Elektrik faturam az geliyor

Bence araştırın.
Bize de su faturası gelmiyordu.
3 ayın sonunda başvurduk,sayaç okunmamış,ıvır zıvır dediler,yüklü bir fatura çıkardılar.

Gelmemesi iyi bisey aslinda da:)
İnsallah sonrada yanlis olmus deyip yuklu bi miktar borc cikarmazlar.
Cok gecmeden bi arastirin isterseniz nolur nolmaz.
Bide hic kullanilmasa bile sonucta orda da birsuru ivir zivir bedelller var onun icin bile bi fatura gelmezmi.yazmiyo olabilirler mi sizinkini

Bende çamaşır makinası 2 güne 1 bulaşık makinesi de aynı. ketıl, çaycı saatlerce çalışır her gün tost makinasıda çalışır. Telefonlar şarzda televizyon akşama kadar açık ne bileyim yinede 90 okuyunca çok geliyor insanın gözüne

merhaba 8 sene enerjisada müşteri temsilciliği yaptım. elektrik sayacınız muhtemelen arızalı kullanım yaptığınız zamanlarda tüketimi işlemiyor. sayaç arızasında sayaç ya tüketim yapıldığında okuyamaz yada tüketim yapmadığınız saatler dede tüketim yapmaya devam eder. müşteri hizmetleri evinize yakınsa gidin sayaç kontrolu talep edin bunun için herhangi bir ceza işlemez sayacı değiştirirler faturanıza sadece 18 tl mühür parası yansır sayaç ücretini devlet karşılıyor. yada. 444 4 372 çağrı merkezindende sayaç kontrolunu talep edebilirsiniz. çağrı merkezine sözleşme veya tesisat numaranızı vermeniz yeterli olur.

bunlar ihtiyaçtir kullancaz işte mecbur:/

evde derin dondurucu yoksa ; bulaşık ve çamaşır makinesi haftada 2 gün saat 10 dan sonra çalışıyorsa ; fırını ayda 2 kere kullanıyorsanız ve her gün süpürge açmıyorsanız , telefonları iş yerinde şarj edin baya kısılır . Florasan lamba ile a sınıfı beyaz eşyayı saymıyorum .

Gerçekten mi?
Elektriği az tüketmeyi nasıl başarıyorsunuz?
Bilsek de biz de katkıda bulunsak doğaya?

Hımmm...
Bulaşık ve çamaşır makinası bazen hergün bazen 2 günde bir mutlaka çalışır.
Doluyor çünkü. Mecburuz.

Gerçekten mi?
Elektriği az tüketmeyi nasıl başarıyorsunuz?
Bilsek de biz de katkıda bulunsak doğaya?
Akşamları lambayı bile açmayız doğrı dürüst eşim çok ışığı sevmiyor ışıklı olan yerlerde düşük wattlı. 2 kişiyiz haftada iki defa çamaşır makinası çalıştırırım. Beyazlar ve renkiler için ayrı ayrı ama öyle 2saat 3 saat değil zaten çok kirletmediğimiz için enfazla 1 saatlik program yetiyor. Az bulaşığı elde hallederim makina geç dolar. Çok fazla tv izlemeyide sevmiyorum eşimde sevmez. Gümdüz hep kapalı evdeyken. Akşamları film izleriz belki. Kullanmadığım fişleri prizde bekletmem çekerim ölü elektrik harcıyor çünkü. Kullanmayınca yakmıyor diye bişey yok prize bağlı olunca azda olsa yakıyor. Ütüyüde haftada bir kullanırım. Bazende eşim ertesi gün ne kullanacaksa onu ütüler hazırlarım. Bunun gibi şeyler.

Hımmm...
Bulaşık ve çamaşır makinası bazen hergün bazen 2 günde bir mutlaka çalışır.
Doluyor çünkü. Mecburuz.

Ya annemin inanışı komşuyu rahatsız etmeyecek elektrikli eşyayı saat 10 dan sonra çalıştırır . Bende buz dolabı hariç diğer ev aletlerinin fişini evden çıkmadan çekerim .Çünkü sevmiyorum ya açık unuttuysam korkum var :)

Hiç bir elektirk kullanmasan evde olmasan bile buzdolabı çalışıyor.Saatine bir bak dönüyor mu

Tamam da hergün çalışan buzdolabı bile kullanım bedeli çıkarmaz mı?

Sayac okunmuyor olabilir mi?

Ben henüz doğalgazıda açmadım baya baya tasarruf etmem gerekiyor üşüyünce üzerime bi kat daha giyiyorum. Kar yağmadan yakmicam mecbur napalım. İki yetişkin insanız çocuk yok evde nasılsa geçen ay 11 lira doğalgaz geldi bu ay hiç gelmeyebilir.

Bu dediklerinin fazlasini yapiyorum mesela en cok utu yakiyo elektrigi onuda cok nadir kullanirim.ama 90 dan asagi gelmez.
Sehre gorede degisiyo olabilir.
Simdi bide kombiler calisiyor yuzde 20 30 fark ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…