- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.044
-
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
Kışın ayarını düşürüyorum. Ama ona yapacak bişey yok. Demekki 10liradan az yakıyor ki gelmiyor bazen. Buay kullandım mesela 38 lira geldi. Önceki ay 21 lira gelmişti
Allahım korusun hasta olmayın da.Ben henüz doğalgazıda açmadım baya baya tasarruf etmem gerekiyor üşüyünce üzerime bi kat daha giyiyorum. Kar yağmadan yakmicam mecbur napalım. İki yetişkin insanız çocuk yok evde nasılsa geçen ay 11 lira doğalgaz geldi bu ay hiç gelmeyebilir.
lamba,tv bunlar zaten çok yakan şeyler değil.Doğalgaz olsa neyse de elektirğin az geldiği için faturalandırılmadığına ömrü billah evimde şahit olmadım.Bir kere buzdolabı 24 saat evde ol olma çalışıyor.Kombi yaz bile olsa yaz konumunda duş alırken çalışıyorAkşamları lambayı bile açmayız doğrı dürüst eşim çok ışığı sevmiyor ışıklı olan yerlerde düşük wattlı. 2 kişiyiz haftada iki defa çamaşır makinası çalıştırırım. Beyazlar ve renkiler için ayrı ayrı ama öyle 2saat 3 saat değil zaten çok kirletmediğimiz için enfazla 1 saatlik program yetiyor. Az bulaşığı elde hallederim makina geç dolar. Çok fazla tv izlemeyide sevmiyorum eşimde sevmez. Gümdüz hep kapalı evdeyken. Akşamları film izleriz belki. Kullanmadığım fişleri prizde bekletmem çekerim ölü elektrik harcıyor çünkü. Kullanmayınca yakmıyor diye bişey yok prize bağlı olunca azda olsa yakıyor. Ütüyüde haftada bir kullanırım. Bazende eşim ertesi gün ne kullanacaksa onu ütüler hazırlarım. Bunun gibi şeyler.
Sizin fatura bize giriyor galiba
Faturamız 90 civarı gelmiş hala şoktayım ve biz 2 kişiyiz
Beyaz eşyaları ve ütüyü çok fazla kullanmıyorum, ve ayın yarısında evdeyim bu süre içinde de akşama kadar işteyim... Faturam en az 51 tl geldi gidip şikayet edeceğim artık çok sinir olmaya başladım ya....Kızlar yaklaşık 1.5 yıllık evliyim. Bu evimize Haziran'da taşındık mayısta tuttuk temizlik vs gittik elektrik kullandık. Önceki evimizde fatura ev sahibinin üstüneydi bizde almadık. Sonra bu yeni eve taşınınca faturaları kendi adımıza aldık. Ben o zamanlar çalışmıyordum tek tek ilgilendim faturaları kendi adıma aldım. 6 aydır 3 faturamız az tüketim nedeniyle borcunuz yoktur gibisinden bir yazıyla geldi. Mayıs geldi haziran gelmedi temmuz geldi ağustos gelmedi gibi bir ay geliyorsa bir ay gelmiyor. Tamam ramazan öncesi yoktuk taşındık hemen tatile gittik. Kurban bayramı haftasında da 3 hafta evde yoktuk. Ama en son gelen fatura dün geldi hadi o geçen ayı faturalandırdı desem tarih yazmıyor o yüzden ilk okuma son okuma bilmiyorum ben ekim ayında hep evdeydim. Çamaşır bulaşık makinesi kahve makinesi sık sık kullandığım şeyler. Saç düzleştirici, fırın vs. Önceki evde 50 60 tl civarı geliyordu. Burda da 3 ay yine o civarlarda geldi ama böyle 0 borçta geldi.
Faturalarla ben ilgileniyorum eşim bilmez ne kadar ödedik ne geldi diye. Dün dedim eşime o da belki 2 ayı birleştireceklerdir dedi. O diğer 2 faturada tatillere gittiğimiz dönemlere denk gelse sonrasında birleştirilse diye düşünüyorum ama bilemedim. Enerjisa'yı arasam sonra bana ceza çıkarırlar mı diye çekinmiyor da değilim. Daha önce böyle bir şey başına gelen var mı? Millet faturam çok geldi der dertlenir ben faturam neden az diye düşünüyorum :/
ketil ya da çaycı kullanıyomusun onlar çok yakıyorBeyaz eşyaları ve ütüyü çok fazla kullanmıyorum, ve ayın yarısında evdeyim bu süre içinde de akşama kadar işteyim... Faturam en az 51 tl geldi gidip şikayet edeceğim artık çok sinir olmaya başladım ya....
kettle kullanırım o kadar yakıyor muymuş yaaaketil ya da çaycı kullanıyomusun onlar çok yakıyor
çok fark ediyor 1 ay dene hiç kullanma faturanı gör. ben de ilk evlendiğimde kettle kullanırdım yemekler için vs. çay için çaycı faturalar 80e yakındı sonra dedim kullanmıcam bunları kaldırdım 50 60 civarı geldi tabi o zamanlar eski evdeydik bu evda fatura hiç gelmiyorkettle kullanırım o kadar yakıyor muymuş yaaa
merhaba 8 sene enerjisada müşteri temsilciliği yaptım. elektrik sayacınız muhtemelen arızalı kullanım yaptığınız zamanlarda tüketimi işlemiyor. sayaç arızasında sayaç ya tüketim yapıldığında okuyamaz yada tüketim yapmadığınız saatler dede tüketim yapmaya devam eder. müşteri hizmetleri evinize yakınsa gidin sayaç kontrolu talep edin bunun için herhangi bir ceza işlemez sayacı değiştirirler faturanıza sadece 18 tl mühür parası yansır sayaç ücretini devlet karşılıyor. yada. 444 4 372 çağrı merkezindende sayaç kontrolunu talep edebilirsiniz. çağrı merkezine sözleşme veya tesisat numaranızı vermeniz yeterli olur.
Yaaaa bugünden itibaren deniyorum bakalım kaç gelecekçok fark ediyor 1 ay dene hiç kullanma faturanı gör. ben de ilk evlendiğimde kettle kullanırdım yemekler için vs. çay için çaycı faturalar 80e yakındı sonra dedim kullanmıcam bunları kaldırdım 50 60 civarı geldi tabi o zamanlar eski evdeydik bu evda fatura hiç gelmiyor
Sayacınız bozuk olabilir aynısı başımıza geldi yıllar önce ilk ay 0 tl borcunuz yok sonra ki ay tekrar aynı durum olunca babam gerekli yerlere müracat etti ve sayacımız bozulmuş sonra düzeldi.sayaç vs değitşi.evet aynen öyle oldum şuan :/