Çok net bi değerlendirme yapamıyorum özür dilerim elimden geldiğince yazcm fikirlerimi:)
Elif Şafak'ın okuğudum ilk kitabı.Ama zerre kadar etkilemedi.Kitabın arka kapağındaki yazıya aldanıp güzel deyip almıstım ama beklentimin çok altında
Bi kere akıcı değil,karakterleri bölüm bölüm anlatmıs,ve bende hiç merak uyandırmadı
anlatım tarzı konusunda idare eder.[/QUOT
:) Yorumunuz için teşekkür ederim. Elif Şafak'ı daha önce okumadıysanız İskender yanlış bir başlangıç olur gerçekten. Ben Pinhan ve Bitpalası sevmiştim. Ama İskender de yavan bir tat var.
Bence o kadar da aşağı bir kitap değil sorarsanız okunur mu elbette okunur
zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum ama sadece anlatım biraz yoruyor
onun içinde biraz sabır gerek okumak zaten sabır işidir.
Bana göre anlatımı yormuyor işte tam tersi çok basit..
Elif Şafak daha katmanlı,sembollerle örülü,yoğun ve olay örgüsünde sarmallıklar,şaşırtıcılıklar olan romanlara alıştırdı bizi.
Okuyunca kesinlikle başka kitaplardan veya netten araştırma yapmak zorunda hissedeceğim kadar dolu doluydu kitapları..
Okumak sabır işi değil keyif işidir.
Okuduğunuz eser beyninizde ve ruhunuzda güzel duygular uyandırmalı..Okumak sabredilen,sıkıntıya girilen bir meşgale değil uğrunda zaman yaratılan bir hobi olmalıdır..
Sabrederek,tahammül ederek gerçekleştirdiğimiz okuma sıkıcı bir ders çalışma olayından farksızdır..
Tabikide öyle sevdiğin bir şeyleri elde etmek ve onlarla zaman geçirmek için mutlak sabır gereklidir
Okumak sonunçta içten gelen bir şeydir. Sabır ve sükunetle başarırız . sevmediğimiz şeylerede
ne kadar sabırlı olmaya çalışsakda zorlanırız bu da şartlı bir eylemdir o yüzden huzur ve ya mutluluk vermez aksine sıkar
Sabretmek sadece sıkıntılı işlerde değildir sabretmek hayatın her alanında vardır . Kimisi de aksine kitap okumanın keyifsiz
olduğunu düşünür ve çoğu kişi böyledir çok keyif alınsaydı eğer şuan 1 insan 1 yılda okumak için sadece 6 saatini ayırmazdı .
elif şafağın okuduğum ya 5 ya 6. kitabı oldu iskender. kapakla alakalı bi durum aradım kitapta bulamadım, tek hayal kırıklığım bu oldu.
bilmem. ben sevdim. ama ortalarında "galiba beğenmicem yaa" hissi oluştu, ama kitabın sonunda beni düşündürerek şaşırtmayı yine başardı elif hanım. müteşekkirim kendisine.
elif şafağı ilk okuyanlar için araf kitabını öneriyorum. ben ilk siyah sütü okumuştum, pek anlamamıştım anne olmadığım için kitabı ama kişiliği hakkında merak uyandırmıştı bende yazar. hala daha neler yazacak diye merak ettiğim tek bayan yazar kendisi. böyle iyi yazan bayan yazar maalesef yok bu ülkede. bu kadının kıymeti bilinmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?