• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi eldivenleri nezaman çıkarıcaksınız

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

yildizyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
81
0
86
41
İstanbul
sevgili aralık anneleri bebeğinizin eldivenlerini çıkartmaya başladınızmı merak ediyorum bebeğim 2 aylık olmak üzere ben arada sırada çıkarıyorum tırnaklarını kestim ama yüzüyle çok uğraşıyo yine biraz tedirgin oluyorum bide bebeklerimize nezaman oyuncak vermeye başlıcaz onu merak ediyorum

bende genelde gece uyurken takıyorum gündüzleride ara ara takıp ara ara çıkartıyorum tamamen çıkarmıs değilim canım

ben 15 günlükken çıkardım.yüzünü arada yaramazlık yapıp çiziyor ama olsun elleri ile oynaması hoşuma gidiyor.elimi tutması emerken göğsüme dokunması...etrafı onlarla keşfedecek sonuçta.oyuncak konusunda çıngırak aldım ama henüz ilgisini çekmedi not:46 günlük

benim oğlumda 46 günlüka.s
bende tırnaklarını kesip çıkardım
arada elleri soğuk olursa takıyorum sadece
bende çıngırak aldım ses gelince susuyo daha farkında değil tam

bende ara ara çıkarıp üşürse tekrar takıyorum.

elleriyle çok güzel oynuyorlar :))))

bende 15 günlüken cıkardım
sonuçta eeleri cok hoşuma gidiyo
onları seyretmek hareketlerini mutluluk verici
uy yerim o elleri bennnnnnnnnnnnnn..............

bana kalsa hiç takmıcam da tırnaklarını kestiğim halde suratını çiziyo bende takmak zorunda kalıyorum şimdi bile surtında 2 tane kocaman çizik var

oğlumun 40. çıkınca tırnaklarını kestik ve ellerini serbest bıraktık doktorlarda dokunma duyularının gelişmesi için ellerini serbest bırakın diyorlar..ancak vucutlarında en ince kılcal damarlar el ve ayakları bulunduğu için hemen üşüyorlar..üşüdüğünde takılmalı geri kalan zamanlardada çıkartılmalı.

:nazar:
dsc00249oq1.jpg
:nazar::nazar:boncuk koycekmişiz annanesi öyle dedi kaydirigubbakcemile3
yerim onun ben minücük ellerüünüüü

Son düzenleme:
yirim onun elini ben,valla bende takmak istemiyorum ama,yırtıyor yüzünü,kestim ama yinede yırtıyo yavrşum.bu sfer dayanamıyorum.takıyorum yani sürekli

slm arkadaşlar. benim oğlumun kırkı çıkmak üzere eldiveni düne kadar hiç çıkartmıyodum. elleri hep soğuktu dün bi yakınıma niye diye sordum. eldiven yüzündenmiş el terliyo ve hiç ısınmıyomuş bide elin gelişmesi için takılmaması lazımmış bende gündüzleri çıkartıyorum gece takıyorum yüzünü yırtmasın diye

ben doğduğundan beri hiç eldiven takmadım ve karşıyımda çünkü bebeklerin el ve parmak kaslarının gelişmesi için sakıncalı ve bebişlerimis elleri sayesinde tanıyorlar yüzlerinive birçok şeyi...ben hep tırnak bakımını yaptım 2-3 kez yüzünü tırmaladı ama sonra kendiside kesti yapmayı...küçük olmasına rağmen şimdi ellerini mükemmel kullanıyor

ya sabah tırnaklarını estim kuzumun
ama yine çizdi çizince dayanamıyorum tekrar takıyorum
aslında elleri açık kalsın istiyorum ama
olmuyo kızım biyerden tırnak buluyo ve yine çiziyo :((((((((

Ben 1,5 aylıkken çıkardım keşke daha erken çıkarsaydım.İlk çıkardığımda yüzünü çizdi ama bu çizikler çok çabuk geçiyor.Ellerini kullanmasını öğreniyor ve duyuları gelişiyor.
Bence 40 dolduktan sonra tırnaklarını kesip çıkartmalısınız eldivenleri

ben arada takıp cıkartıyorum tırnaklarını 40ı cıkınca kestim ama genede çiziyor gözune sokar diye korkuyorum farkına varana kadar cıkarmıcam ama arada cıkartıp onları ızlemek cok guzel

ben 40 günlük olana kadar taktım tırnaklarını kesemiyordum çünkü ama 40 günlükten sonra çıkardım arada yüzünü çiziyor ama olsun ellerini seyretmek dokunmak çok hoşuma gidiyor birde okumuştum elleriyle tanıyor keşfediyor zekası için gerekli bunlar

merhabalar mümkünse sadece gece takın.çünkü bebekler herşeyi dukunarak keşvediyor.eldiven fazla takarsanız bebeğünüzün gelişimi yavaşlatıcaksınız.

Back