Bence elinin yatkınlığıyla kaynaklı değil bu durum canım. Sanırım benim gibi kendinle uğraşmaya alışmamışsın ama ben mecburen tüy/kaş için vaktimi harcıyorum, başka da hiç bir şey yapmıyorum ama kafaya koydum, kendime bakmaya başladım yavaş yavaş :)
Tüy için yaptığım şeyler (mecburi koltuk altı ve bikini hariç):
*Kaşlarımı her bir veya bir buçuk ay'da bir alıyorum. 2 saatimi alıyor kaşlarımı tamamen almam.
*Yüzümü 2-3 hafta da bir epilatörle 5-10 dakika içinde alıyorum.
*Karın, döş ve göğüs kısmımdaki tüyleri de alıyorum ben rahatsız ettiği için. Ay'da bir epilatörle yapıyorum bunu.
*Kol tüylerimi 1-2 hafta da bir jiletle alıyorum.
Bakım ve temizlik için yaptığım şeyler (diş fırçalama hariç):
*Her sabah yüzüme, boynuma ve ellerime krem sürüyorum, nemlendiriyorum kuruduğu için.
*Hafta da bir kez keseleniyorum (yüz dahil).
*Her hafta topuklarımı topuk taşı ile temizledikten sonra, banyodan çıkınca ayaklarıma vazelin sürüp çorap giyiyorum.
*Banyoda saçlarımı hergün şampuanla yıkamıyorum ama saç kremi sürmeyi ihmal etmiyorum.
*Banyo sonrası saçlarıma argan yağı sürüyorum.
*Özellikle ayak tırnaklarımı kısa tutuyorum.
*Her banyoya girdiğimde duş jeli sürüyorum keselenmesem bile.
*Banyodan sonra koltukaltı roll-on sürüyorum ve kulaklarımı her banyoya girdikten sonra temizliyorum.
*Saçlarımı hiç bir zaman saç kurutma ile kurutmadım, doğal kurutuyorum ve düzleştirici vs. kullanmadım bu güne kadar. Saçlarım en kısa hep belimde oldu.
Bu kadarı aklıma geldi canım. Bunları yapıyorsan zaten yeter. İlla makyajla uğraşacaksın diye bir şey yok. Ben makyaj olarak sadece sürme sürüyorum, nadiren göz üstü kalemi ve ruj sürüyorum ve parfüm, oje falan kullanmıyorum. Temiz ve düzenli giyinmek önemli.