• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elektronik Sigara Konusu

queenly_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
535
658
33
Herkese merhaba,

Konu uygun başlığa taşınmadan önce bir süre burda kalsın istiyorum. Çünkü doğru bilgi alamamak benim için dert ve en çok buradaki konular görülüyor.

Elektronik sigara konusu biliyorsunuz ki çok tartışmalı.. Zararlı, yasaklandı, aslında yasaklanmazdı ama sigara sektörünün başları kasten yaptı, Amerika'da serbest, ben kullandım, o reklam yapıyor vs.
Gerçekten kullanan, araştıran, bilgisi olan var mı?
Hiçbir net bilgi bulamıyorum reklamdan başka, burdaki konular da çok eski.
Tecrübe ve görüşlerinizi bekliyorum.
Selamlar,

ben kullandım canım 3-4 ay kadar
bir zarar görmedim sağlıkla ilgili
akciğerlerde su toplamasına neden oluyormuş diye satışı yasaklandı diye biliyorum ancak, net bir bilgim de yok.
kullandığım dönemler sigarayı azalttım ama bırakamadım, elektroniği bıraktım
sigara tadı vermiyor zaten , aromaları var onlar nargile havası veriyor. tütün aromalısını da denedim ama yine aynı tadı vermiyor.
birde 1 sigara içersin keser, ancak bu kesmiyor sürekli içmek istiyorsun
ama işte mesela 3 sigara içeceğine 1 içiyorsun, kalanını elektronik içiyorsun da sigarayı bıraksan bu kez de ona bağımlı oluyorsun
sigara zararlı tamam ama elekronik sigaranın içinde de ne olduğunu bilmiyoruz ki, her şeyi çinden geliyor

Sigara içmek bir bağımlılık olduğu için, elektronik sigaranın içinde de aynı sigaradaki bağımlılık yapan madde olan "nikotin" olduğu için, ayrıca sigara psikolojik bağımlılık da yaptığı için (parmak arasında tutma, ağıza götürme, içe çekme gibi) bir sigara bırakmak yöntemi olarak kabul edilmiyor.

Sigara içmek bir bağımlılık olduğu için, elektronik sigaranın içinde de aynı sigaradaki bağımlılık yapan madde olan "nikotin" olduğu için, ayrıca sigara psikolojik bağımlılık da yaptığı için (parmak arasında tutma, ağıza götürme, içe çekme gibi) bir sigara bırakmak yöntemi olarak kabul edilmiyor.
Sigaranın kimyasalını almama ya da onla azaltma bir method olabilir mi?

ben kullandım canım 3-4 ay kadar
bir zarar görmedim sağlıkla ilgili
akciğerlerde su toplamasına neden oluyormuş diye satışı yasaklandı diye biliyorum ancak, net bir bilgim de yok.
kullandığım dönemler sigarayı azalttım ama bırakamadım, elektroniği bıraktım
sigara tadı vermiyor zaten , aromaları var onlar nargile havası veriyor. tütün aromalısını da denedim ama yine aynı tadı vermiyor.
birde 1 sigara içersin keser, ancak bu kesmiyor sürekli içmek istiyorsun
ama işte mesela 3 sigara içeceğine 1 içiyorsun, kalanını elektronik içiyorsun da sigarayı bıraksan bu kez de ona bağımlı oluyorsun
sigara zararlı tamam ama elekronik sigaranın içinde de ne olduğunu bilmiyoruz ki, her şeyi çinden geliyor
Ben de bunu düşündüm.. Bununla mg düşürerek bırakmak. Normal sigarayı azaltmak ve bırakmak gibi. Pek çok kartuştan bahsediliyor. Aromalı, nikotinli vs. Özellikle marka, ülke, aroma tavsiyeniz var mı? Sonra niye bıraktınız 3 aydan fazla dayanılmaz mıydı?

Sigaranın kimyasalını almama ya da onla azaltma bir method olabilir mi?

Nikotini azaltarak bırakmak istiyorsanız nikotin bantları kullanabilirsiniz. Sigara bırakma poliklinikleri var duydunuz mu hiç?
Sigara bırakma konusunda sertifika almış doktorlar bulunuyor. Bir danışmanızı tavsiye ederim. 171 numaradan randevu alabiliyorsunuz.

Ben de bunu düşündüm.. Bununla mg düşürerek bırakmak. Normal sigarayı azaltmak ve bırakmak gibi. Pek çok kartuştan bahsediliyor. Aromalı, nikotinli vs. Özellikle marka, ülke, aroma tavsiyeniz var mı? Sonra niye bıraktınız 3 aydan fazla dayanılmaz mıydı?
yok ya dayanılmaz birşey değil, güzel nargile gibi
ama baktım sigaranın yerini tutmuyor bıraktım, sonra da toplatıldı diye haberler çıktı
vallahi marka hatırlamıyorum çin malıydı onu hatırlıyorum. aroma da hatırlamıyorum tam ama gerçek sigara aroması vardı en çok onu sevmiştim. eşim ebay den getirtiyordu.

Evet Fr'da yaşıyorum serbest burada çok da kullanıcısı var
Nargile gibi meyveli ama nikotinsiz olanları da var tütünlü nikotinli de.
Sigara bırakmayı veya aazaltmayı hedefliyorsanız gerçekten işe yarıyor
Ama zararlarını bilmiyorum, zararsız oldugunu da sanmıyorum

Evet Fr'da yaşıyorum serbest burada çok da kullanıcısı var
Nargile gibi meyveli ama nikotinsiz olanları da var tütünlü nikotinli de.
Sigara bırakmayı veya aazaltmayı hedefliyorsanız gerçekten işe yarıyor
Ama zararlarını bilmiyorum, zararsız oldugunu da sanmıyorum
Frandadaki markalardan örnek verebilir misiniz bildiğiniz varsa?

Nikotini azaltarak bırakmak istiyorsanız nikotin bantları kullanabilirsiniz. Sigara bırakma poliklinikleri var duydunuz mu hiç?
Sigara bırakma konusunda sertifika almış doktorlar bulunuyor. Bir danışmanızı tavsiye ederim. 171 numaradan randevu alabiliyorsunuz.
Evet duydum. Şöyle bir algınız oluşmasın paketlerce içen nikotin almadığında vücudu tepki veren biri değilim.
Sigara içmenin kendisinin bir alışkanlık olduğunu düşünüyorum. Pek tabii nikotin de bağımlılık yapıyordur bu arada. O yüzden sigara içmekten geri kalmadan azaltmayı mantıklı bulmuştum..

Ben yasaklanmadan önce kullanmıştım. Bende bir işe yaramadı. Yine sigara içmeye devam ettim ondan sonra. Bir de içinde neler olduğunu bilmiyoruz. Yasaklandığına göre zararlı maddeler olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca sigarayı azaltarak bırakmak sonuç vermiyor. Farkında olmadan yine arttırabiliyor insan.

Herkese merhaba,

Konu uygun başlığa taşınmadan önce bir süre burda kalsın istiyorum. Çünkü doğru bilgi alamamak benim için dert ve en çok buradaki konular görülüyor.

Elektronik sigara konusu biliyorsunuz ki çok tartışmalı.. Zararlı, yasaklandı, aslında yasaklanmazdı ama sigara sektörünün başları kasten yaptı, Amerika'da serbest, ben kullandım, o reklam yapıyor vs.
Gerçekten kullanan, araştıran, bilgisi olan var mı?
Hiçbir net bilgi bulamıyorum reklamdan başka, burdaki konular da çok eski.
Tecrübe ve görüşlerinizi bekliyorum.
Selamlar,
Eşime yeni aldık

Ben yasaklanmadan önce kullanmıştım. Bende bir işe yaramadı. Yine sigara içmeye devam ettim ondan sonra. Bir de içinde neler olduğunu bilmiyoruz. Yasaklandığına göre zararlı maddeler olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca sigarayı azaltarak bırakmak sonuç vermiyor. Farkında olmadan yine arttırabiliyor insan.
Sigara da çok zararlı niye yasaklanmıyor

Sigara da çok zararlı niye yasaklanmıyor

Sigara yasaklanırsa insanlar tütün sarar, kaçak tütün içerler, başka yöntemlere başvururlar ve de devletin geliri var sigaradan ve içkiden. Ayrıca sigaranın içinde zararlı da olsa ne olduğu biliniyor. Diğerinde hangi kimyasal maddeler olduğu bilinmiyor.

Bir zararı yok ben elektronik sigarayla bıraktım. Orjinal likit bulmak önemli gerçek tadı o veriyor. Orjinal adı altında satılan likitlerin çoğu sahte kimse gerçeği söylemiyor. Benim şansım ailemin Almanya'da olması ve bütün ürünleri orjinal almış olmam. Hatta hamile kalmadan önce organlarıma kadar baktı doktorum her şey süper dedi. Yurt dışındaki herkes kullanıyor sigaradan daha sağlıklı olduğu kesin. Hatta Türkiye'deki bir dahiliyeci bana kullanabileceğimi bile söylemişti. O nedenle ben kullandığım için zararlı diyemeyeceğim.

Bir zararı yok ben elektronik sigarayla bıraktım. Orjinal likit bulmak önemli gerçek tadı o veriyor. Orjinal adı altında satılan likitlerin çoğu sahte kimse gerçeği söylemiyor. Benim şansım ailemin Almanya'da olması ve bütün ürünleri orjinal almış olmam. Hatta hamile kalmadan önce organlarıma kadar baktı doktorum her şey süper dedi. Yurt dışındaki herkes kullanıyor sigaradan daha sağlıklı olduğu kesin. Hatta Türkiye'deki bir dahiliyeci bana kullanabileceğimi bile söylemişti. O nedenle ben kullandığım için zararlı diyemeyeceğim.
Benim eşimde çok güzel gidiyordu likit değiştirdi sigara içiyor şimdi likiti tam tuttursa adını özelden yazarmısınız

Back