- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
-
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
cnm banada oldu böyle bişey 3 ay faturam yazılmadı faturamla gittim bayiye 3 aylık faturam 74 lira küsür çıktıki yine 3 aya göre az çünkü aylık faturam 50 6o civarıdır.ben yine peşine düştüm elektirikçi yazmamıştır yada apartmanda kaybolmuştur diye eşim gitti bu sefer bayiye onada 65 falan demişler biz ödedik bu faturayı ne borç çıktı ne bişey hala anlayamadım 3 aylık nasıl o kadar az fatura çıktığını ve temihbilledikte bayiye durum böyle böyle bu fatura az falan dedik ama ödeceğiniz tutar bu kadar dediler nitekim üzerinden 5 ay geçti bi sorunla karşılaşmadım.sizde arayın yada bayiye gidinKızlar yaklaşık 1.5 yıllık evliyim. Bu evimize Haziran'da taşındık mayısta tuttuk temizlik vs gittik elektrik kullandık. Önceki evimizde fatura ev sahibinin üstüneydi bizde almadık. Sonra bu yeni eve taşınınca faturaları kendi adımıza aldık. Ben o zamanlar çalışmıyordum tek tek ilgilendim faturaları kendi adıma aldım. 6 aydır 3 faturamız az tüketim nedeniyle borcunuz yoktur gibisinden bir yazıyla geldi. Mayıs geldi haziran gelmedi temmuz geldi ağustos gelmedi gibi bir ay geliyorsa bir ay gelmiyor. Tamam ramazan öncesi yoktuk taşındık hemen tatile gittik. Kurban bayramı haftasında da 3 hafta evde yoktuk. Ama en son gelen fatura dün geldi hadi o geçen ayı faturalandırdı desem tarih yazmıyor o yüzden ilk okuma son okuma bilmiyorum ben ekim ayında hep evdeydim. Çamaşır bulaşık makinesi kahve makinesi sık sık kullandığım şeyler. Saç düzleştirici, fırın vs. Önceki evde 50 60 tl civarı geliyordu. Burda da 3 ay yine o civarlarda geldi ama böyle 0 borçta geldi.
Faturalarla ben ilgileniyorum eşim bilmez ne kadar ödedik ne geldi diye. Dün dedim eşime o da belki 2 ayı birleştireceklerdir dedi. O diğer 2 faturada tatillere gittiğimiz dönemlere denk gelse sonrasında birleştirilse diye düşünüyorum ama bilemedim. Enerjisa'yı arasam sonra bana ceza çıkarırlar mı diye çekinmiyor da değilim. Daha önce böyle bir şey başına gelen var mı? Millet faturam çok geldi der dertlenir ben faturam neden az diye düşünüyorum :/
Sizin durumunuz daha farklı ama ben yine de bizim başımıza gelen durumu anlatayım. Bizim de geçtiğimiz yaz 5-6 ay üstüste "limitaltı bildirimidir, borcunuz yoktur" şeklinde fatura geldi. Bir tuhaflık olduğunu anladık tabi, Enerjisa'yı arayıp durumdan haberdar ettik. Bize daha sonra konu hakkında bilgi vermediler ama gelip düzelttiler sanırım, bir sonraki ay normal fatura geldi. Birikmiş borç falan da çıkarmadılar. Bence bilgilendirmenizde fayda var.
Öyle bir ülke olduk ki, çok gelse kızıyoruz az gelse korkuyoruzKızlar yaklaşık 1.5 yıllık evliyim. Bu evimize Haziran'da taşındık mayısta tuttuk temizlik vs gittik elektrik kullandık. Önceki evimizde fatura ev sahibinin üstüneydi bizde almadık. Sonra bu yeni eve taşınınca faturaları kendi adımıza aldık. Ben o zamanlar çalışmıyordum tek tek ilgilendim faturaları kendi adıma aldım. 6 aydır 3 faturamız az tüketim nedeniyle borcunuz yoktur gibisinden bir yazıyla geldi. Mayıs geldi haziran gelmedi temmuz geldi ağustos gelmedi gibi bir ay geliyorsa bir ay gelmiyor. Tamam ramazan öncesi yoktuk taşındık hemen tatile gittik. Kurban bayramı haftasında da 3 hafta evde yoktuk. Ama en son gelen fatura dün geldi hadi o geçen ayı faturalandırdı desem tarih yazmıyor o yüzden ilk okuma son okuma bilmiyorum ben ekim ayında hep evdeydim. Çamaşır bulaşık makinesi kahve makinesi sık sık kullandığım şeyler. Saç düzleştirici, fırın vs. Önceki evde 50 60 tl civarı geliyordu. Burda da 3 ay yine o civarlarda geldi ama böyle 0 borçta geldi.
Faturalarla ben ilgileniyorum eşim bilmez ne kadar ödedik ne geldi diye. Dün dedim eşime o da belki 2 ayı birleştireceklerdir dedi. O diğer 2 faturada tatillere gittiğimiz dönemlere denk gelse sonrasında birleştirilse diye düşünüyorum ama bilemedim. Enerjisa'yı arasam sonra bana ceza çıkarırlar mı diye çekinmiyor da değilim. Daha önce böyle bir şey başına gelen var mı? Millet faturam çok geldi der dertlenir ben faturam neden az diye düşünüyorum :/
evet aynen öyle oldum şuan :/Öyle bir ülke olduk ki, çok gelse kızıyoruz az gelse korkuyoruz
Umarım altından bir şey çıkmaz. Araştırın bence
Derde bak
Bence gidin sorun yüklü miktar ödemeyin sonra.
Sizin evde önceden farklı kişiler mi oturuyordu? Günahını almayayım da kaçak kullanıyor olmasınlar?
kullanmıyormusunuz o dönem elektrik ben kullanıyorum yani net bilmiyorum ama sonuçta bulaşık makinesi çamaşır fırın sık sık kullanırım. en kötü geçen ay evdeydim alt komşum geldi her öğlen kahve makinesini çalıştırdım o bari bir şeyler tutmuştur. faturada diyorki 12 tlnin altında olduğu için faturalandırılmadıBenimde aynı çoğu zaman az tüketimden borç çıkmıyor. Endişe edecek bişey yok
Daha gecen 136 geldi
Dert mi ariyosun kendine
Gelmiyosa gelmiyodur yani ...
sonradan gelipte bana demesinler sen o dönem ödemedin al sana borç diye ondan korkuyorum
bizde elektirk çok fazla kullanmadığımız halde 55 lira geliyor:)Sizin fatura bize giriyor galiba
Faturamız 90 civarı gelmiş hala şoktayım ve biz 2 kişiyiz