Elektrikli soba hakkında tecrübesi olan?

moonlight_mj4ewr

Evlâd-ı Osmanlı
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
849
14
46
Diğer
Merhaba bayanlar odamda herhangi bir ısınma yöntemi olmadığı için babam elektrikli soba almış, fakat şimdi de elektrik faturasına çok yüklenecek diye açtırmaya korkuyorlar Haliyle odamda duramıyorum. Size sorum bu sobayı en ekonomik şekilde nasıl kullanabilirm? Markası Luxell soba da bu :

Lütfen yardım edin bayanlarrr

Son düzenleme:
Biz yıllardır odun kömür sobası kullanıyoruz sadece 1 sene soba kuramadık o senede hava çok soğuk gitti kuru bir ayaz elektrik sobası kullandık mecburen ufo türü ondan sonra resimde eklediginiz modelden de kullandık tabi markaası farklı idi ve faturalar çok kabarık geldi ne yazıkki.

Bende odamda buna benzer bir soba kullanıyorum. Yarım saat açtıktan sonra oda zaten ısınıyor. O ısı 1 saat gidiyor zaten. Öyle yarım saat aç 1 saat kapa yapıyorum işte :)

Faturamız yazın 130 geliyorsa kışın 150 geliyor. Çok fark etmiyor yani. Ama ben sadece odamda kullanıyorum kalorifer bozulunca salonu bu sobayla ısıtmaya kalktık bir süre fatura tavan yapmıştı

hadi ya aslında ben bu tarz küçük bişey istiyordum ama babam nolur ondan kücücük diye bunu gidip almış arkadaşımda var benzeri çok iyi offf üzüldüm şimdi napıcam ya ben

Canım bizim evde bi tane sizin sobanın bi alt modeli bide küçük bi elektirikli soba sürekli yanıyo ve yazın 50 tl civarı gelen fatura şimdi 100 tl geliyo

benim odam 10 m2 bile değil ama o kadar soğukki yani ev içinde değil avlunun içine o yüzden ayrı kalıyor sobadan falan inşallah fazla gelmez fatura korkmaya başladım haa. şu an elim donuk bi vaziyette. peki sen bunun havalandırmasını açıyormusun canım?

Canım bizim evde bi tane sizin sobanın bi alt modeli bide küçük bi elektirikli soba sürekli yanıyo ve yazın 50 tl civarı gelen fatura şimdi 100 tl geliyo

+50 tl çok fazla değil ya :) siz o konuda çok şanslısınız aslında ben yurtdışındayım ve elektrik buraya m2 başına geliyor bir de yarısı vergi 100 eurodan aşağı pek düşmez -.-

biz bu ısıtıcıyla tanışalı klimaları bile açmaz olduk evde...

küçük iş görmez gibi geliyor ama 15 dk bile odanın havasını değiştiriyor..

ve çok az elektrik harcıyor

odanız ısınınca sadece bir gözü yanık kalırsa,elektrikte fazla gitmez.
Alma imkanın varsa ufoların ayarlı olanları var,ortam ısınınca kendi belirli aralıklarla kapanıp açılıyor.

Önlemlerin başında kapınızı pencerinizi sıkı,sıkı kapatın.Hatta kapınızın altında soğuk hava girecek açık kısım varsa onu kapatmaya özen gösterin.

Bende bundan yok daha küçük ama benim odam 20 m2 vardır ben çok rahat ısınıyorum. Ama tabi hangi ilde olduğunuza göre değişir. Bazı iller daha soğuk oluyor. İnşallah çok şişirmez faturanızı.

Bende ki sobada bu;

Odan 10 m2 sorun olmaz canım yani fazla yüksek gelmeyebilir bizim ev 165 m2 di bütün evi ısıtmak zorunda kalmıştık elektrik ileşimdide odun sobası yanıyor bulundugum odada odun sobasının yerini hiçbirşey tutmuyor tabi ama bu son kuruşumuz olacak doğal gaz döşeniyor artık.

en iyisi yagli olanlar uzun sure sicak kaliyorlar daha az yakiyolar. malesef seninki cok yatar kapanir kapanmaz da sogur. tek gozunu yakarsan idare eder belki

biz bu ısıtıcıyla tanışalı klimaları bile açmaz olduk evde...

küçük iş görmez gibi geliyor ama 15 dk bile odanın havasını değiştiriyor..

ve çok az elektrik harcıyor

oof of biliyorum arkadaşımda kaç yıldır kullanıyor ama babam işte

çok teşekkürler

benimkini şu an kapattım buz gibi yaa

ısınmıyorki ben mi yanlış kullanıyorum acaba ama yok 1saat olmuştur açalı hala soğuk geri götürsek alırlarmı acaba babama söyliyim baya zaman da oldu alalı 1 ay falan. bizim oturma odasında odun sobası var işte ev hep 30 dereceye yakın ama benim odam ayrı.

en iyisi yagli olanlar uzun sure sicak kaliyorlar daha az yakiyolar. malesef seninki cok yatar kapanir kapanmaz da sogur. tek gozunu yakarsan idare eder belki

oof of teşekkür ederim yaa hem de 60 euro vermiş buna ah babacım ah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…