- 29 Şubat 2012
- 61.512
- 62.458
-
- Konu Sahibi Huy Meselesi
zaten 3 zamanlı tarifeyi kullananlar için bu geçerli .. tarife tek zamanlıysa farketmiyor..''Bulaşık ve çamaşır makinesini gece çalıştırın çünkü akşam 12’den sonra sanayi tüketimi durma noktasına geleceğinden dolayı enerji bakanlığı elektrikte indirim uygulamaktadır.'' Bu maddeden emin misiniz? Geçenlerde araştırdığımda artık böyle bir durumun söz konusu olduğunu okudum ama?
zaten 3 zamanlı tarifeyi kullananlar için bu geçerli .. tarife tek zamanlıysa farketmiyor..
ewet 3 zamanlı tarife var.. akıllı saatse yakınınızdaki elektrik idaresine başvurup geçiyorsunuz isterseniz 3 zamanlı tarifeye..akşam 10 dan sonra sabah 6 ya akdar yarı fiayt.. sabah 6 ile akşam 17 arası nomal tarife..akşam 17 ile akşam 10 arası iki katı.... akşamda 10 dan sabah 6 ya yarı ücret..3 zamanlı tarife için var yani böyle bir durum doğru mudur?
Bundan 6-7 sene önce akşam 20 sonrasında daha uygun fiyatlıydı. Geçenlerde araştırma yapınca bulamamıştım, öğrendiğim iyi oldu.
ewet 3 zamanlı tarife var.. akıllı saatse yakınınızdaki elektrik idaresine başvurup geçiyorsunuz isterseniz 3 zamanlı tarifeye..akşam 10 dan sonra sabah 6 ya akdar yarı fiayt.. sabah 6 ile akşam 17 arası nomal tarife..akşam 17 ile akşam 10 arası iki katı.... akşamda 10 dan sabah 6 ya yarı ücret..
yok ben kullanmıyorum.. geçmedim .. bazen akşam 17 ve 10 arası çok kullanım yapıyoum ben.. o yüzden geçmedim..ama kullannalar memnun bu tarifeden.İyiymiş gerçekten. Siz kullanıyor musunuz bu tarifeyi? Ciddi anlamda faturayı düşürüyor mu? Biz de çok kullanım olmamasına rağmen 120 TL civarında geliyor.
Makine kullanimlarimiz ortalama olarak ayni ama ödediğimiz tutar çok farklı :)33 geldi bana bu ay.
beyaz eşyalarım A++
haftada 3 kere bulaşık makinesi 65 derecede çalışır
2 kere de çamaşır makinesi 1 saatlik programda 40 derecede çalışır
buzdolabı 4 derecede çalışıyor. derin dondurucu kısmı - 18 derece
evdeki ampuller tasarruflu.
kullanılmayan odada tv, ışık kapatılır.
Makine kullanimlarimiz ortalama olarak ayni ama ödediğimiz tutar çok farklı :)
Bizim evde telefonlar gun şarj edilir. TV genellikle açık ama mutfağa gecersem kapatiyorum. Su isiticimi da kaldırdım elektrik çok yaktığı için. En düşük 43 en yuksek 60 geldi. Fırını da baya bi azalttim artik bakalım ne olacak.
Utu bende de yok bilgi sarı da nadir kullanıyoruz. Ama benim şöyle bir sorunun var ki binanın otomatı bizim sayaca bağlı. Bu yüzden ev sahibi bizden kusurleri almıyor faturadan.ütü yapmıyorum ben
fırın da ayda 2-3 kez ancak çalışıyor
bizim de bilgisayar sürekli şarjda.
tv yi eko moda getiriyorum ama günde 2 saat falan açık
bu ay yaklaşık 1 hafta erken geldi faturam yalnız. 1 hafta daha kullansam 40 gelirdi bence