• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elini tutmazsan ad "Yetim" Kalr

nrsnkma39

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.556
10
158
Ankara
giris-foto.png

4. Uluslararası Yetim Buluşması
Savaşların, işgallerin, doğal afet ve fakirliğin yetim bıraktığı çocuklar İstanbul’da buluştu. 4. Uluslararası Yetim Buluşması 17 Ekim Cumartesi Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi’nde geniş bir halk kitlesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yetimler İstanbul’dan sonra Kayseri, Konya ve Diyarbakır’da da sunum yaptılar. Ayrıntılar için tıklayınız.
Yetim Kampanya Sitesi

melek ablam güzel ablam senin bu yuvka yureğınnnn ne demeliii
-------------------------------Yetimlerden
Bismillahirrahmanirrahim
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Bütün hamdler alemlerin Rabbi olan Allah içindir. Salat ve selam gönderilmişlerin en şereflisi Efendimiz ve onun tüm ailesi ve ashabı üzerine olsun. Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun
Esselamualeyküm Değerli Sponsor Ailem,
ıyi ve kötü günlerimizde hep yanımızdaydınız. Size ne kadar teşekkür etsek azdır, Allah sizden razı olsun. Yardımlarınız hepimizi çok sevindiriyor. En çok da engelli kardeşim seviniyor. Allah sizi başımızdan eksik etmesin.Allah razı olsun.

* Mektup yetim tarafından yazılmış orijinal metinden tercüme edilmiştir.alıntı

Son düzenleme:
Yetim Destekleme Merkezleri
Türkiye’nin dört bir yanındaki gönüllülerimizin eliyle yetimlerimize maddi manevi katkı sağlayacak çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Bu çerçevede İstanbul-Fatih ve Başakşehir’de kurulan Yetim Destekleme Merkezleri’nde sağlanan her türlü katkı, yetimler için desteğe dönüştürülmektedir. Yetim Destekleme Merkezi’nin Broşürü için tıklayınız.

Bu merkezlerimizde bir yandan dikiş, nakış, takı, yiyecek üretimi vb. alanlarda faaliyetler gerçekleştirilmekte bir yandan da yardımlaşma, dünyanın farklı ülkelerini tanıma, kişisel becerileri artırarak sosyal sorumlulukları yerine getirmede daha etkili olma amaçlı seminerler düzenlenmektedir.

Yetimler yararına ortaya konan eserler kimi zaman yetimlere doğrudan ulaştırılmakta, kimi zaman yetimler yararına düzenlenen kermeslerde satışa sunulmakta, kimi zaman da bir Fatih Yetim Destekleme Merkezi’nde satılarak karşılığı yetimlere ulaştırılmaktadır.

Ramazan süresince merkezlerimizde yetimleri ve sponsor aileleri bir araya getiren iftar programları da düzenlenmektedir. Bu programlarda bayramlıkları armağan edilerek çocuklar sevindirilmektedir.

Neden Yetim?
Dünyada savaş, açlık, yoksulluk vb. sebeplerle çok sayıda korumasız ve yetim çocuk bulunmaktadır. Irak’ta devam eden savaş boyunca 5 milyon civarında çocuk yetim kalmıştır. Afrika’da binlerce çocuk iklim koşullarındaki olumsuzluklar, iç çatışmalar ve benzeri nedenlerle yetim ya da korumasız durumdadır. Pakistan, Açe, Bangladeş gibi doğal afetlerin büyük yıkımlara sebep olduğu bölgelerde de binlerce çocuk yetim ve korumasız kalmıştır.

Bu çocukların akıl, beden ve ruh sağlıklarını ifsad edecek en büyük tehdit ve tehlikeler ise şöyle sıralanabilir:

İnsan tacirleri

Organ mafyası

Açlık

Misyonerler

Back