• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elestirme hakki istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nilgunnl20188

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2018
1
2
1
52
Ben Bu siteyi buldugumda o kadar sevinmistimki anlatamam. Bende bazilarimiz gibi goz kapagi ameliyati arastiriyorken bu site cikti karsima. Cok guzel ve olmasi zaruri bir site. Bu konuda reklamlar filan bir yere kadar. Insanlarin asil ihtiyaci olan ayni durumda olan insanlarin deneyimleri. Bir kac topic okuduktan sonra sevincim icimde kaldimi kalmadimi karar veremedim.

Sitede yoneticisi tarafindan doktorlara ve kullanicilara uyari mesaji yazilmis. Bu mesajin icinde ozellikle su cumle beni cok uzdu ""Bir doktorun eğitimini, becerilerini sorgulamak bu işi yapmayan ve bu konuda yetkinliği olmayan bizlere düşmez"". Yoneticininde icinde bulundugu durumun hicte kolay olmadigini tahmin edebiliyorum ama yukardaki cumle benim arastirma hevesimi kirdi. Ben bu konuda bir doktoru dinleyip gereken bilgileri aldiktan sonra en fazla ihtiyacim hastalarin deneyimleri. Zaten eger estetik doktoru isini gerektigi gibi yaptiysa korkacak birseyi olmamali. Ozellikle estetik konusu gorsellikle alakali. Insanlar guzellesmek icin ameliyat oluyorlar ve sonuctan her ne sekilde olursa olsun memnun kalmadilarsa bu doktorun hatasidir. Burda ya gercekten bir duzgun olmayan ameliyat hatasi vardir, ya yeterince doktor tarafindan dogru yapilmamis bilgilendirme hatasi var, yada ameliyat sonrasi doktorlar tarafindan ilgilenilmeme hatasi var demektir. Sonucta her ne sekilde olursa olsun memnun olmayan bir hasta var.

Ayrica biz Turkiyede elestiriden niye bu kadar korkuyoruz. Okuduklarima gore bazi doktorlar bazi kullanicilar hakkinda dava acmis. Ben hollandada yasiyorum. Once burdaki estetik alanini arastirdim. Ve butun bu tur estetik kliniklerinin hasta defteri var ve burda insanlar olumlu yada olumsuz deneyimlerini yazabiliyorlar. Ayrica hollandanin bagimsiz sitelerinde saglik alaninda degerlendirme siteleri var ve burda hastalar/deneyim edinmisler bu doktorlara not vererek ve aciklamasini yaparak degerlendiriliyor ve bu herkese acik. Sitede bu notlari ve en onemlisi ortalamasinida vererek insanlari bilgilendiriyor. Ben bi kurumu yada isim vererek bir doktoru arastirinca ismini yazip arama yapip bu kuruma kisiye verilen notla yapilan yorumlari okuyup karar veriyorum. Burda hic kotu not veren yokmu? Var tabi. Hatta bahsi gecen kurum/doktor cevap bile yazabiliyor. Ama benim icin ortalama ne diyor o onemli. Zaten eger bir insan isini iyi yapiyorsa emin olun olumsuz mesajlari olumlu deneyimi olanlar curutuyo yazdiklari mesajlarla. Herzaman herkesi mutlu etmek tabiki zordur. Ve lutfen insanlarimizada biraz guvenin. Mesajlarinda kimler samimi kimler degil, bunu anlayabilecek zekada bizim insanlarimiz. Insanlara x konuda uzman degilsiniz konusma hakkinizda yok demek haksizliktir. Ve maalesef ben bu deyimi turkiyede yetkili kisilerin cok cabuk kullandigi duyuyor ve goruyorum.

Insanlara elestirme hakki vererek aslinda doktorlarimizada yardim etmis oluruz rekabeti arttirdigimiz icin ve onlarinda kendilerine donup bakmasini ve yanlislarini duzeltmesini saglariz.

Yorum yasaklarsak isim verilmesi yasaklanirsa emin olun Turkiyede her alanda herkes istedigi gibi top kosturmaya devam edecektir. Ve ben eminim turkiyede bunu yasaklayacak bir yasa yoktur. Varsa soyle vardir. Eger baska bir kurumdan biri farkli bir kurum calisanini kotulemek icin iftira atarsa bu cezai bir durum olabilir. Ama misal ben bir hasta olarak ozelliklede estetik alaninda bunu bir sitede sikayet edicek kadar ileriye goturuyorsam emin olun benim ameliyatimda ciddi birseyler ters gitmistir ve burda herne olursa olsun doktorlar tarafindan bir hata vardir. Varsayalim bu ufak bi hata yada hatta doktor isini gerektigi gibi yapmis ama hasta yinede memnun kalmamis. Eger bu sorunu hasta doktoruyla cozememisse, burda ya on yada ameliyat sonrasi bilgilendirme hatasi yada hatta hastayi ciddiye almama hatasi var. Zaten ciddiye almadiginiz bir insana yaptiginiz uygulama/ mudahale ne kadar basarili olabilir.

Eger cumlelerimde hatalar varsa affola cunki uzun yillardir yurtdisinda yasiyorum. Dilimin dondugu kadar dusuncelerimi paylasmaya calistim.

Arkadaslar elestirilmekten ve elestirmekten asla korkmayalim. Ama ben maalesef mesajlarda insanlarin doktorlar hakkinda bilgi vermekten korktugunu yazdiklarini acikca okudum burda. Tv de 80 ler dizisini cok seviyorum. O donemdeki yasak yasak olayi iyiki artik yok ulkemde diye dusunuyordum ve lutfen boyle dusunmeye devam etmek istiyorum.

Yoneticim, ltf bu konunun hukuki yonunu iyi arastirin ve insanlarin elestirme haklarinin ellerinden alinmasina izin vermeyin, cunki cok guzel ve cok faydali ve en onemlisi cooook ihtiyac olan bir siteniz var.

Son olarakta bu mesajimin kaldirilmasindan korkuyorum. Zaten boyle birsey olursa bu sitenin hic bir anlami kalmicak benim icin. Ama kaldirilmazsa sizi hollandada da tanitmak icin herseyi yapacagim.

Okuma zahmetine girdiginiz icin coook tesekkur ediyorum, kalin saglicakla :))

Merhaba,
size daha sonra belki benden daha sağlıklı bir bilgi verecektir yöneticiler .

Bu sitede herhangi bir hastane de herhangi bir doktora ameliyat olmuş hastalar olumlu veya olumsuz yorumlarını "yasalar ve kurallar" çerçevesinde yazmakta özgürdür.

Yasak olan iftira ve karalamadır, ortada bir takım doktor hatası vb varsa bunun ilgili merci sosyal medya değil savcılıktır, devletin mahkemeleridir, hasta mağdur olmuşsa mağduriyetini bir yere kadar burada dile getirebilir, bir yerden sonrası savcılık ve mahkemede çözülmelidir çünkü bir kurum, kuruluş veya mesleğin ticari itibarının zedelenmesi hukuken suçtur, aynı zaman da doktorlarla ilgili niyeti ve haddi aşan yazılar kişilik haklarına saldırı kabul edildiğinden Türk Ceza kanuna göre suç kapsamında olup sitemizde suç teşkil edecek yazıların yazılması kesinlikle yasaktır, aynı şekilde reklam sayılabilecek yazılar da yasaktır.

Bu sebepledir ki üyeler ne karalama ne de reklam içerikli yazılar yazamaz.

Kimse eleştirel yazı yazılamaz demiyor, Türkiye Cumhuriyeti anayasasına göre suç kapsamına giren yazılar yazılamaz diyoruz sadece, zira ne hastanın daha çok mağdur olmasını isteriz ne de yasal ihtarnamelerle sitemizin mağdur edilmesini isteriz.

Okuduğunuz yazının bir cümlesi yerine keşke tamamını değerlendirseydiniz.
Üyeleri ilgilendiren kısım da aynen şöyle yazar:

"Üyelerimize;

Forumumuzda hiçbir şekilde doktor,kişi ve kurum karalamaya izin vermemekteyiz. Bazılarınız hep olumlu şeyler mi yazacağız dese de bu hem siteyi hem de sizleri zor durumda bırakır. Yaklaşık 450.000 üyeli bir paylaşım platformu burası. Bazı üyelerimiz hakkında bu tarz mesajlar yüzünde davalar açılmış durumda. Bu duruma düşmek istemiyorsanız paylaşımlarınızı dikkatli yapınız. Tabii ki memnun kalmadığınız bir operasyondan bahsedebilir, şikayetlerinizi yazabilirsiniz ama cümlelerinizi dikkatli kurmalısınız. X doktor kasap, beni mahvetti, arkadaşımın yüzü şöyle berbat oldu gibi mesajlara izin vermemekteyiz.
Bu kadar sorun yaşıyorsanız TC mahkemeleri emrinizde davanızı açar yasal sürecinizi beklersiniz
. Bu forum hiçbir doktorun mesnetsizce kötülenmesine alet olmayacaktır. Bir doktorun eğitimini, becerilerini sorgulamak bu işi yapmayan ve bu konuda yetkinliği olmayan bizlere düşmez. Onlarca hastası mutlu iken burada sadece bir mutsuz hastası olan doktor için sağlıklı ve objektif yorum yapılamaz. O nedenle okuduğunuz her olumsuz yoruma da inanmayınız. Ameliyat sonuçları biraz da görecelidir. Burayı izleyen doktorlar da var ve defalarca burada yazan hastasının kim olduğunu kendisi araştırıp, yazdıklarının yanlış olduğunu kayıtlarla belgeleyenler var. Burada şu durumdan memnun değilim derken doktorun bu durumun oluşabileceğini kendisine operasyon öncesinde söylediğinden bahseden yok maalesef. Bu tür konular zaten yargıda ama sizlerden mesajlarınızı yazarken özenli olmanızı rica ediyoruz. Bu arada buraya sadece mutlu hastalarını yönlendiren gidin kadınlar Kulübünde yazın diyen doktorlar da var. Ya da bir doktorun sadece mutsuz olan birkaç hastasının bulunduğu topikler var. Hiçbir doktor %100 memnuniyet oranına sahip değildir. Ve bu oranların çıkarılacağı yer de burası değildir. O nedenle sürekli tekrarladığım sözü yineliyorum. Burada yazılan her iyi iyi, her kötü de kötü değildir. Burası sadece sizin için ufak bir fikir alabileceğiniz bir platform olmalı. Asıl kararı doktorunuzla görüştükten sonra kendiniz vermelisiniz."

Kazen bey'inde bilgilendirme mesajında belirttiği gibi, burada sadece ufak çaplı fikirler alabilirsiniz, sonuçta burada yazan kişiler hastalar ve x bir doktordan memnuniyet kişiden kişiye değişir, sitede yazılan yazılara %100 doğrudur garanti veriyoruz diyemeyiz, söz konusu sağlığınızsa olmak istediğiniz cerrahi işlemleri hangi doktorda olacağınızın kararı tümüyle sizlere ait olup doğru tercihleri doktorlarla yüz yüze görüşerek yapmalısınız.

Son düzenleme:
Ben bu konuda bir doktoru dinleyip gereken bilgileri aldiktan sonra en fazla ihtiyacim hastalarin deneyimleri.

Insanlara x konuda uzman degilsiniz konusma hakkinizda yok demek haksizliktir.

Insanlara elestirme hakki vererek aslinda doktorlarimizada yardim etmis oluruz rekabeti arttirdigimiz icin ve onlarinda kendilerine donup bakmasini ve yanlislarini duzeltmesini saglariz.

Arkadaslar elestirilmekten ve elestirmekten asla korkmayalim.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. çok güzel özetlemiş benim mesajımda anlatmak istediğim ; Hakaret ile eleştiriyi karıştıranlaradır.

Avrupa ile mukayese etmişsiniz ama Avrupa'da hiç bir doktorun bu tür sitelere müdahale ettiğini sanmıyorum. Burada öyle mi ? X bir doktora kasap deniyor adam bize dava açıyor yayıncı olduğumuz için. İlginçtir hasta gidip hakkını yasal süreçte aramıyor. Keşke hastalara sorsaydınız neden hakkını yasal süreçte aramıyorsun diye.

Lütfen eleştiri ile hakareti karıştırmayın. Burada hiç bir doktoru eleştiremezsiniz diye bir cümle kurmadık. Önemli olan eleştirinin dozunun artıp hakarete dönmemesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back