Çocuğun dişaridaki davranişlarindan bu kadar rahatsizsaniz bu günler geçene kadar misafirliğe gitmemek de bir çözümdür niye bu öneriye sinirlendiniz anlamadim.
Oğlum bu ay 18 aylık olacak.tanıdık tanımadık herkesin ilgisini çekip güldürür ve öpücükler atan bi çocuk.son günlerde davranışları acayip değişti.geçen gün bi arkadaşın evine gittim fil şeklinde süsler vardı saniyede yere atıp paramparça etti.yine dün bi arkadaşın evinde kızın porselen kumbarasını yere atıp Tuzla buz etti.bugün de komşu kızının güneş gözlüğünü ikiye ayırdı birkaç saniye içinde.rezil oluyorum.biyere gittiğimizde hep ayakta onun peşindeyim.bırak oturup konuşmayı nefes bile alamıyorum.bide bişeylere zarar verince ço mahçup oluyorum.ne yapacağımı bilmiyorum .ne olur yardım edin.çok sevimli yaramazlı yapınca hemen öpücük atıp özür diliyo ama tabi ben cinnet geçiriyorum.kızsam mı bağırsam mı ne yapacağımı bilemiyorum ne olur bana yardım edin...
Yeni bebegi olan arkadaslarima birinci onerim cocuklara 'Tamam, bitti' yi vucut dili ile ogretmeleri. Biz yemek konusunda baslamistik ve sonra her seyde faydasini gorduk. 6 aylikken kendi kendine beslenme yontemine basladik, ben ve annem her ogun sonrasi yemegin bittigini, devam etmemesi gerektigini anlatmak icin iki elimizi de yukariya kaldirarak 'Tamam, bitti' dedik. Boylece aklina kazindi ama hic aksatmadan yaptik bunu. Su an 15 aylik ve mesela bir seyi ellemek istiyor, bana bakiyor iki elimi de yukari kaldirip tamam bitti deyince o da aynisini yapiyor ve uzaklasiyor. Ayni zamanda konusmayan bebeklerin istemedigi seyleri belli etmesinde de ise yariyor. Bir sure sonra bebek de istemedigini ayni hareketle belli ediyor.
Kesinlikle tavsiye ederim, gec kalmis sayilmazsiniz bunu ogretmek icin.