Elimizden Ne Geliyorsa Yapmak İçin Soma Yardım Kampanyaları

NeverOne

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2013
16.262
32.578
598
34
Günlerdir aklımız, kalbimiz Soma‘da. Oradan duyduğumuz feryatlara duyarsız kalamıyoruz, en azından kendimizce acılarını paylaşmaya çalışıyoruz.

Gidebilenler atlayıp gitti, gidemeyenler kendi şehirlerinde seslerini duyurmak, acılarını paylaşmak ve ihmallerin sorumlusunu ortaya çıkarmak için uğraştı.

Duyarlı kurumlarımız Soma’daki madenci ailelerinin bir nebze de olsa yaralarını sarmak için kolları sıvadı. Gazeteci dostumuz Heja Bozyel’in de desteğiyle Soma için başlatılan yardım ve bağış kampanyalarını elimizden geldiğince derledik.

Atladığımız ya da yeni başlayan kampanyalar konusunda bize destek olabilirsiniz, yorum yazıp ekleyebilirseniz biz de diğer dostlar da öğrenmiş oluruz, şimdiden teşekkürler.

http://listelist.com/soma-yardim-kampanyalari/

Bugün başbakan açıklama yapmıştı. Hiçbir kurum yardım toplayamayacakmış. Tüm yardımlar afad çatısında birleştirilmiş. Artık bu tip durumlarda oraya mı versek buraya mı versek karmaşası yaşanmasın diye sanırım. Güzel olmuş. Ama deniz fenerinden sonra bunların yaptığı işe güven kalmadığı için tedirgin de oldum.

Kk'de toplananlar yardım altında toplanmadığı için sorun yok heralde şu an..

Trilyonlarca lira simdiden toplandi soma icin. Unluler gozleri kapali yardim ettiler.
6 ay sonra gidin soma ya sag kurtulanlar yine madende cocuklar ac.
En iyisi ellerinle para kiyafet yiyecek vericeksin.
Bu ulkede artik hicbir sey duzgun degil. Sakin guvenmeyin. Ben hic guvenmiyorum.
Oyle seyler okuyorum ki yuh artik diyor insan.
Mesela ; neyse yazmayim simdi troller saldirir

ya gerçekten toplanan paralar onların eline geçse bile ne kadar dayanabilir ki. bir süre sonra yine aç kalacaklar dediğin gibi
kimsede çıkıp madenden sag kurtulan işçiler size iş vereceğiz orda çok büyük travma yaşadınız. tekrar oraya girmeyin demiyor
bence onların şu an işe ihtiyacı var..

Yardim edilir etmesine de , yapilan yardim yerine ulasir mi bilmem.

+

Bu tur yardimlari daha onceden yapmak lazim ki , insanlar uc kurus icin canini hice sayip elverissiz kosullarda calismaya mahkum olmasin.

aynen. oradakiler göçten bahsediyorlarmış. tek iş olanakları bitti çünkü. diğerleri kısa çözümler. onlara iş lazım.

Son düzenleme:
Yine tekrarliyorum bu insanlarin 5 bin tl ye 10 bin nakte ihtiyaci yok.Bu ailelerin sabit is ya da gelire ihtiyaclari var.
Soma oyle bir yer ki ya kucuk esnafsin zaten kucucuk bir yer ya memursun ya da madencisin.Bu ailelerin cogu erkeksiz kaldi.Ya bu ailelere maas baglayacaksin omur boyu ya da calisabilecek olana is imkani.Bu insanlarin ihtiyaci erzak degil.Bu civarda soma-kirkagac-akhisar-turgutlu-salihli vs haftanin 3 gunu hayır yemekleri olur.Yardima ihtiyaci olana dagitilir ki lokal bolgedeki insanlar bu ihtiyaci sagliyorlar.İs lazim,aylik para akisi lazim,evi olmayana ev lazim.Baska bisey degil.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…