Yetim Destekleme Merkezleri
Türkiye’nin dört bir yanındaki gönüllülerimizin eliyle yetimlerimize maddi manevi katkı sağlayacak çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Bu çerçevede İstanbul-Fatih ve Başakşehir’de kurulan Yetim Destekleme Merkezleri’nde sağlanan her türlü katkı, yetimler için desteğe dönüştürülmektedir. Yetim Destekleme Merkezi’nin Broşürü için tıklayınız.
Bu merkezlerimizde bir yandan dikiş, nakış, takı, yiyecek üretimi vb. alanlarda faaliyetler gerçekleştirilmekte bir yandan da yardımlaşma, dünyanın farklı ülkelerini tanıma, kişisel becerileri artırarak sosyal sorumlulukları yerine getirmede daha etkili olma amaçlı seminerler düzenlenmektedir.
Yetimler yararına ortaya konan eserler kimi zaman yetimlere doğrudan ulaştırılmakta, kimi zaman yetimler yararına düzenlenen kermeslerde satışa sunulmakta, kimi zaman da bir Fatih Yetim Destekleme Merkezi’nde satılarak karşılığı yetimlere ulaştırılmaktadır.
Ramazan süresince merkezlerimizde yetimleri ve sponsor aileleri bir araya getiren iftar programları da düzenlenmektedir. Bu programlarda bayramlıkları armağan edilerek çocuklar sevindirilmektedir.