Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
elisa toxo testi yaptırdım, test hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katılan bir anne adayıyım 11+5 günlük hamileyim ..bana birileri yardımcı olsun lütfenn yoksa stresten en sonun da bayılcağm artık.elisa toxo testi (antı rubella ıgg )yapıldı bana ve test sonucum 83.677 pozitif çıktı,testin normal değeri şu şekilde yazıyor <10 bu testin açılımı nedir ve bende ne var
drun senı aydınlatmadımı rubella kızamıkcık demk kızamıkcık gecırmedıysen küçükken hamıleyken buna yakalanamman lazım kesınlıkle cok tehlıkelı bebek acısından toxo da toxoplazma buda genelde hayvanlardan bulasıyor evcıl hayvan besledıysen evde kus gıbı kedı köpek gibi onlardn gecebılıyor cıg et (salam-sosıs)ciğ sebze işte bunlardan gecebılıyor onada daha önce gecırdıysen bagısıklıgın oluyor bagısıklık yoksa evcıl hayvanlardan özellıkle uzak durman lazım sebzelerı ıyıce yıkayıp yemek cig et yememk gereklı şimdi senın yazdıgında hem toxo hem rubella adı bırlesınce tam anlamadım ıkısı ııcn tek degermı var ama acılımı anlattıgım sekılde elısada genelde hepatıt testlerı oluyor özellıkle hepatıt b ye karsı bagısıklıgın varmı dıye bakılıyor benım yoktu mesela dogumdan sonra ası yaptırdım
canım benim aydınlattığın için teşekkür ederim.geçirdiğimi bilemiyorum maalesef annem sağolsun hatırlamıyor.çalıştığım için daha gidip gösteremedim sonuçlarıma netten baktım yarın nasipse gidiceğm bana bol bolllll dua edin umarım çok kötü bişey değildir..
son durum nedir sizde?
7 haftalik hamileyim.benim toxoplazma testim pozitif ciktigi icin bebegimi alacaklarini soylediler.Cuma gunu avidite testimin sonucundan sonra karar verilecek