• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elin sz himi ailemin yaptklar iimi actyor

balxixmnur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2007
2.806
18
116
45
Diğer
ben sürekli çalışmak zorunda bırakıldım 4-5 yaşlarındayken bile annem ellerime vurur toz almamı söylerdi çocuklar gibi istediğimi yapamadım maalesef. sadece anneminmi babamında yanında oldum hep abimse ya gezdi ya yattı. annemle babam kavga ederler arada ben dayak yerdim am yinede annemi korumaya çalışırdım. babamın ailesinden de korudum hep annemi. zorlu bir mücadeleyle okudum işimi buldum binlerce şükürler olsun. ama yinede yaranamadım. tüm maaşımı babama verirdim oysa. abim hep hazır yiyici oldu herşeyini aldılar herşeyini yaptılar. ben hep kandırıldım sanada yapcaz dediler evleirken bişey yapmadılar. üzüldüm kızdım ama yinede boyun eğmedik eşimle. çünkü eşimin aileside öyleydi. eşyalarımızı aldık düğünümüzü kendimiz yaptık. evlendikten sonra çok zor günler geçirdik aç yattık defalarca ama yinede ailelerimize muhtaç olmadık. arabamızı aldık bir hayırlı olsun demediler şimdide evimizi aldık krediyle yinede bir takdir yok. hiç destek yok bir yemek yapar çağırır insan dimi yok yok maalesef. yinede istemedik eşimle çorba içeriz kuru ekmek yeriz dedik. eşimin ailesi bizi hep ayırmak istedi. ama şu an içim öyle yanıyorki kendi ailemde ayırmak istiyormuş meğer. ramazan bayramının birinci akşamı babam bana çattı hiç sebep yokken babaanneme götürelim sizi demiştik oysaki. abimler bizi kıskandıkları için bir süredir olay çıkartıp duruyorlarmış ben pek takılmıyordum mevlam herkesin gönlüne göre versin deyip geçiyordum. ama ne yaptılar ettiler işte annemle babam beni çok üzdü gitmedim o gnden sonra. abimle herkese yalan şeyler anlatıyormuş meğerse. ben kavga çıkartmışım babaannemi istememişim. yok öyle birşey ben götürecektim babamı annesine. ama içim öyle acıyorki anlatamam.
kaynanamın görümcemin yaptıklarını umursamıyordum üzülüyordum ama çabuk geçiyordu. şimdi eşimi çok iyi anlıyorum kendi ailesinin yaptığı insana çok koyuyor iftira çok kötü birşey günlerdir uyumuyorum hep ağlıyorum. benim hatam aileme karşı gelmemek hep onlara destek olmakmıydı anlamıyorum. yüreğim paramparça. bu günden sonra annem babam kardeşim yok benim tek eşim var. Her kötülüğün er veya geç bir cezası vardır, iyiliğinde mükafatı. mevlam herkesi bildiği gibi yapsın başka ne denilirki

Anne baba olmak aslında meslek. Bilinçsiz atılan her adımın başka bir hayatı ne kadar derinden etkileyeceğini, tüm geleceğinin kend,i ellerinde olduğunu bilmeleri , hissetmeleri gerek. Çok üzüldüm ama eşinle mutluysan takmamaya çalış. Kendi çocuklarını da güzel güzel yetiştirirsin.

Zaten hep en yakınındakiler canını yakar insanın..
En güzeli uzak olmak,mesafeli durmak..
Kendi kanınız canınız bile olsa sizi üzüyorlarsa uzak duracaksınız..
Kendinize ait yepyeni bir hayatınız var,bozulmasına izin vermeyin...

Üzülme sakın. Biliyorum kolay değil. Ama işte bu kardeş kıskançlıkları hep var. Ailelerde şöyle birşey var; kendi ayakları üstünde durabilen, kendi kendine bakabilen evlat hep ikinci planda oluyor. Diğeri ise tabiri mazur görün "adını deliye, kıçını çalıya vermiş" hesabı; hep kollanmak zorunda olan, elli yaşına da gelse bakıma muhtaç olan çocuk gibi algılanıyor. O şekilde davranılan kardeş de hem bunun ezikliğini yaşadığı için kıskanç ve hırçın oluyor, hem de bu hazırcılığa alıştığı için vazgeçemiyor bu davranışlarından.
Ben çok şükür böyle şeyleri hiç yaşamadım, bilmedin. Bir kardeşim var pırlantalara değişmem, annem babam hak geçirmemek için kuyumcu terazisi gibi davranırlar. Ama çok yakın çevremde var böyle örnekler. Nasıl bir üzüntü olduğunu çok iyi anlıyorum.
Sen başın dik yürü yolunda, elbet birgün herkesin hatasını anlayacağı vakit gelecek. O zamana kadar kendini korumak adına biraz uzak dur, mesafeni koru. Ama anneye babaya küslük de yapma. Saygını koru, evlatlığını yap. Ama kendini yıpratacak kadar da iç içe olmamaya çalış. Sabır dilerim.

beni hep üzdüler yinede küslük yapmadım herşeylerine ben koşturdum evlatlık görevimi yapmaya çalıştım ama nafile yere uğraşmışım. annemin en son sözü senin yuvanı yıkarım oldu ben yinede bişey demedim yapabiliyorsan yap nabayım dedim. ama yuvamı yıkmak istemeleri çok kötü birşey. ben annemle babam ayrılmasınlar diye çok savaş verdim. ben mutluyum şükür çok iyi anlaştığım bir eşim var. neden bizim yuvamızla uğraşıyorlar. onlarda hatalarını anlayacaklar ama çok geç olacak maalesef. beni toprağa koyunca değerimi anlayacakalr galiba ama bu dünyanın öbür dünyası var. herkesi kandırabilirler beni suçlayıcı konuşabilirler ama Allahı kandıramazlar. abimde çok büyük hakkım var ve helal etmiyorum artık bir kuruşumu bile. benim evimden aldıkalrı kirayı, geçmişte okurken gönderdiğim paraları, düğününde harcadığım paraları. hiçbirini helal etmiyorum. ben evlatlık ve kardeşlik görevimi fazlasıyla yaptım. şimdi yuvamı karuma vakti uzak durmak en iyisi galiba.

beni hep üzdüler yinede küslük yapmadım herşeylerine ben koşturdum evlatlık görevimi yapmaya çalıştım ama nafile yere uğraşmışım. annemin en son sözü senin yuvanı yıkarım oldu ben yinede bişey demedim yapabiliyorsan yap nabayım dedim. ama yuvamı yıkmak istemeleri çok kötü birşey. ben annemle babam ayrılmasınlar diye çok savaş verdim. ben mutluyum şükür çok iyi anlaştığım bir eşim var. neden bizim yuvamızla uğraşıyorlar. onlarda hatalarını anlayacaklar ama çok geç olacak maalesef. beni toprağa koyunca değerimi anlayacakalr galiba ama bu dünyanın öbür dünyası var. herkesi kandırabilirler beni suçlayıcı konuşabilirler ama Allahı kandıramazlar. abimde çok büyük hakkım var ve helal etmiyorum artık bir kuruşumu bile. benim evimden aldıkalrı kirayı, geçmişte okurken gönderdiğim paraları, düğününde harcadığım paraları. hiçbirini helal etmiyorum. ben evlatlık ve kardeşlik görevimi fazlasıyla yaptım. şimdi yuvamı karuma vakti uzak durmak en iyisi galiba.

Haklısın, ne desen haklısın. Çok iyi anlıyorum ben seni. Ama işte dedim ya sakin kalmaya çalış. Uzak dur ama saygısızlık yapma, haklıyken haksız duruma düşme. Eşin de yanındaysa sorun yok, çocuklarına harca tüm enerjini.

Teşekkür ederim cnm. ben asla saygısızlık yapamam zaten sabırlı olmaya çalışıyorum hep. inşallah mevlam bir çocuk verir bize ona sarılırım yaralarımı onunla sararım. Mevlam büyük inşallah yüreğimdeki acı geçer

şöyle bir düşündümde evet üzdüler beni ama kimse ailesini seçemiyorki nabalım buda benim kaderim miş. ama iyiki onları dinleyip okumamazlık etmemişim. iyiki işimi bulup çalışıyorum. ayaklarımın üzerinde dimdik duruyorum şükürler olsun. eşime her zaman derim Allahım bizi birbirimize dahi muhtaç etmesin diye. güzel bir işim var, evim var, arabam var herşeyden önce çok anlayışlı herşeye yardımcı olan bir eşim var. bu günümüzü arattırmasın mevlam.

canım yazını okuduğunda aklıma ilk gelen çok şükür kocası iyi biriymiş oldu. sen artık kendi ailene bak.
bırak diğerlerini her türlü desteğinide çek. insan evladının her zaman en iyi yerlerde olmasını ister
senin ailen ne güzel mutlu iyi bir eşi var diyeceğine sizi ayırırım demiş ne kötü. uzak dur tatlım sen hepsinden eşinle senin zaten kocaman bir dünyanız vardır başka kimseye ihtiyacınız yok. bebişinizde olur insallah. eşinle bilmiyorum paylaştın mı ailenin dediklerini ama bence paylaş herşeyi. bilsin oda.
hep mutlu olman dileğiyle.

yine klasik bir erkek çocuğunu pohpohlayan kız çocuğunu hiçe sayan zihniyet olayı bence . Annenin babanın bu kadar kızlarına karşı olumsuz duygular beslemesine anlam veremiyorum.Allah kolaylık versin size. Allahtan eşinizle aranız iyi ve maddi olarak kimseye yük olmadan güzel yerlere gelmişsiniz. Ailenizle ilişkinizi minimuma indirin bence. biraz zaman verin. önceliğiniz yuvanız ve kocanız olsun. Allah büyüktür. Ailenizde eminim yaptıklarının farkına varacaktır ama tabiki çok geç olmuş olacak.

Yaşadıklarına çok üzüldüm ama ben senin yerinde olsam bunları yaşamış olsam çok mesafeli olurum sen yanlış düşünüosun boşversene arabana hayırlı olsun deseler ne olur demeseler ne olur ,yemeğe çağırsalar ne olur çağırmasalar ne olur.Evlenmişisn anladığım kadarıyla da eşinle bi problemin yok güzelce geçir günleirni bunları dert etmeye değer mi ya.??
Annen baban tabiki hayatından silip atamazsın ama yani bayramda seyranda ve mecbur kalınca (hastalık vs gibi) git.Başka zaman ben olsam adımımı atmam

ınsan ne de olsa kardeşinin,anne babasının desteğini her türlü arıyor...
Ama ne olursa olsun sana tavsiye kendinden fazla kimseye güvenme...

kiz anlattiklarini okudum inan cok üzüldüm ama hayat iste napalim.......bende cok böyle olaylar yasadim esimin ailesi kardesim annem ooff bi basladi hersey bitmek bilmiyor ve halen de öyle ama zamanla alisiyor insan veya hersey canini daha az acitiyor...sen esinle mutlu gecinmeye bak ve üzme kendini degmez kimse icin bunlar anne veya kardes bile olsa degmez..........sen nerelisin istersen yazisabiliriz

hepinize çok teşekkür ederim. bende uzak durmaya çalışıyorum sürekli telefon ediyorlar açınca binlerce laf söylüyorlar açmasam kızıyorlar. offf çok sıkıldım vallahi. ailelerde bir günah keçisi seçilirya bende eşimde aynen öyleyiz. inanın kardeşlerden kaynaklanıyor bu tamamen. benim abim kıskanıyor eşiminde ablası onalr olmasaymış keşke nedir bu kıskançlık fesatlık anlamıyorum ki. biz herşeyimizi kendimiz yaparken kardeşlerimize herşeyi aileler yapmış. offf çıldıracam yakında. şimdide eşimi suçluyorlarmış kızımızı alırız elinden diyorlarmış. ya ben malmıyım neyi alıyorsunuz. eşim bana bir tokat bile atmadı gözümün içine bakıyor herşeyde yardımcı daha ne olsun. iki tarafında bizi ayırmaya çalışmalarından bıktım artık. allahıma havale ettim onları artık. kötü bir evlat olsaydım hakettim derdim ama neden niçin aramıyorum artık ne halleri varsa görsünler mevlam büyük o herşeyi gören bilendir.

Tatlım bire bir hatta daha beterlerini yaşamış biri olarak sana tek diyeceğim kocandan başkasını boşver ne senin ailen ne eşinin ailesi bizimkiler gibi 5 para etmez....

Anne baba olmak o çocuğu dünyaya getirip günahını alıp içinde derin yaralar bırakarak büyütmek değildir...

Ben herşeye dışardan bakıp çok iyi anladım üzülmene bile değmezler inan....

Kocanla mutlumusun mutlusun bak Allaha binlerce defa şükret ben hergün şükrediyorum sende şükretki kocalarımızdan yani ömür boyu bir yastığa baş koyacağımız insanlardan çekmiyoruz bu yeter.....

benim anlamadığım eşinle mutluysan ailen neden yuvanı yıkmaya çalışıyor?
gerçekten anlayamıyorum.
uzakta durman da fayda var. mesafeli ol. siz sitemeyince kimse yuvanızı yıkamaz.

herkese çok teşekkür ederim inşallah yeni yıl hepimize huzur mutluluk yeni güzellikler getirir. inşallah yeni yıl bebişleriizi bize getirir

bence hayatında seni mutsuz etmeye çalışan birileri varsa bu ailen bile olsa uzak tut...belki bir etkisi olmuyodur senin ve eşinin birbirinize bakışınızda ama inan zamanla bu yoracaktır sizi ve yıpratacaktır inşallah güzel olur herşey sizin için..

Back