir inşallah ya

24 saat gecmeden kullandım haziran ayının basında doğum kontrol hapını bıraktım 11 hazirand adet oldum 4 gün sürdü daha sonra 25 haziranda kahverengı akıntım gelmeye basladı tam adet basladımı anlamadım o gun sonra 26 hazıranda adet oldum hapı yenı bırakınca oluyormus.baya yogun oldu adetim 7 gun surdu 4 temmuzda falan sankı condom kaymıştı emın olamayınca ella içtim ortalık karıstı anlıycanız ben ne zaman adety olacagımı bılemıyorum şuan.26 sında olmam gerekıyordu olmadım artık dogum kontrol hapının etkısı de var ellanın etkısıde var.hamıle değilimdir inşallah ya
İnşallah canım ya , peki yan etkisini hiç gördün mü

karın agrısı yapıyor halsızlık yapıyor kullandıgım gün çok karın agrısı yaptı bide adet olamıyorum işte hala olamadım sen oldun mu canım.

Arkadaşlar merhabalar. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve bir miktarı üstüme geldi. Çamaşırlarımız vardı üzerimizde ama yine de önlem almak için ella içtim. Polikist vardı gecikmelerim olurdu her zaman ama bu sefer 10 gün geçti ve test yaptım negatif çıktı. Ama yine de stresliyim doktora gitmeyi düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım.

sonuç ne oldu, ben de olacak gibiydim, olacağım günde iki gün ard arda 6 km yürüdüm ve hiç lekelenmem kalmadı ve tamamen kesildi. Regilimde hiç geçikmem olamamıştı daha önce de ella kullanmıştım. Acaba yürümem mi etkiledi diye düşünüyorum. yarın tekrar güvenilir bir test alıp yapıcam

Ella içmek zorunda kalanlara tecrübelerimi paylaşayım. Ella işe yarar mı bu tamamen yumurtlamanıza bağlı eğer normalde hamile kalacaksanız ella işe yaramıyor. Ella içtikten sonra hamilemiyim şüphesi çekenlere yardımcı olayım, içer içmez üşüme tutarsa ve bu üşüme akşamları devam ederse korkarım ella işe yaramamıştır. Adet gününüz yaklaşıyor hamile miyim diye endişe ederseniz bunu çok kolay anlayabilirsiniz. Vucudunuzdaki değişimleri inceleyin, adet öncesi göğüsler şişer ama hamileyseniz göğüs ucu dikleşir, idararınızın kokusu değişir ve daha sarı renkli olur. Devam ediyorum adet öncesi rahim aşağı iner yukarıdan bakıldığında görünmez olur ama hamileyken inmez rengi de değişiktir hiç masum görünmez, adet öncesi masumlaşır adeta. Devam ediyorum, adet öncesi yüzünüz solar ama hamileyseniz yüzünüz pembeleşir kırmızı yanaklarınız olur. Rahimde kasılmalar adet öncesi de hamilelik öncesi de aynıdır. Aynen adet olacakmışsınız gibi bir his olur buradan anlayamazsınız. Eğer hamileyseniz kalbiniz aniden çarpar heyecan duyarsınız. Eğer adet olacaksanız bir sıcak bir soğuk basar ama hamileyseniz asla sıcak basması olmaz terleyemezsiniz sıcak hoşunuza gider.

Son olarak ella asla korumuyor, içtim ve hamile kaldım. Kürtaj bir kurtuluş ama süresi çok geç, 5 hafta dolmadan alınamıyor ve bu süreci beklemek çok acı verici oluyor. Ella hapı yerine gidin ilişkiden sonra acil önlem olarak araç taktırın o kesin önler.

Erkeğe birşey olmuyor, olan size oluyor asla bu konuyu riske atmayın.

Ella hapını ilk yarım saat içinde aldım. Ama hamile kaldım. Ella korumadı. Ella içmek yerine keşke hemen sağlık kuruluşuna gidip araç taktırsaydım, ilk 5 gün içinde araç takılırsa koruyormuş. Kürtaj bir çözüm ama çok meşakatli, erken alınmıyor 5 haftalık gebe olmanız gerekiyor en erken kürtaj için yoksa bebek alınamıyor, hatta içinizde ölebiliyor, 2. Defa yine kürtaj oluyorsunuz, bu defa da parça kalıyor, rahim içinde kan birikmesi oluyor riskleri o kadar çok ki rahim yapışması olabiliyor adet azalıyor.

Back