Elimden bi kaza çıkacak yardım edin

ben kötü demiyorum zaten, ama konunun oraya gelmesi gereksiz, bazı konular gerçekten geyiğe davetiye çıkarıyo 2 satır yazılıyor tamam zaten fazlası ban sebebi ama burdaki geyik fazla zorlama oldu, adam arkadan beckhama benziyo e kıza da Victoria deriz yanıt vermemiş bide üstüne ingiliz egosu deriz bizi beğenmiyor diye de ekleriz, resim hakkında zaten ben de kaldırması gerektiğini söyledim herkes bakıyo buraya, cevabı zaten biri vermiş, resmi bakın oğlum bu, dediğim kadar sevimli işte bu babinda eklemiş, konu sahibi bu fikre karşı çıkmadığına göre onaylıyo
Son 3 sayfadır benim iki mesajımı konuşuyorsun farkındaysan..

Ayrıca Victoria hanım dıye hıtap ettiğim kısımda ne yapması gerektiğini soyledım konu sahıbıne..

Dıger mesajım işin esprisi..nıye bu kadar uzattın?
İngilizlere kadar laf atmışım.vay anam vay..

iyi de davette çekilmiş fotoyu koymaktaki amaç sence hoş mu ben çözemedim ne alaka hala yanıt da vermedi neden koyduğuna dair.
bence geyiğe alakasız birşey ekleyerek zemin hazırladı
ve sorulara da cevap veremedi demek ki resmi eklemekte amacı da buymuş
he ingiliz olmak da kötü bir şey değil :)
Bende sana Norveçli falandemiycem merak etme ayrıca böyle senin düşündüğün gibi saçma planlar hele de böyle bir konu için yapacak bir insan değilim.neyse bişey kanıtlamaya da ihtiyacım yok ama herkes kendisi gibi görürmüş karşısındakini.küçük hesaplara girme bence gerek yok.bazı arkadaşça tavsiyeler geliyor onları önemsiyorum ama sizin yorumlarınızı asla..kendi kendinize hesaplar yapın siz..

Bende sana Norveçli falandemiycem merak etme ayrıca böyle senin düşündüğün gibi saçma planlar hele de böyle bir konu için yapacak bir insan değilim.neyse bişey kanıtlamaya da ihtiyacım yok ama herkes kendisi gibi görürmüş karşısındakini.küçük hesaplara girme bence gerek yok.bazı arkadaşça tavsiyeler geliyor onları önemsiyorum ama sizin yorumlarınızı asla..kendi kendinize hesaplar yapın siz..

:KK57: plan mı arkadaş sen iyi misin
ben seni tanımıyorum
nasıl derin düşündün öyle aman bana sarma hiç banlanasım yok
ayrıca rahatsız olduğun mesajımı alıntıla da bileyim ne demişim kötü
olur mu ?
zan altında bırakma gereksiz yere
bye

Son 3 sayfadır benim iki mesajımı konuşuyorsun farkındaysan..

Ayrıca Victoria hanım dıye hıtap ettiğim kısımda ne yapması gerektiğini soyledım konu sahıbıne..

Dıger mesajım işin esprisi..nıye bu kadar uzattın?
İngilizlere kadar laf atmışım.vay anam vay..

peki arkadaşım çok güzel bişey yaptın arkadaşların da güldü konu sahibi de bizi beğenmiyor lafını pek beğendi devam edin, herkes bu şekilde konusu sabote edilsin ister zaten

ben seni tanımıyorum
olur mu ?
bye

resmi eklemekteki amacı geyiğe zemin hazırlamaktı dedin ya ona istinaden diyo heralde öyle bir planım yok diye

ben seni tanımıyorum
olur mu ?
bye
Sarmaysa sarma anlattık işte herşeyi Allah Allah adam akıllı tavsiye istedik ben bile cevapvermemişim başkalarının bile dikkatini çekmiş saçma sapan geyikleriniz .kaç sayfa geyik yapmışsınız insanca soruma sonra kızınca ben mi sarmış oluyorum.tamam sormuyorum soru falan size,anne olanlar ve insanca cevap verecekler yanıtlasın lütfen ,amma uzadı ya

resmi goremedim ama Allah bagislasin
kardesi yok galiba olsa derdiniz,kiskançlikdan boyle yapabiliyolar bazen
bazi çocukda anasindan boyle doguyor
ozellikle erkek çocuklarinin babasindan çekinmesi lazimmis
evde baba otoritesi ne durumda ( kuçukde olsa herseyi anlayip biliyodur o yaramaz )

Konunun güzellikle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Benim kızıma da özellikle küçükken insanlar bayılırdı. Avmde peşimizden koşanlar yolda durdurup sevmeye çalışanlar soru soranlar. Annemgile geldiğimizde arayıp kızın mı geldi komşu bugün bir bebek görmüş anlattı senin torun galiba vb bir sürü şey. Ama bu kadar kırma dökme falan yoktu. Bence sizinki ilgiyi seviyor fazlası ile. Ya da ilgi açlığı yaşıyor. Hangisi olduğuna siz karar verin. Ama tatlılıkla alakası yok. Zaten bebeklerin hepsi tatlı oluyor. Hepsi dışarda seviliyor falan filan işte.

resmi goremedim ama Allah bagislasin
kardesi yok galiba olsa derdiniz,kiskançlikdan boyle yapabiliyolar bazen
bazi çocukda anasindan boyle doguyor
ozellikle erkek çocuklarinin babasindan çekinmesi lazimmis
evde baba otoritesi ne durumda ( kuçukde olsa herseyi anlayip biliyodur o yaramaz )
Evet resmi kaldırmayı başardım.çok dokundu resim koymam arkadaşlara o yüzden kaldırdım.ever babasından çekiniyor böyle biyere gidince hep yanında olmama rağmen arada böyle kazalar oluyor.belki son birk gündür ste geldiği îçin canım sıkıldı.nette araştırıyorum da 18 aylıkken başlarmış bazı bebeklerde 2 yaş sendromu diye geçiyormuş.bebek kendi istekleri olduğunu,hayır demeyi,anneden ayrı bir birey olduğunu farkedip bu şeklide davranıyormuş.sanırım bizimkine de öyle oldu.acayip herzaman severek yediği yemekleri bile hayır deyip istemiyor.

Yeni bebegi olan arkadaslarima birinci onerim cocuklara 'Tamam, bitti' yi vucut dili ile ogretmeleri. Biz yemek konusunda baslamistik ve sonra her seyde faydasini gorduk. 6 aylikken kendi kendine beslenme yontemine basladik, ben ve annem her ogun sonrasi yemegin bittigini, devam etmemesi gerektigini anlatmak icin iki elimizi de yukariya kaldirarak 'Tamam, bitti' dedik. Boylece aklina kazindi ama hic aksatmadan yaptik bunu. Su an 15 aylik ve mesela bir seyi ellemek istiyor, bana bakiyor iki elimi de yukari kaldirip tamam bitti deyince o da aynisini yapiyor ve uzaklasiyor. Ayni zamanda konusmayan bebeklerin istemedigi seyleri belli etmesinde de ise yariyor. Bir sure sonra bebek de istemedigini ayni hareketle belli ediyor.
Kesinlikle tavsiye ederim, gec kalmis sayilmazsiniz bunu ogretmek icin.

Son düzenleme:
Yeni bebegi olan arkadaslarima birinci onerim cocuklara 'Tamam, bitti' yi vucut dili ile ogretmeleri. Biz yemek konusunda baslamistik ve sonra her seyde faydasini gorduk. 6 aylikken kendi kendine beslenme yontemine basladik, ben ve annem her ogun sonrasi yemegin bittigini, devam etmemesi gerektigini anlatmak icin iki elimizi de yukariya kaldirarak 'Tamam, bitti' dedik. Boylece aklina kazindi ama hic aksatmadan yaptik bunu. Su an 15 aylik ve mesela bir seyi ellemek istiyor, bana bakiyor iki elimi de yukari kaldirip tamam bitti deyince o da aynisini yapiyor ve uzaklasiyor. Ayni zamanda konusmayan bebeklerin istemedigi seyleri belli etmesinde de ise yariyor. Bir sure sonra bebek de istemedigini ayni hareketle belli ediyor.
Kesinlikle tavsiye ederim, gec kalmis sayilmazsiniz bunu ogretmek icin.
Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için biz de üfff yapıyoruz sıcak gibi elimizi sallıyoruz.sürekli tehlikeli veyaellememesi gerek bişey olursa üfff deyip elini sallıyo,uzaklaşıyor.ama dediğim gibi maalesef son zamanlarda üfff desek de tekrar gidip elleyip bakma ihtiyacı duyuyor

Resim için can atıyorum.
Gösterdiğiniz tutumlarda kararlı mısınız?
Almak istediği bir şeyi cıss diyerek değil de, onun oyuncak değil de Süs olduğunu anlatsanız?
Bence çocuklara bebeklikten öğretilmeli hayır kelimesi( vücut dili ile)
Ben kızımda yaşamadım bu tür durumlar, evin her yeri biblo vs.onun alınmayacağını bilir.
Kızmayın ona, her defasında sabırla anlatın.
Evet kızdıkça inada bindiriyorlar, isteyerek atıyorlar.

Mesela bir şeyi çok mu istedi ona göre olmadığını söyleyin. Peşinden " çok mu merak ettin, birazcık bakabilirsin, sonrasında beraber yerine koyacağız" deyin.
Çocukların evde ki herseyi ele geçirmesi gerektiği düşüncesinde değilim, sınırlar hep olmalı.
Acaba kendini gösterme çabası içinde mi?
Sizin kararlı olmadığınızı mı düşünüyor?
Çok zeki bunlar, kim bilir ne geçiyor aklından.

Evet

evet kendisine mal mıknatısı diyen birisinden bi öneri beklemek yanlış olur zaten.mal değiliz sonuçta

Ben de cocuguna bakmayi beceremeyip soru soran birine cevap vermek yanlis olur sonucta desem sizin dilinizden konusmus oluyorum sanirsam.

Ve evet mal miknatisiyim ve bunu her gun tescilliyorum.

Çocuğun dişaridaki davranişlarindan bu kadar rahatsizsaniz bu günler geçene kadar misafirliğe gitmemek de bir çözümdür niye bu öneriye sinirlendiniz anlamadim.

Oğlum bu ay 18 aylık olacak.tanıdık tanımadık herkesin ilgisini çekip güldürür ve öpücükler atan bi çocuk.son günlerde davranışları acayip değişti.geçen gün bi arkadaşın evine gittim fil şeklinde süsler vardı saniyede yere atıp paramparça etti.yine dün bi arkadaşın evinde kızın porselen kumbarasını yere atıp Tuzla buz etti.bugün de komşu kızının güneş gözlüğünü ikiye ayırdı birkaç saniye içinde.rezil oluyorum.biyere gittiğimizde hep ayakta onun peşindeyim.bırak oturup konuşmayı nefes bile alamıyorum.bide bişeylere zarar verince ço mahçup oluyorum.ne yapacağımı bilmiyorum .ne olur yardım edin.çok sevimli yaramazlı yapınca hemen öpücük atıp özür diliyo ama tabi ben cinnet geçiriyorum.kızsam mı bağırsam mı ne yapacağımı bilemiyorum ne olur bana yardım edin...

öncelikle bu sıralar pek arkadaşlarınıza uğramayın madem bu kadar çok zarar veriyor...
benimde küçük bebeğim var tahmin edebiliyorum çok utanç vericidir bişeye zarar vermek...(yaşamadım hiç umarım yaşamam yada yaşamamak için elimden geleni yaparım)
elinizden lütfen bir KAZA çıkmasın bilhassa rica ediyorum çocukları dövmeyin şiddet bulaşıcı...
sadece sizin yavrunuza değil hepimize zarar veriyosunuz...
artık bebekli birisiniz önceliğiniz bebek olmalı..
konsere gidiyoruz sahnede kim var bilmiyorum alışverişe gidiyoruz alacaklarımız yarım kalıyor bebeğim ordan oraya koşmak istiyor ama beceremiyor arabasından inmek istiyor kucakta gezmek istiyor bi ışık görsün ağlıyor ışın önünde bekliyoruz kedi köpek delisi kuş uçunca geri gelsin diye ağlıyor kulağa çok sinir bozucu geliyor değil mi?
bugün cmartesi tatil ben sabahın köründe kalkıcam oturup tv izlemek çekirdek yemek eşle sohbet hayal...
çok sıkıcı değil mi?
BEBEĞİN AÇISINDAN BAKMAYA NE DERSİNİZ????
gürültülü bir yere gidiyorum birsürü tanımadığım insan hangi birine bakayım şaşırıyorum aaa orda renkli balonlar var tam arkasından köpek gidiyor gideceğim ama gidemiyorum (çırpınıyor kucaktan inmek istiyor anne kucağından indiriyor)ama birsürü ayak ayakkabı var! köpek nereye gitti hani köpek (geri kucak istiyor anne kızıyor ne istiyorsun bilmem ki!) çocuklar biyerlere gidiyor bende gideceğim (ağlıyor) ışıklara gideceğim(huysuzlaşıyor) uykum geldi ama burasıda çok güzel ama uykum var (ağlıyor) çocukların bizim gibi konser izlemesi imkansız çünki dünya nasıl biryer bilmiyorlar ve merak ediyorlar...
çok uzun yazdım ya çok dolmuşum :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
bugün tiyatroya gidemedim ya bebişim yüzünden
canı sağolsun...

X